.

Fiskelogg 2008 November

081130
Inget fiske idag men det börjar närma sig jul, så jag bjuder på lite bilder från Liseberg där vi åt julbord med Flygvapnets frivilliga Flygvapenregion väst. Kanske inte bästa vädret men det var väldigt fint att gå runt på Liseberg efter att ha ätit god mat.Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081124
Idag blev det dax att trotsa vädrets makter fiskesuget blev för stort, med en lätt nordanvind på 11-13m/s och en temperatur strax under 0 grader samt lite yrsnö. Så bar det av på jakt efter sjökocken igen, tyvärr uteblev den men några mindre plattfiskar och en del gråsej blev det istället, samt en krabba som vägrade släppa agnet jag hade. Gråsejen verkade inblåst i ett hörn för kastade man dit blev det 5st varje gång men runt omkring så högg ingen sej.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081116
Ännu en dag med kall hård vind, men solen var uppe och på läsidorna var det riktigt skönt. Vi testade av nya ställen i brofjorden men resultatet blev noll på samtliga ställen. Men vi fick ändå en härlig dag.

Har också i helgen tagit fram en ny logg som skall stå för fisketeamet vi bildat, näst sista bilden i loggen är vår nya loggo sista bilden visar tröjtröcken vi skall ha på våra t-shirt nästa år. På övriga plagg blir det bara den nya loggan utan fiskarna runt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081114
Nytt försök på sjökocken men tyvärr så var det för stark pålandsvind för detta fiske, så det var bara att åka till annan plats. Blev några skärsnultror och gråsejar samt en glyskolja. Avslutade fisket i lysekils fiskhamn men det vart magert där också två vittlingar samt några gråsej men då hade det redan blivit mörkt ute.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081105
Idag var det en bra dag så jag åkte ut för att få chans på sjökock igen, det blev lite småfisk men ingen kock då ringde mobilen och dom jag brukar fiska med var i ramsvik och där nappade det bra. Så det vart in i bilen och 45 minuter senare var jag hos dom. Helt otroligt så nappade berggyltan riktigt bra så det blev flera över halvkilot samt en stor blågylta som trumpetar´n tog. Vi avslutade sedan fisket med en stund i hamnen hemma men det blev mest små gråsej.

Totalt under eftermiddagen så bjöd fisket oss på 10 olika artersom du ser i följande ordning på loggbilden: Svart smörbult, blågylta, berggylta, rötsimpa, stensnultra, skärsnultra, gråsej, grässnultra, torsk och glyskolja.

För mina fiskekompanjoner blev det totalt 7st årsbästa några var också PB.

Man brukar ju säga att fiskens färg beror på miljön den lever i och vad den äter vi tog tre på samma plats en grön, en svart och en nästan röd så antingen var det samling från många platser eller så stämmer inte färgteorin.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081102
Hyfsat bra väder idag men lite kyligt men det är ju höst. Idag fiskade vi av området mellan Fiskebäckskil och Kristineberg, som på smögen var det fullt med hummertinor och svårfiskat. Dagen gav ändå 7arter och ganska bra med fisk. Artrikast var det i Stockevik där vi fick årets första Randiga Sjökock tyvärr blev det brorsan som tog den, botten utanför hamnpiren gav även smörbult torsk m.m. I Grundsund kunde vi konstatera att hamnen är död inte minsta ryck, men på havssidan mellan tinorna så var det bra fiskeplats med bla sandskädda. Där fick jag också ett ryck och vid motryck fastnade kroken fick dra hårt och upp kom denna bit hoppas den inte var vital ;-). För mig blev det en underbar dag i naturen med mycket motion och bergsklättring, för brorsan samma sak men han fick ju två nya arter på sin lista.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
081101
Efter mycket dåligt väder fick vi äntligen en bra dag. Skulle varit på gäddfiske men det har vi skjutit till morgondagen om vädret fortfarande är bra. Istället så tog vi en kustfisketur som vi började med bryggfiske i Kungshamn, detta gav en del smått mest skärsnultror. Vi hade tänkt fiska på annan plats men där var fullt med hummertinor.

Vi lämnade Kungshamn och åkte ut på Smögen för att fiska från klipporna, det fanns många bra fiskeplatser men som i Kungsham så var det fullt med hummertinor på alla platser. Vi kom åt några få ställen att fiska men det gav inget speciellt. Men för den som gillar att bara vistas ute i naturen så är yttre delen av smögen en riktigt bra naturupplevelse, flertalet förkastningssprickor och många ovanliga formationer av bergen, finns även en hel del fågel att beskåda. Tyvärr så är det ju så att på sommaren går det inte att fiska pga alla turister som okuperar klipporna och nu är det hummerfiskarna som spärrar möjligheten till bra fiske. Får väl lägga in ett förslag att man tex får lägga 5 tinor i grupp sedan måste det vara minst 250m till nästa grupp, då får vi plats att utöva vårt fiske också.

Men att komma hem utan ett bra fiske en fin dag det går ju inte så vi chansade på trumfkortet Ramsvik den sista en och en halv timmen. Det fungerade även denna gång, för ovanligheten skull fick vi mycket berggylta många runt 500gr, flera av dom mycket kämparvilliga. Jag trodde den var borta för säsongen men hade tydligen fel, så även i år kanske man kan få en stor i november. Störst på loggbilden är en torsk på 44cm, vi fick också många skärsnultror under fisket samt lite gråsej. Övrigt vart det sten- och grässnultra.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här