.

Fiskelogg 2008 Oktober

081027
Fortfarande stormigt och massa regn och rusk, men vi testade att fiska inne i gullmaren helt utan resultat troligen pga att vattnet var så brunt av slam regnet dragit ut att sikten var lika med noll. Vi åkte då över till brofjordensidan och där blev det lite napp mellan regn och hagelskurar, mest skärsnultror och några stensnultror. Men vinden ökade så det gick inte att känna ryck i spöet i byarna, så vi lade ner fisket för dagen. Bästa resultat blev för brorsan som satt nytt PB på skärsnultra.

Tidigare i veckan kom det också en snygg piketröja som är ett pris för månadens fisk hos myfishmap som jag lägger upp resultat på

Har också jobbat lite med båten för att få den bekväm och praktisk till nästa säsong, så nu börjar delarna komma på plats. Detaljbilder m.m. kommer när den är klar.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081022
Även idag var det dåligt väder blåst och regn, men vi gick ut en stund ändå. Vi åkte till ramsvik där vi åtminstånde skulle få vinden i ryggen. Fisket i ramsvik var sämre än vanligt. Vi tog mängder med skärsnultror men bara en berggylta den var strax över 30cm. Jag fick en ganska så vild torsk på strax under 40cm samt lite smått däribland gråsej. Min bror hade tur och tog den största blågyltehonan vi tagit i år den var på 27cm och 480gr, ganska bra då dom inte blir mer än ca 30cm.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081019
Trots ganska hård vind så beslöt vi oss ändå för att gå ut och fiska lite, har ju inte varit ute på ett tag. Vi drog oss mot Sotenäs och områdena runt Kungshamn och Smögen. Första platsen vi testade gav en del fin plattfisk och några fina torskar. Sedan blev det mest smått vi avslutade på smögen där gråsejen stimmade och givetvis blev det napp på varje kast. Dagens kämpe för min del blev en plattfisk som stred ganska bra, fick den direkt på kast långt ut. Brorsan som ju inte är med så mycket fick in några PB och en ny art på sin lista.
Har också jobbat lite med gummibåten då jag nu fåt allt som skall monteras, så det är bara lite hantverksarbete kvar innan jag kommer med bilder.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081008
Lite blåsigt idag men vi gick ändå ut för att försöka oss på lite udda arter som vi fått tips om fiskeplatser. Tyvärr blev det ingen av dessa arter under fisket, men på ena stället så skall vi återkomma då det verkar utmärkt för plattfisk som vi också fick på platsen.
Vi tog dom två sista timmarna in mot stan och lite bryggfiske. Dagens roliga resultat var att jag ökade mitt PB på stensnultra till 18cm vilket ju bara är två cm kvar till normal maxlängd. Brorsan som inte varit med så mycket i år satte tre nya arter på sin fiskelista.
Utöver fisket så beställde jag idag lite grejer till gummibåten så vi till våren skall kunna ha ett riktigt bekvämt fiske, kanske hinner vi testa i höst när vi skall göra nya försök på gädda. Men detta kommer att rapporteras här i loggen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081004
Vi fick ställa in planerade fiske idag pga att det blåste för mycket, så jag åkte ut till välkända områden och kustfiskade lite. Som vanligt mycket små gråsej och inget stort alls. Det blåste ca 11m/s och när det började regna åkte jag hem. Ingen blir idag dagens kämpe mest drog när jag hade två gråsej och en skärssnultra på samtidigt finns på loggbilden.

Gjorde lite fiskestatestik idag och resultatet blev:
Sedan jag började registrera 080511 har jag fått 1093registrerade fiskar, har fiskat 81 fiskepass, detta innebär att jag varit ute i snitt var annan dag och då fått 13,5 fiskar per gång. Bor ju nära havet och jobbar innomhus hela dagarna och gillar därför att komma ut. Frågan är bara har fisket blivit för mycket?


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081003
Hade en ca en timma idagefter jobbet innan solen går ner. Ändrade min strategi lite och satt på stora krokar för att slippa små gråsej. Detta verkade fungera för det fanns gott om smått men bara några fastnade. Fick en sej och en bleka runt 30cm samt bergylta och några stensnultror som verkar vilja ta på allt.
Dagans kämpe får vi utse gråsejen till kämpade gott trotts sin storlek.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här