.

Fiskelogg 2009

091121
Då jag troligen inte kommer ut mer och fiskar i år så kan jag ju samanfatta fiskeåret 2009. Året har varit mycket givande bla 5st fiskar in på sportfiskarnas storfiskelista, dessa var berggylta: 1625gr, 1580gr& 1425gr. Blågylta 630gr fick en på 550gr men pga dålig dokumentation reggade jag den inte. Paddtorsk: 430gr. Jag satt nytt PB på följande arter: Berggylta, Bleka, Blågylta, Lerskädda, Makrill, Paddtorsk, Rötsimpa, Skärsnultra, Stensnultra & Torsk. Utrustningsmässigt blev det två nya rullar fyra spö, ny båt, motor, båtvagn och massa förbrukningsmaterial. Har också skaffat garage till allt så jag kan hålla ordning på det. Fisket har ju också givit otroligt många fina naturupplevelser, speciellt fina dagar när havet legat som en spegel och pilgrimsfalkarna cirkulerat i skyn samtidigt som man hört ungarna skria efter mat. Även hemsidan har gått bra med många besök och vi har ju startat en ny sida för er som fiskar gylta den finner ni på www.gylta.se där vi under nästa år hoppas kunna samla resultat från både sverige och övriga europa. Har även fått många nya fiskekamrater både som jag träffat personligen och dom flesta bara här på nätet. Men Gustav är den jag fått mest kontakt med vi har samma intresse för gyltan och ser ungefär fisket på samma sätt, men är sällan överens om bästa agn, utrustning och fiskeplats, vilket gör att vi kompletterar varandra till 100% Gustav är också med och driver www.gylta.se Många nya bra fiskeplatser har hittats och 2010 blir en utmaning att finna fler. Här kommer fiskarna reggade hos sportfiskarna:
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091101
Tog en tur idag också men det var mycket dåligt fiske. Knapptnågra ryck och upp blev det en liten torsk och en skrubba. Fiskarna var mycket "stela" inget motstånd så det är väl kylan i vattnet som tar ut sin rätt nu.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091031
Gick ut för att testa nya spöt och prova lyckan på plattfisk. Det blev lite plattfisk men bara små, övriga arter blev torsk, svart smörbult och gråsej allt smått.Spöt blev jag nöjd med testade tackel så jag fick 5st gråsejar på 20-25cm som drog lite, spöt uppförde sig fint så nu väntar jag på att få testa det på en riktig fighter. Skall ev försöka lite i morgon också, eller så jobba lite mer i garaget.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091024
Har inte varit och fiskat men börjat göra iordning mitt nya garage där jag kan ha fiskegrejer och förvara båt och motor i vinter. Tyvärr har jag inte fått all belysning klar och mobilkameran klarar inte riktigt mörkret. Så därför är det lite lägre kvalitet på bilderna. Nu har jag ställ och hållare för all utrustning att jag hade 9rullar visste jag men efter att ha slängt några spö som var paj så var det 12 spö kvar och det trodde jag inte. Hittade också en låda med makrill och plattfisktackel som jag glömt av, så det är kul att röja i oredan ibland. Men nu skall det inte behöva hända igen, har en box med det nödvändigaste i sedan är det bara att plocka det man behöver för dagen. Lättare att hålla ordning och serva prylarna när man ser dom framme, ett litet servicebord är på gång så jag kan sitta i min sköna vanstol och meka rulle och utrustning. Mer och bättre bilder kommer senare när jag fått dit båt m.m. Men innan allt är på plats skall garaget larmas så det är klart.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091021
Även denna dag gav klent resultat verkade inte finnas något stort, antingen var det strömmarna eller så har dom givit sig av utåt då det är sent på säsongen. När jag kom till fiskeplatsen så kom måsen från igår direkt och satte sig brevid mig, så den fick lite mat idag också. Det var väldigt mycket gråsej i rörelse så jag körde på makrilltackel för att hoppas få ev någon större som samtidigt brukar finnas, men det blev bara smått. Hur mycket och hur smått ser ni lättast i filmklippet. Några mindre gyltor och torskar blev det samt en hel del in i klipporna. Inte lätt att dra från 20m djup när bla strömmen trycker fisk och bete mot berget. Så nu skall vi se om vi kan hitta lite fet plattfisk istället. Blåste kyligt idfag så 2tim fick räcka för mig. Men jag kunde ju inte åka hem utan fisk så jag gick in på Enghavs fabriksförsäljning och köpte billiga fiskgratänger. Deras laxgratäng är suverän 1kg 35.- vanliga gratänger för micro 15.- och 600gr för ugn 20.- så visst kan man äta fisk till middag billigt.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091020
Idag blev det ett mycket kort fiske, vinden stämde inte mot utlovat samt att det regnade när det inte skulle. Dessutom så var strömmarna så starka idag så med 60gr sänke stod linan i 45 graders vinkel mot vattenytan. Lyckades ändå få upp lite fisk. Det blev dom små fiskarnas dag massor med glyskolja varav en var den största för året, fick också en stensnultra som kom in som nummer två på min bäst tre av denna art. Det blev några mindre berggyltor och en torsk samt en liten sandskädda också, men efter lite mer än en timme gav jag upp fisket. Fick under fisket en liten bevingad vän som jag bjöd på lite glyskolja.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091019
Idag var inte bästa förutsättning för fiske men Gustav ville känna på lite salt fiske innan han åkte tillbaka till skolan. Det blåste ca 8m/s rakt in på fiskeplatsen och det var väldigt strömt. Det blev ändå en del fisk Gustav tog två någorlunda berggyltor. Däremot hade vi lite problem med gråsej och glys som var som iglar på kroken. Testade ett makrilltackel och utan agn satt det upp till 5st åt gången på krokarna. Det blev en hel del stjöstjärnor m.m. då strömmen drev in betet i bergväggen. Arterna för dagen blev; sandskädda, torsk, stensnultra, berggylta, skärsnultra, gråsej och glyskolja. Om vädret stämmer så kommer jag i morgon att ta ett kort pass det sista efter gylta för i år, sedan kommer jag att rikta fisket mer åt plattfisk m.m.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091017
Ytterligare en dag som verkade gynnsam på tidigare plats som givit bra resultat, men jämför man var det ren katastrof idag. Det var mest smått mycket små glyskoljor och gråsej. Största fisken blev en berggylta på 775gr, men roligt var att jag fick ytterligare en paddtorsk i år, denna skygga lilla gulliga fisk. Med mig idag var Thomas från teamet. Det är ju sent för gyltorna nu men hoppas att förrgår inte var sista bra dagen, vi hoppas åtminstånde på en bra dag till så Gustav får lite riktig fisk när han är hemma från Sportfiskegymnasiumet. Sedan får man försöka jaga lite fin torsk och plattfisk innan fisket läggs ner för året, då får man mer tid för båten och fixa den har ju inte gjort något sedan ryggproblemen satt in.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091016
Idag fick också fisket ligga nere måste träna och gå lite mer, men på promenaden slank jag in till lokala skeppshandeln. Behövde fylla på förådet lite då det gick mycket krok och sänke i Gullmaren sist jag var där. Passade på och fråga om dom hade tvåkrok för det här aldrig varit framme i butiken. Men visst hade han en låda i ett skåp som stått ett tag, han gav mig ett pris på det som vi uppskattade vara kvar och jag tackade ja. Vid hemkomst visade det sig vara 83 krok som jag gav knappt 1,30kr/st för. Det kan jämföras när jag köpte likvärdiga i strömstad för test då kostade 10st i påse 75.- Denna krok visade sig vara utmärkt och givit många bra fångster och dom blir ordentligt krokade lossar inte så lätt, passade också på att köpa en påse med sänken och beteslås också. Så nu är jag rustad för resten av höstens i första hand Gyltajakter. Så nu gäller det att få rätt väder för rätt platser den korta tid som är kvar för fisket innan dom försvinner ut på djupet under vintern. Sög lite när jag såg att trotts vädret låg mitt ena plattfiskställe i lä, men ibland får man övervinna suget.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091015
Den 13/10 hade jag ju tre underbara timmars fiske, idag blev det ännu bättre exakt samma förhållande men det blåste 4m/s mindre. Blev inte lika många arter denna dag men det blev massor med berggylta 3st över kilot, samt massa mellan halvkilot och kilot. Bland dessa blev det också ett nytt PB med en höjning på hela 45gr. Blev bara av med två krokar och ett sänke. Som igår gick det också sparsamt med räkor då snultrorna verkar hålla sig borta bara fått ett fåtal. Flera av gyltorna gav lite fight så det var kul, saknade att få någon matfisk typ torsk som jag var sugen på, så på hemvägen stannade jag på en fabriksförsäljning och köpte fiskgratänger för 15.-/st. Vet inte om det är bergspromenaderna eller träningen jag gör men något får ryggen att må bättre, idag ser jag en ljusning på problemet om det fortsätter i samma stil.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren
Filmklipp endast PB-gyltan

091013
Har ju lite begränsat med fiskeplatser jag kan använda just nu, så jag kollade väderleken främst vindriktning och fann att en plats som inte givit så mycket under säsongen verkade bäst. Det var ju gott väder så jag gav det en chans. Första missen var att jag inte tänkte på sista biten fram som man går, brukar ta 10min nu nästan 25min. Väl framme så började det hugga direkt. Efter en stund så hade jag bla fått 2st berggyltor en på 975gr och en på 800gr båda feta ex. Det nappade ju med en hel del annat också. Bytte plats och fick fina hugg och två stora tapp, det ena var garanterat en lite större torsk kändes på dess lugna sega ryck, kan ju varit annat också. Det andra var garanterat en berggylta som högg kraftigt och kämpade bra, tyvärr gick den upp och ställde sig i berget på 10m släppte man efter tog den lina men den gick inte att få åt andra hållet. Efter ett tag kapade jag linan och knöt fast den om den vill komma ut frivilligt. Kollade lite senare men linan var fortfarande låst, så den kan ju gått runt något, när jag drog gick linan av så mer blev det inte av det hugget. Blev två vackra blågyltor också samt en ny art för året en Bleka/lyrtorsk på 375gr och 34cm totalt blev det 10 arter som var följande: Torsk, Glyskolja, Berggylta, Blågylta (både blåstrålen och rödnäbban), Stensnultra, Grässnultra, Skärsnultra, Bleka, Gråsej och Rötsinpa. Lyckades få 2st stensnultror på samma tvåkrok.
Men nu till det roligaste på turen, när jag packat det mesta och tänkt dra mig hemmåt så beslöt jag att testa ett ställe mellan dom två jag fiskat på, man måste stå på några stenar så jag är ju bekväm och brukar inte stå där. Men på andra nersläppet kom det jag väntat på hela dagen och detta tre meter från där jag hade bergyltetappet. Helt plötsligt kom det ordentliga hugget och en riktig fighter som verkligen stred bra. Fick kämpa ordentligt då även denna gick i berget flera gånger, när jag fick se den för första gången trodde jag att det var PB för mig men trotts att den var fet som en fotboll och 3cm mindre än PB så var vikten 1425gr vilket var 155gr mindre än PB. Men jag är helnöjd med den ändå, det är dessa fighter man lever för när man fiskar gylta, det är lite mer spänning att få dom från land än båt då dom oftare kan sätta sig i berg och hålor när man landfiskar.
Detta med en dag där jag säkert fick 50 fiskar på 3tim många ser ni i loggbilden, tyvärr märkte jag inte att kroppen blev stelare med tiden för man glömde allt runt omkring bättre än värktabletterna, så gångtiden till bilen blev lång med flera pauser men i morgon skall kroppen bara få vård vila och träning.

Jag hade med filmkamera men har fått problem med den vet inte om det är uppspelningen som krånglar eller om inspelningen på alla band blivit dålig. Går det att lösa så kommer även filmklipp att läggas ut.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091012
Idag blev det ytterligare en dags bryggfiske men klent resultat, mycket småfisk speciellt torsk och vitling runt 15-20cm. Blåste lite småkyligt men det var ju inga problem med rätt klädsel. Stannade ute knappt 2tim och längre pass lär det nog inte bli på ett tag, ser man på prognoserna så är nog båtfisket avslutat för detta året för min del.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091010
Var på vårdcentralen idag för att fixa tider till måndag, när jag kom ut så såg jag i hamnen att det var extremt lågt vatten. Klockan var rätt sent på eftermiddagen men det var värt att testa ett ställe man kan gå vid lågvatten. När jag kom dit stämde uppgifterna och när jag rundat udden ser jag en perfekt plats, men givetvis kräver denna lite klättring, inget svårt men för mycket för mig. Så jag fick stanna på dom platser jag kom åt, det låg ju en hel del tinor ivägen också. Men det blev några små torskar och gyltor, så fick man ju en stund i friska luften igen samt lite promenad precis efter doktorns ordinationer, en torsk på ca 40cm gav lite motstånd och ställde sig mot berget. Det var väldigt fin natur i området så dit kan man ta sig igen även om man inte skall fiska.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091009
Har fortfarande kvar mitt ryggproblem så det får bli korta enkla turer numera- Men fördelen är att det går att kombinera med läkarens ordinationer. När jag inte kan stå längre så sitter jag en stund eller går runt lite tyvärr så håller det bara 3-4 tim sedan får jag ligga ner ett tag.
Dagens fiske gick till ramsvik och södra hamnen, det nappade inte speciellt bra på något ställe och dagens bästa fångst var en berggylta på 500gr. Det som det var gott om var små vitling som högg tätt. Hoppas ryggen släpper lite för jag vill testa ett nytt ställe men där krävs lite smidighet på en kort sträcka och det saknas ju just nu. Gustav läser du detta så högg grässnultrorna idag också blev 2st små ;-)

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091005
Tidigare nämnda ryggproblem sitter i ännu så jag blev sjukskriven. Så fisket hägrar i skallen men tyvärr så kan jag vare sig sjösätta båten själv eller starta utan elstart som inte är klar. Landfisket är begränsat då all klättring är uteslutet, så det får bli bryggfiske tills det ger med sig.
Var på två gamla fiskeställen på bryggor var ute efter plattfisk men det blev inte mycket av det, istället blev det massor med svarta smörbultar och små berggyltor. Arterna för dagen blev: Svart smörbult, Torsk, Vitling, Sandskädda, Skärsnultra, Berggylta och stensnultra. Bäst fight gav en berggylta på 675gr, men hade också lite kul när sandskäddan på 250gr nappade på långkast. Hade inga större ryck som tyder på större aktivitet under ytan men det kommer mer dagar fiskade lite mer än 2tim sedan blev det för mycket för ryggen, morgondagen ägnas inte åt fiske utan mest mjukträning för ryggen och vila.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090929
Idag så blåste det rätt rejält men solen sken, då jag haft problem med ryggen några dagar så kände jag för fiske. Men det första som händer på dagen är att jag vrider mig fel och det smäller till i ryggen och ny smärta kommer. Men detta fick jag försöka glömma måste komma ut lite, så jag åkte till Ramsvik där man åtminstånde slipper klättra för att kunna fiska. Fisket och bergsklättring i svinesund den 20:e var nog det som knäckte mina ryggmuskler, så det bevisar att gamla lätt överviktiga gubbar skall inte ge sig på bergsklättring. Men till fisket i Ramsvik fick inget speciellt var väldigt dåligt om berggylta bara några små, däremot massor med skärsnultror. Störst och mest kämparvillig var en torsk på 750gr.
Man läser ju i tidningarna om olyckor med hummerfiskare, jag förvånar mig att det inte är fler. I det område jag såg från fiskeplatsen såg man flera skrämmande saker, i en liten båt var dom 4st som envisades att stå upp trotts att det var svårt i den hårda vinden. Sedan kom det en båt in i ett område där det var tätt med tinor, så slalomkörning var ett måste, men trotts två personer i båten lyckades dom få in linorna från två tinor i propellern. I majoriteten av alla båtar jag såg hade man inte flytväst eller flyoverall vad jag kunde se. Såg flera småincidenter som kunde slutat med folk i vattnet. Vissa av dessa gav sig också ut mot öppnare vatten för att troligen dra fler tinor. Flera av dom jag såg borde inte vara ute på sjön när det blåser, verkade inte ha riktig sjövana. Men så har det ju blivit populärt med hummerfiske, så folk kommer ju från hela landet för att få lägga några tinor.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090926
Inget fiske så då får man hitta på annat: Fick idag mitt nya vidvinkellins till videokameran bild så jag får med lite mer vad som händer i fisket än bara den som fiskar i båten.
Beställde också idag nya solglasögon för fisket nästa säsong bra pris hos http://www.favoptic.com pris från 585.- för vanliga polariserande 1045.- inkl antireflex och fotokromatiska 985.- antireflex kostar 290.- dessutom så skapar man sin egen fotodesign på bågarna se på bild. Fiske blir det kanske på tisdag, nu är det jobb söndag och måndag.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090920
Åkte til Svinesund och Kålvik (benämns felaktigt för Gårvik i filmklippet) för lite fiske tyvärr visade det sig att det var svårt att komma åt fiskeplatserna vi tänkt utan att ha båt, men vi passade på att ta en bergsklättring till 75meter när vi ändå var igång. På ett ställe var det fullt med dykare så där fick vi avstå. Men det blev ändå fiske men tyvärr så höll inte vädret som vi tänkt. Försökte oss på lite fiske vid g:a svinesundsbron men där var lite väl strömt idag, fick en stor sjöstjärna på kroken, och det var som att dra en fisk på flera kilo i strömmen.
Då regnet tilltog åkte vi till ramsvik där det blev mycket men små fiskar. Dom två största hamnade på 675 & 725gr.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090915
Idag var det en underbar dag havet låg som en spegel nästan hela dagen där vi var. Vi fick ganska mycket fisk men mest smått, största blev en berggylta på 1025gr. Vi fiskade från nya gummibåten men hade på den lilla motorn då den stora håller få att förberedas för ombyggnad. Men även denna dag hade vi en hel del tapp bla stor fisk som drog av linan mot klipporna. Men det är ju så fisket är ibland framgång och ibland motgång. Arterna blev denna gång berggylta, stensnultra, skärsnultra, torsk, sandskädda, glyskolja och gråsej.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090910
Idag kompletterade vi test av båten med test av nya fiskeplatser. Ingen av dom nya platserna gav något speciellt, men vi hade ovanligt mycket tapp under dagen. Själv tappade jag tre ordentliga hugg varav en drog av linan mot en bergskant detta hände vid två olika platser vid samma ö. Området borde vara gynnsamt för gylta med rätt djup och stenig botten, men det mesta vi fick upp var grässnultror som var ordentligt feta, största fisken för dagen blev en berggylta på 675gr som togs vid samma ö som nämnts tidigare här. Det var också gott om torsk på flera platser men tyvärr mest smått ingen över 40cm. På tisdag kommer vi att fiska på kända platser igen och hoppas på lite större fiskar för enligt norska YR.no skall det bli fint och bra vindriktning för några av våra platser.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090906
Idag skulle det varit båtfiske vagnen var justerad och klar men vinden tilltog och blåste fel i förhållande till alla våra bra platser. Så nu blir det torsdag som är nästa båtchans. Men jag tog en ny tur till Ramsvik bara för att få fiska lite, det nappade väldigt dåligt idag. Igår skojade jag med Thomas som var med att det nappar bra vid vraken, det ligger en gammal båt förtöjd vid en brygga där. Så idag när det inte nappade började jag fiska mellan båten och bryggan. På en sträcka av ca 1,5 meter fick jag flera berggyltor runt 200-300gr några torskar en på 650 gr givetvis så blev det en del snultror i olika sorter också. På samma plats så högg även en blågylta på 375gr, inte så stor men den var väldigt mörk i färgen men när man höll upp den i solljuset var det som att tända linjer av blåa ljus på fisken. Innan jag åkte hem så stannade jag i ena hamnen där blev det tapp mpå två små vitlingar, det enda jag fick upp var en torsk på ca halvkilot. Då gav jag upp och åkte hem.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090905
Jobbade lite på båten med mer om det i båtprojektet. Bara för att komma ut lite tog vi 3tim fiske i ramsvik. Det var rogivande och gav en del fisk, men inget större. Bästa fighten blev för mig en berggylta på 750gr som stred hyfsat. Övrigt blev det en hel del småtorsk, snultror av olika slag, bergylta och gråsej.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090823
Inget fiske denna helg men det kompenseras genom ett projekt som jag drog igång. Projektet är att göra om en äldre gummibåt till en bekväm fiskeplats för 3 personer. Båten är nästan 5meter med en 40hk johnson motor. Den kommer att få två vridbara fiskestolar och en fiskeplats med fast stol, samt att man även kan sitta rätt bekvämt i fören men 4 fiskare med spö blir lite trångt. Den skall få en egenbyggd styrpulpet där tanken hamnar framför föraren för bättre jämnvikt om man är ensam. Längst bak blir det kyllåda och plats för fendrar, fram blir det plats för linor dragg och sittplats. spöhållare skall det givetvis finnas. Ekolod m.m. blir ju ett måste, vad gäller motorn så ev ändring blir elstart i stället för manuell om det går inom rimlig kostnad. Skall man bara ut på tur så sitter 5 personer bekvämt och vill man sitta på sidorna tar den lätt 8 personer. Längst ned på bildloggen finns en preliminär skiss hur det skall bli men ändringar kommer säkert att ske under byggnationen. Skall försöka komma ut lite med båten i år innan den är klar stora delar av projektet blir under vintersäsong. Alla ändringar och byggen kommer att visas här i fiskeloggen och sedan blir det en samanställning över bygget när det är klart. Ibland är det bra att ha flera hobbies, tack vare fågelintresset dök båten upp genom Olle & Björg som också håller på med fåglar, dom har åkt med båten runt om i europa. Båten har några år på nacken men skall nu få bli en bekväm fiskeplats för bekväma fiskare. Givetvis så får ju Olle och Björg komma med på en bekväm fisketur i sin gamla trotjänare under nästa säsong.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090818
Kunde inte komma ut och fiska idag då jag förbereder för ny utrustning, men jag passade på att gå ner i ena hamnen och få lite ryck för att dämpa fiskeabstinensen. Utdelningen var dålig några snultror en liten berggylta och torsk. Men vädret var gott så man skall inte klaga. Nu gäller det bara att klara sig till söndag då nästa chans till fiske finns.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090813
Nu har det varit arbete några dagar och fiskesuget blir stort. Efter en del strul kom vi ut och fiskade vädret var omväxlande men påverkade inte oss så mycket. Det blev som vanligt en del berg och blågyltor som vi vill ha och bifångster blev, snultro,r glyskolja, torsk och gråsej. På en plats vi inte fiskat innan fick vi massor med blågyltor mest honor. Gustav som var med tog som vanligt reg-storlek på gylta.
090813 Klipp från fisketuren


Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090809
Vädret var även idag helt ok men moln ibland. Fiskeresultatet blev däremot mycket klent, vi fiskade på tidigare ok platser på Smögen och i ramsvik. Men ingen av dessa gav något speciellt. Största fisken blev en gylta strax över 750gr. Och totalt blev det 6 arter vi fick upp: torsk, blågylta, berggylta, stensnultra, grässnultra, skärsnultra.
På smögen fick vi problem med dykare som simmade där vi fiskade dom hade ingen dykflagg eller annan varning uppe. Vi ringde Kon-Tiki på smögen som skulle skicka någon att ordna problemet för oss. Men det kom ingen vi ringde igen och man sade att det skulle komma någon, Först när dykarna lämnat platsen och dragit sig tillbaka till Kon-Tiki så kom det en person som ville höra sig för om problemet. Först ville dom göra gällande att flagga var hissad vid klubben, men den lär ju inte gälla för hela smögen. Det är inte första gången vi får in dykare när vi fiskar på smögen. Så vi har konstaterat att Kon-Tiki är ett skitföretag som inte tar hänsyn eller bryr sig om andra, man ser inte till att dykarna följer dom regler som man säger sig ha på kon-tiki, för hade man följt detta hade inte vi haft problem. Normalt sett så träffar vi en hel del dykare här på kusten men dom agerar på annat sätt och vi kan dela på dom vatten som finns. Men vi kommer inte att göra något för smidighet om kontiki är inblandade. Det är dax dom får känna på eget grepp och se hur kul det är.
Filmklipp:
090809 Djurliv i strandkanten Ramsvik
090809 Åke tar gråsej Smögen
090809 Åke tar liten berggylta Smögen
090809 Pelle tar liten berggylta Smögen
090809 Problem med dykare Smögen
090809 Problem med ribb-båt Smögen
090809 Pelle tar liten torsk Smögen
090809 Pelle tar liten berggylta Smögen


Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090807
Ännu en dag med underbart väder vi tog en lång dag på havet med många stopp och test av platser. Resultaten blev ju inte dom bästa men det fanns ljuspunkter. Själv tog jag bla 2st gyltor på 40cm 950gr. Gustav klämde till med en stor blågylta och en berggylta som skall registreras. Tråkigast av allt var ju att dagen tog slut så vi fick åka hem. Vi kommer numera att ibland ha med filmlänkar i loggen dom kan normalt bara ses på våran hemsida men idag lägger vi med filmerna i alla loggar.
Filmklipp:
Pelle tar gylta 40cm 950gr
Pelle tar en till gylta 40cm 950gr
Gustav tar reg-gylta
Rofyllt fiske

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090805
Äntligen en dag med havet som en spegel och bra temperatur.Jag och Gustav som tidigare fiskat ihop åkte ännu en gång ut med båt för att fiska. På bilderna denna gång ser ni mina största fiskar och även den minsta berggyltan jag tagit. Gustav klämde till med en stor blågylta och en berggylta på 1400gr som tyvärr inte är med på bild. Vi fick många gyltor runt 35-38cm vilka då en del ligger strax under kilot. Då vi var ute hela dagen så avnjöt vi mat och dryck i båten, då vädret skall hålla i sig så blir det nog fler dagar på havet.
Filmklipp:
Gustav reggylta
Olika fiskestilar

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090803
Idag blev det blött fiske stora delar av tiden vi var ute så regnade det, men det var sista chansen för vår teammedlem Mats att få komma ut och fiska på ett tag. Vi hade tur att när det regnade som värst fick vi skydd vid en klippa så vi kom nästan undan regnet som ni ser i bildloggen. Fisket var kul med många kämpar och napp berggyltorna dom är väldigt starka och explosiva nu, Mats som inte varit med tidigare i år klämde till med 7st arter varav en ny för teamet och det var knot eller knorrhane som vissa säger. Av dom sju var 5st PB för honom. Mitt eget fiske gick hyfsat en skaplig rödnäbba och massa gyltor varav dom tre största var 1150, 1000, 840gr. Största fisken för dagen bjöd Mats på med en torsk på 50cm och 1310gr. Han hade närpå kunnat räkna in en art till men tappade en makrill i ytan. Men nu väntar vi på bättre väder innan vi går ut igen. Flera bilder dålig skärpa då vi ständigt fick in vatten mellan luckan och linsen på mobilkameran.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090729
Idag blev det en riktigt lyckad dag för mig en fisketur som som heter duga. För er som tittar på bilderna så först ser ni Göteborg som är på besök i Lysekil i samband med segeltävlingar. Därefter börjar vår fiskeresa ekipaget fullastat och båten klar för sjösättning. När vi kom fram för att sjösätta passade Gustav som var med på att plocka lite agn i strandkanten. När vi väl kom ut så hittade vi en del bra fiskeplatser som vi prövade på, så för min del så blev det ganska snabbt en blågylta på 550gr som då blev mitt PB. Efter ett tag så fick jag ett direkthugg med rusning som efter en kamp visade sig vara en berggylta på 1580gr som även denna blev ett nytt PB för mig. Dagen kunde ju inte bli mycket bättre men då hände det en liten fighter i form av en blågylta på 630gr hugger vilket innebar att jag fick höja mitt PB påå blågylta för andra gången samma dag. Hade också några rejäla hugg som blev tapp. Utöver dessa godbitar fick jag en berggylta på 980gr samt följande arter, sandskädda, glyskolja, skärsnultra, grässnultra, torsk och givetvis parasiten stensnultra. Gustav som var med hade inte riktigt turen med sig som han brukar men fich 3st lika stora berggyltor som samtliga vägde 1100gr/st samt lite ovriga arter. Så nu har vi hittat några nya guldgruvor och hoppas på fler stora fiskar när vädret tillåter.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090727
Regn och blåst så jag tog tiden att göra båten klar för morgondagen om vädret blir bättre som lovat. Bytt lina på några av mina rullar och servat en som kärvat lite.Sedan gjorde jag lite bilder på lite av arter jag fångat vilket ni kan se här. Så nu är det bara att vänta på morgondagen och se.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090726
Ännu en blåsig dag med vindar mot dom bästa landfiskeplatserna, så vi gav oss ändå ut på lite fiske men det blev magert berggylta och blågylta togs men inget större. Själv tog jag grässnultra, blågylta, torsk och en massa stensnultror. Men det kommer fler dagar måndag verkar bli skräp men tisdag hoppas vi på båtfiske.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090725
Två dagar utan fiske så jag tänkte fiska lite på gamla vatten så det blev ramsvik. Men fisket där var riktigt uselt det var otroligt med stensnultror som bara stal agn. Så förutom en del snultror blev det berggylta, och skärsnultra på kroken. Den första berggyltan var lite kul i färgen fram var den mörk som många berggyltor bak var den väldigt skinande brunorange i färgen. Ingen fisk var över 250gr.
Nu till något riktigt roligt fick mail från Gustav som jag fiskat med några gånger och igår hade han varit ute och fiskat och fått en Berggylta på 49cm och 2kg. Det är strax under svenskt rekord så vi grattulerar honom givetvis till att ha fångat denna best. Bild längst ned i loggen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090722
Inte värdens bästa väder och det blev sämre än utlovat, men jag och Gustav tog en sväng till Smögen så han skulle få se lite nya platser. Fisket gav inget när det gäller stora fiskar men som vanligt när jag och Gustav är ute blir det lite annorlunde ibland. Denna dag gav bla 2st blågyltor som troligen håll på att byta kön den ena påbörjad färgändring den andra syntes hanens färger bättre på. Gustav envisades också med att dra massa små glyskoljor en var väl på ca 100gr. Men sen kommer han med en överraskning han klipper till med en gullig liten Paddtorsk på 380gr. Nu hoppas vi bara på bättre väder då vi har lite otestade ställen vi vill pröva men det krävs båt för dessa.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090720
Idag blev inte som gårdagen samma fiskeplats på smögen men tyvärr blåste det så vissa delar gick inte att använda för vattnet sköljde över klipporna. Med vindar mellan 10-15m/s så gick det knappt att känna vad som var vid kroken. Jag hade oerhört många tapp och det förstår jag för många jag fick upp satt knappt fast ibland bara med en liten bit av läppen. Men fisk är det gott om på platsen trotts vädret och jag var ute i 6 tim så blev det 11 berggyltor, 1 gråsej, 2 blågyltor, 1 skärsnultra, 2 grässnultror och 3 små glyskoljor. Kunde kanske blivit makrill också för tärnorna dök och en bit ut fick dom på dörj, men med vinden var det svårt att kasta med tackel det kom nästan tillbaka. Största fisken stannade vågen ironiskt nog på 0,99kg så jag fick inte ens komma över kilot idag, men fick in en gråsej på min lista var den största för året, och sju arter är ju ganska kul att få under dessa omständigheter. I slutet på veckan har dom lovat bedarrning på vinden men ev regn och då skall jag tillbaka. Nackdelen med regn är att klipporna på vissa ställen jag är blir glashala, det var också därför jag avbröt fisket idag då vinden vred lite och ökade blev det mesta halt och det är inte värt risken. Det sätt jag fick fiska på idag innebar att nästan alla fångster kunde gå in iu berg och tång vilket gjorde det svårt att avgöra storlek innan dom var uppe. En halvkilos trodde jag var på över kilot. Det enda som störde mig både idag och igår är det ni ser på sista bilden en ribbåt som kör turister som får hoppa lite i vågorna, denna vrålande båt passerade två gånger för varje tur och det var en del turer. Igår körde dom nästan over en fågelfamilj som simmade en bit ut. Jag förstår heller inte varför dom som kör är svartklädda skulle det hända en olycka är dom ju svårare att hitta, men kör man som dom så tänker man nog inte så långt på säkerhet och vad som är praktiskt. Skall man nu ge resenärerna en tur dra ut en bra bit nu när det blåser och kör i dom ordentliga vågorna så dom får spy lite och få valuta för pengarna. Som dom kör idag så stör dom bara djurliv och folk som vill koppla av i vår vackra skärgård. Nej ut med dom på öppet vatten där dom inte stör eller stoppa verksamheten.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090719
Vet inte riktigt var man skall börja idag, vädret var ju mulet och det blåste en del, men jag tänkte kolla in några ställen i gullmaren där jag kanske skulle kunna stå på land. tro det eller ej på båda ställena jag tänkt testa så var det dykare på plats. Åkte då till Biltema och köpte lite saker till båten. Men jag ville ju fortfarande fiska så jag beslöt mig för att testa smögen det har ju inte givit mycket förut och det är en del bergsklättring så helst vill jag att man är två för man är ju inte lika vig nu som för många år sedan. Men strunt samma jag åkte ut och tog mig till en plats som såg lovande ut, och redan på första kastet satt det en berggylta på 1200gr som kämpade bra den går också in på min bäst trelista för bergyltor 2009 som 3:a. Då visste jag att jag kommer att bli kvar ett tag. Fortsatte fiska på platsen samt rörde mig i närheten. Detta resulterade i att på mindre än tre timmar så blev det 16st berggyltor, 2st blågyltor, 3st torskar, och två bergsnultror. Den ena torsken var på nästan 50cm och vägde som gyltan 1200gr, fick också en berggylta som var otroligt blå även dagens största gylta var ovanligt blå vägde 1320gr och var 40cm och den största jag tagit i år. Denna Gylta gav en otrolig kamp innan den kom upp hela vägen in så stack den in i tång och allt den kom åt så man fick lirka loss den, samma med hugget det var tvärstopp som bottennapp sen stack den med kraft. Även den stora torsken gav fin kamp gemon att utnyttja tången m.m. men gyltan var helt otrolig att dra. Mot slutet fick jag två stensnultror och en dag helt utan dom innan så slutade jag med en berggylta och kunde åka hem med flaggan i topp. Hade jag bara fått en stor blågyltehane så hade denna fiskedag kommit upp i samma som den vi hade från båt 17/7. Det var ju mera smågyltor här men tack vara hur botten m.m. ser ut så gav det mycket mer kamp. Så jag ångrar inte att jag åkte ensam till smögen, men hoppas att nästa gång få med mig någon att dela upplevelsen med om det nappar lika bra då. Nu var det ju en fisk upp på mindre än var 10:e minut så det får man ju vara nöjd med. Är också nöjd att jag lyckats fånga flygande måsar med mobilen så dom bilderna får ni stå ut med mellan fiskarna i loggen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090717
Denna dag är lite svår att beskriva så ni skall få samma känsla som oss. Jag och Gustav åkte ut för att testa nya ställen det var Gustav som ringde mig och givetvis tackar man ja. Vädret var bra och redan från början så gick fisket utmärkt. Vi var bla ute efter stor berggylta och fick massor strax under kilot och två över kilot Gustav tog den största. Det var också gott om blågyltor och även här slog Gustav till med två st på över 500gr den största 580gr. Man tycker ju att turen borde vända någon gång men Gustav envisas och plockar upp två Glyskoljor varav den största på ca 250gr och det är stort för arten. Nu gick det ju inte helt illa för mig heller fick in dagens största torsk på 1370gr och även två berggyltor på min bäst trelista för varje art, den största 1050gr, totalt tog jag ca 15 berggyltor 5st blågyltor, 3 torskar och några stensnultror. Berggyltorna gav över lag god kamp och var riktigt kraftiga. Inte ofta att man får så många jämnstora under samma fiske. Vi njöt av fiske, väder och medtagen mat. Vi skall givetvis testa nya platser längre fram om vi får tid men för denna gång säger jag tack Gustav det var en oförglömlig dag.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090716
Idag blev det lite extra tid för mina fåglar så det är inte papegojfiskar på bilderna, hade lite annat att göra så jag kom inte ut och fiskade förrän sent vilket gav magert resultat. Det blev en liten torsk en berggylta en blågylta och en grässnultra som var den största för i år. givetvis så kom det upp en del småsnultror också. I morgon kan det bli intressant fiske om allt går som beräknat men det får jag återkomma till.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090715
Precis när jag skulle ut idag började det regna men vem bryr sig det finns ju regnkläder. Åkte ut för att se om det fanns stora gyltor att få idag också. Var ute i 3 timmar och fick 8st berggyltor bara en under 20cm största på 720gr, så det blev lite kul fighter även idag. Men ingen riktigt stor ville ha kroken idag, det blev också 2st torskar och 3st skärsnultror och så hade stensnultrorna kommit hem igen 11st små snultror upp och hur många som stal agn vet jag inte. Med tanke på gyltornas storlek som var jämn så kanske dom riktigt stora är på väg, kollade 2007 och 2008 då fick jag alla största i slutet på juli eller senare.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090714
Idag så var det tänk att bli båtfiske i gullmaren, jag testa om jag själv lätt kan sjösätta och ta upp och det var inga problem. Tyvärr dök inte den person upp som skulle varit med så jag provkörde mest båten lite och tog upp den och åkte hem. Var ju lite besviken men dagen skulle bli bra senare visade det sig. Efter att ha gett mina gojor lite extra tid så testade jag pontonerna i södra hamnen det första jag fick upp var en tjock stensnultra som visade sig vara årsbästa. Efter den blev det en mindre berggylta och därefter bara småryck men inget upp. Drog då till ramsvik men började med att fiska på utsidan där man kan kasta en bit och dra längs botten, detta resulterade i en torsk som kämpade bra och hade god hjälp av tång m.m. för att bromsa mitt indragande. Efter denna så blev det en Glyskolja som snultran blev så här långt årsbästa. Hade lite mindre hugg och två tapp på mindre fisk, så jag flyttade in i hamnområdet, denna gång så gick jag till platsen som givit en del rekord i år både årsbästa och PB. Fisket gick otroligt trögt men vädret var underbart och jag hade inte bråttom. Efter ett tag så blev det en berggylta på halvkilot och strax efter den en fin skärsnultra. Sedan var det dött ett bra tag till det small till och det blev dagens första fight, och upp kommer en fin blågylta på 530gr som därmed blev PB, jämfört med andra var den otroligt grov i främre delen av kroppen därav troligen också den högre vikten. Sedan var det dött ett tag igen tills det tvärstoppade vid ett motryck här blev det en stenhård fight som var kort för det blev ett tapp. Med tanke på att det var här jag tog årets största och tappade en bjässe så vem vet kanske samma var där igen, kanske var det den jag såg vid en annan brygga. Troligen rör det sig nog om fler fiskar men i min fantasi så ser jag det som en som jäklas med mig där ute så jag har döpt den till "Ramme" monstret i ramsvik tills vi får upp något motsvarande stort. Men trotts tappet så är jag nöjd med den fina PB blågyltan. Till Gustav dom går inte och lägger sig jag tog den kl 22.10

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090712
Blåste lite men vädret var gott. åkte ned till S.Hamnen för att pröva lyckan och se om det var bättre än gårdagen. Hann med några kast då ringde mobilen och det var Gustav som undrade om jag ville hänga med till Ramsvik då han var het på gyltafiske. Med tanke på gårdagen så kunde det ju inte bli värre så jag åkte ut och mötte upp honom, idag var fisket betydligt bättre vi fick en hel del gyltor mina största var på 730 och 600gr fick även en liten blågylta hona endast två stensnultror var med upp det var överraskande för denna lilla parasit. Gustav däremot hade full fart förutom att han tömde bukten på skärsnultror varav två fina över 20cm så drog han till med berggyltor och 3 blågyltor 2 honor och en vacker hanne på 500gr den finns på loggbilden.Det roliga att fiska med Gustav är att han också fattat det roliga med det kustnära fisket speciellt efter gylta men också mycket annat det kan ge. Många andra man pratar med så nämner man fiske så får man direkt höra får du makrill och torsk. Tänk om folk kunde inse det fina med kustfiske att det finns över 100 arter därute som vi kan få om vi är på rätt plats vid rätt tid. Lite roligare än en person jag pratat med i veckan som stolt sade att han hade 7 rekordnoteringar på karp, han var inneifrån landet och det visade sig så småning om att alla var på samma fisk. Den fanns i en liten damm där tydligen flera fått rekord och PB på samma fisk, det känns ju som att odla en jättefisk i ett akvarium och en gång per år sätter man en krok i munnen på den lyfter upp den och skriker hurra nytt PB. Vad kul att veta direkt vad man har på kroken då detta var dammens enda stora best, det enda man kan undra över har den växt till sig eller bantat.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090711
Äntligen tittade solen fram igen, men tyvärr var fisket uselt. I ramsvik fick jag 2 berggyltor på ca 30cm 2st grässnultror och en blågyltehona på 27cm samt ett antal stensnultror. Det var otroligt lite med ordentliga ryck så jag flyttade fisket till två andra platser. Den första som alltid ger fisk gav några napp men inte en enda fisk. Den andra platsen var lika dålig men där hade jag en liten öring på som högg precis vid land men den losnade när jag skulle ta upp den. Den var större än min förra i år men men en bit kvar till lagligt mått. I hamnen fanns det en del äldre fina båtar att betrakta annars var det bara att njuta av gott väder.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090710
Idag var det regn hela dagen, men strax innan kl 7 på kvällen så åkte jag ändå ut för att fiska lite, det blev lite smått och en stensnultra som gick in på min bäst tre-lista för året. Sedan hände det som man ibland råkar ut för här inte för att dom är SÄLsynta men det är SÄLlan dom kommer och håller en SÄLskap när man fiskar, som ni förstått så kom det sälar 3 st och simmade runt i min närhet när jag fiskade. Kan ju säga att dom verkad vara bättre fiskare än mig den ena kom upp med en ganska stor blank fisk i munnan antingen makrill eller öring för den blänkte ordentligt. Sedan var det lungt ett bra tag tills jag bytte sida på bryggan och då blev det i rask takt 3 torskar och en gylta på ca 500gr som blev dagens största fångst.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090709
Åska regn m.m. så var dagens väder. Först satte jag vinshen på kärran så jag har allt klart när det blir båtväder, fixade också met makrilldörjar m.m. När detta var klart var klockan ganska mycket tog ju extra sovmorgon idag något man kan unna sig nu, men fiske skulle det bli. Det nappade ganska dåligt så det blev en torsk, en stensnultra som under invävning blev byta för något större som slet upp magen på den, så den avlivades innan den blev fiskföda. Sedan högg en skrubba på ca 30cm som gav lite motstånd, men som vanligt blev dagens fighter en berggylta på halvkilot som vet hur man skall ge bra motstånd. Dagen avslutades med en liten vittling. Strax innan jag slutade fiska så satt jag och småfunderade för mig själv och får då se ett stort vikingaskepp en bit ut, hade den inte haft en gummibåt på släp kunde man ju tro man förflyttats i tiden :-)

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090708
Nu har ledigheterna börjat nästa arbetsdag 10/8 så nu skall det bli fiske m.m.
Var ute lite idag och det verkar som berggyltorna kommit i större antal nu, fick 10berggyltor flera mellan 400-600gr, det blec 8 skärsnultror, 7 stensnultror och 3 grässnultror. Idag var inga blågyltor framme men det finns en best till berggylta som simmar i området, kanske är de den som drog av linan för mig samma dag som jag tog för mig årets största gylta. Denna fisk var med nästan upp till ytan 2ggr när jag hade annan fisk på kroken, då den ena gången vände strax under ytan så är den nog en rekordfisk eller mycket nära. Fiskade en timma extra där jag sett den och precis runt omkring men den höll sig borta efter andra gången jag såg den. Så jag vädjar ännu en gång är ni i området och fiskar får en best med en tvåkrok i munnen så tala om vikten för mig, inte kul att veta vad man missat men här är nyfikenheten på monstret för stor.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090704
Hemkommen från jobbet och gjort dagens hembestyr så var det dax för lite fiske. Då man hade strandpromenadinvigning i norra hamnen blev södra alternativet för fisket. Underbar värme men lite molnigt så det var perfekt. På andra kastyet så redan långt ut tog något mindre, började veva in och ca 10meter från land kom ett blixtsnabbt hugg. Det blev plötsligt ett intressant och roligt fiske. När det kom till ytan visade det sig att första hugget var en liten skädda som lossnade vid lyft, det andra var en Horngädda som var min första för året. Fick även en hyfsat fet torsk. Hade tapp på två mindre torskar och en plattfisk samt en horngädda. Men jag var mycket nöjd att kunna sätta Horngäddan även på 2009 års lista för mig.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090702
Fortfarande ganska dåligt fiske men det blev några ljuspunkter i dagens fiske. Första var ett par sandskäddor som valde att hugga samtidigt så det blev en dubbel upp. Senare så fick jag två väldigt fina blågyltor en hane och en hona. Som jag nämnt tidigare så verkar det gott om dom i år eller så har jag bara tur för jag har redan fått 21st blågyltor i år. Som många andra dagar mycket sill i vattnet men lite makrill.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090701
Efter två dagar utan fiske pga jobb så var det dax att pröva igen. Kom ner till hamnen där det fanns gott om sill men inga kok bara lite småkörnigar ibland. Det var ju efter jobbet så jag kom ner sent men styrax hade jag en skärsnultra på kroken. Efter ytterligare några kast blev det ett hugg rätt långt ut och det var tunga drag i den. Fick jobba lite med den och upp kom en torsk på 44cm. Det är kul att vi får mer och mer torsk i denna storlek långt in vid land, inte alls lika mycket förra året. Då den var i god kondition så fick den simma tillbaka i havet igen. Efter en stund blev det rörelse på sillen igen men inget större men efter ett par kast fick jag upp den troliga orsaken en gråsej. Semestern närmar sig och då skall det bli mer frekvent fiske nu får jag hålla till godo med några timmar då och då.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090628
En otroligt fin varm dag verkar t.om som fiskarna inte orkar vara aktiva. Fick idag några berggyltor varav den största var på 35cm. Roligaste fisken idag var en torsk strax under 40cm som högg direkt på ukast, botten på platsen var med mycket tång den kunde gå ner i så det blev lite lirkande. Det nya spöt från igår var utmärkt för denna typ av fiske men passar inte lika braq till fiske där vi släpper rakt ner och metar, då är inte vikten och balansen den rätta. Men perfekt för släpande bottenfiske.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090627
Idag var en underbar dag helt i fiskets tecken. På förmiddagen åkte vi till Snäjk i Vänersborg för att bunkra lite fisketillbehör som krokar vikter m.m. Men som vanligt när man går runt där får jag se ett fint lätt 12.6" tredelat kenticspö hade kastvikt upp till 120gr så det passar ju mitt lite tyngre fiske. När sedan prislappen visade halva priset så var det ju bara att ta det med sig till kassan, för ett sådant spö skall inte damma i en butik.
Efter butiksbesöket åkte vi till annan plats i Vänersborg där det pågick 12-tim tävling i mete, mina besökare från veckan deltog i tävlingen. Det var tydlingen ingen stor fart på fisket när vi var där men lite fisk kom det upp. Beundrar dom som kan sitta och meta på samma plats i 12 timmar, får man inget vill jag ju gäna testa nya ställen.
Efter hemkomst blev det en stund med gojorna sedan ut och fiska, började på norra sidan där det blev en gylta på 450gr och en 40cm stor torsk, det blev också lite plattfisk och några mindre gyltor.
Åkt senare till den södra delen där det blev lite torsk och plattfisk, dagen avslutades med en dubbelfångst av sandskädda. Makrillen däremot syntes inte till denna dag så vi får se på morgondagen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090624
Slutade sent idag men tänkte ändå försöka på lite makrill. Visst fanns det makrill men vi var inte överens om att vara på samma plats samtidigt. Så dom höll sig lagom utom räckhåll för mig. Så dagens enda fångst blev en ovanligt vacker skärsnultra som tog på tacklet. Snart var klockan mycket och det blev hemgång.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090623
Lite ironiskt med dagens fiske som blev riktigt lyckat. Besökarna som var här och fiskade igår ville bla ha fjärsing men dom har ju varit svårfångade ett tag nu. På en av bryggorna jag rekomenderade så stod det redan folk så vi åkte till andra ställen. Idag var bryggan ledig och gav fångst som bara den, berggylta nästan upp till kilot på lerbotten är ju inte så vanligt. Nytt årsbästa på fjärsing samt en hel del plattfisk. Åkte också till södra hamnen där det inte nappat dagen innan, men där blev det ganska snart plattfisk och tre torskar varav två hyfade men alla återsattes. Kvällen avslutades med två fina makrillar som skall ligga på frukostmackan.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090622
Efter en helvetesdag på jobbet med en besvärande inflamation i foten så var det gott att få komma hem och vila. lite senare på kvällen blev det att ta på sig mjuka skor med rätt inlägg så man kunde gå ut. Ute träffade jag på gamla bekanta från tidigare fiske som kommer hit för att få ihop nya arter. Det blev väl inte det bästa fisket men vädret var gott och arterna för dagen blev: torsk, skärsnultra, grässnultra, stensnultra, svart smörbult och blågylta. Men som alla fiskare med tålamod vet så förr eller senare kommer dagen då man får det man vill. Vädret var i alla fall helt underbart.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090621
Dagens kvällsfiske blev inget över sig mågra små torskar snultror och sandskäddor fastnade. Den enda glädjen blev en liten vittling som blev den första i den arten i år. Imorgon kanske det blir sent fiske då det kommer några som verkar gilla att fiska sent skall träffa dom eftewr jobbet för lite fiske och fiskesnack.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090620
Idag hade jag tänkt vara borta ett kortare tag på fisket. så blev det också men det nappade bra så jag har bara tagit med några fiskar i loggen. Det var väldigt mycket gyltor runt 400gr i farten, men jag lyckades snärja en på 35cm och 810gr näst störst i år. Som tänkt åkte jag tidigt hem men pga crusing i stan så var det kö att komma in i stan. Normalt kör jag hem på 15min nu tog det 1,5 tim att komma hem. För den som gillar bilar har jag lagt ut några på loggen så ni kan njuta av dessa. Beklagar grynighet i kvällsbilder men allt är taget med mobilen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090619
Tog mig ett midsommarfiske i Ramsvik och nu verkar det som gyltan börjat komma in och finns på flera platser i området. Fick flera runt 400gr samt några fina blågyltehonor. Tyvärr så har ju stensnultrorna också börjat svärma så det blev en del av denna lilla "parasit" och agnätare. Fiskade i två timmar och fick 13 fiskar stensnultror ej inräknade, på väg hem så åkte jag genom stan och det var ovanligt lugnt för att vara midsommar och kl 22.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090618
Idag var det lite mer rörelse i luften stadigt ca 15m/s och mycket mer i byarna. Fiska på botten var omöjligt då man inte kände om det nappade vinden slet hårt i spöt. Så det blev på med makrilltackel och hoppas på att dom kommit in igen och finns bland vågorna som låg på ca 1m. Första och enda fisk som kom upp var en liten torsk. Men jag hade en kort stund något roligar på kroken drog ganska bra och var snabb, men den satt tydligen dåligt för det blev tapp.
Men lämnar vi fisket så där jag stod är det naturreservat och utöver det så får man ju inte ha hundar lösa i naturen nu när djuren har ungar. Men under tiden jag stod där så kom 7 personer med hundar och bara en hade kopplat. Jag påpekade vad som gällde men bara en bad tom med om ursäkt och kopplade hunden 5st bad mig mer eller mindre att dra någon stans. Var skall allt sluta, våld i samhället ökar och folk bryr sig mindre och mindre om regler som finns utom om dom blir drabbade för då skall dom ha all hjälp som finns.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090617
Även idag var det fint väder och inbjöd till fiske efter jobbet, fisket gav ingen speciellt men det kan bero på att det var extremt lågt vatten. Den enda fisk som utmärkte sig var en fin skrubba på 36cm och 690gr, den kämpade ochså ganska bra. Övrigt blev det en simpa massa sandskädda och en liten torsk och smörbult.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090616
Dax för lite nytt kvällsfiske, som vanligt har det gett ganska bra resultat räknat mot dagtid. Idag blev det en vacker blågylta hane samt tre honor. Dom större berggyltorna håller sig undan men det blev lite snultror också. Sista halvtimman testade jag en ny plats i närheten och där var det hugg varje kast, det var mindre sandskäddor som högg. Denna plats skall testas igen bra ur fiskesynpungt nästan inget att fastna i.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090614
En fiskedag som inte blev som det var tänkt, idag skulle vi varit till smögen för fiske, det såg ut att bli 5 personer. Redan igår kom ett återbud, idag så en hörde ej av sig och en fisck förhinder samt en som inte kände sig kry.
Åkte då till ramsvik där jag mötte personer jag lärt känna på nätet, det var ju kul men fisket var värdelöst. Åkte tillbaka på kvällen och då var min bror med, men fiskeresultatet lika dåligt som tidigare på dagen. Vi åkte då till ett av våra plattfiskställen där blev det 7st plattfiskar som räddade dagen lite. Men bästa fångsten fick brorsan en jättetångruska som var insnärjd i lina. När vi grett ut allt blev fångsten 1st torskdrag i prima skick, 1st plattfisktackel också i bra skick men den som fiskat med det hade lite väl stora krokar ochtyngd för platsen. Även ett makrilltackel var insnärjt men det lades i vår soppåse. I linan var också en hyfsad krabba insnord som skars loss och släpptes åter i havet. Då brorsan blivit av med lite vikter idag så passade det ju bra att han fick härvan och därmed gick plus.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090613
Testade fisket lite mitt på dagem, men detta gav mindre än tidigare men lite småfisk får mig att nästa gång gå ut senare.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090612
Idag var det blåsigt och en hel del regn på kvällen när jag kom hem från jobbet, men jag kände att jag måste testa "hålet" jag fick berggyltan i häromdagen. Tyvärr blev det ingen berggylta alls men den bjöd på annan fin fångst 4st blågyltor, en grässnultra (första för året), en torsk på 2130gr (nytt PB) samt lyckades spränga 2kilos gränsen. Det gav också en fin Paddtorsk som var ny för året (samt nytt PB). Får återkomma hit för vem vet vad det ger nästa gång.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090609
Idag blev en händelserik fiskedag, först åkte jag ner till en plats nära mig då jag senare skulle träffa en kille och dra till Smögen för fiske. Vädret var underbart och jag fick lite plattfisk och en rötsimpa samt en berggylta som var störst för året, sådant är ju glädjande. Efter ett tag ringde den andra återbud så Smögenfisket utgick och jag drog till nästa plats. Vädret var fortfarande gott och jag lyckades få en torsk på 44cm och 860gr, efter det började det blåsa lite kyligt så jag åkte hem och tog hand om mina fåglar.

Några timmar senare vid 18-tiden drog jag ut för ett kortare kvällsfiske, det blåste fortfarande men inget värre. Det nappar bra men svårt att få upp något men det blir ändå några varav två blågyltehonor vilket är kul då det är dom första för året, samt att det är vackra fiskar. Beslöt mig för att åka hem men först testa en annan brygga och se om den kunde ge mer. Började gå runt bryggan utan att få ett enda napp, när det vid första nersläpp på nytt ställe blir tvärstopp. Det kändes direkt att det var stor berggylta problemet var att jag knapp fick upp den från botten. När jag fått upp den lite mer än två meter rusar den ned och utåt blixtsnabbt och kraftfullt. Där ställer den sig mot något på botten, efter långt lirkande så kommer den loss och jag börjar pumpa igen samma problem som förut det var som att flytta en sten. Även denna gång ny rusning och stopp i botten, detta hände ytterligare en gång sedan gick linan av. Hade den dragit av linan hade jag nog inte kunnat sova i natt utan bara tänkt på hur stor den kunde varit. Men det syntes tydligt att linan skavts av mot stenar på botten, vilket händer här lite då och då.

Besvikelsen var stor men jag tänkte finns det en finns det kanske fler, och det var en del bastanta ryck som några gav utdelning i form av bla blågylta hona och hane som skimmrade vackert. Och plötsligt händer det igen tvärstopp i botten började jobba med den direkt och slirbromsen var hårdare ställd, den kämpade så jag trodde har den första huggt på kroken igen. Men denna gick att få fason på och upp kom en 40cm 1280gr stor kämpe. Jämför man med dom 5 makrillarna på totalvikt 2400gr jag hade på för ett tag sedan så var denna kamp mycket hårdare.

Nu har jag i alla fall fått testa ny rullen som fungerade perfekt, skulle någon få en bamse till gylta med en två-krok i munnen meddela gärna mig vikten. Det mest intressanta att alla dom sista fiskarna fick jag på ett mycket litet begränsat utrymme, skall testa det igen och se om det var en slump eller så kanske dom stora flyttat på sig sedan förra året, detta då dom gamla platserna inte givit något stort i gylta.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090608
Idag var det fina kvällsvädret återhavet låg lugnt och stundtals var det riktigt varmt ute. Fiskade både i fiskhamnen och Havsbadshamnen, som ni ser på loggbilden så blev det en del plattfisk samt en liten torsk och några snultror, detta avslutades med en hyfsat stor rötsimpa.En av skrubborna var också rätt fin med 35cm och strax över 500gr. Vad gäller makrill så var det lugnt mötte några som kom från havsbadet och dom hade fått en makrill.Som det verkar nu så har den mesta fisken kommit och går att få bara det är rätt väder och vind. Så man kan ju hoppas på gyltorna i Ramsvik att dom också återvänt (skall testa i helgen).

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090607
Samma tid plats och utrustning som i går, men vädret var sämre. Detta gjorde tydligen att fisken inte var lika pigg på att nappa. Så resultatet på dagens kvällsfiske var magert en rötsimpa två sandskäddor och en svart smörbult. Men trotts detta var avkopplingen efter jobbet lika god idag som igår.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090606
Idag beslöt jag mig för att ta ett avkopplande fiske efter jobbet så strax efter 20.00 var jag nere i hamnen, havet låg som en spegel och det var helt underbart med undantag för lite knott. Hängde på ett 4-krokars makrilltackel som jag agnade med räka, tänkte köra bottenfiske men ville vara förberedd om det skulle komma makrill. Redan på andra kastet satt det en hyfsad skrubba på kroken och den blev också den största fisken för kvällen. Därefter blev det fyra sandskäddor varav den minsta var knappt 10cm, sedan blev det en liten torsk och tre sandskäddor till. Sedan tog det nog ca 20min innan det satt en torsk på kroken och ytterligare 2 sandskäddor, beslöt att efter nästa fisk så går jag hem och det blev en dagens dubbel med två skäddor på samma gång. Kl 22.20 var jag hemma igen nöjd med tillvaron, avkopplingen var behövlig efter jobbet och dit skall man i morgon också, så jag hoppas på fint kvällsväder igen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090604
Har saboterat en av mina rullar så det blev till att köpa ny. Åkte till Snäjk för att köpa hade tänkt mig ge upp till 1500.- för en rulle, jag hittade en av få vänstervevade en 5501 CL3 som var sänkt till under 900.- detta gjorde ju att jag fick lite över. Så det blev rullen, den största portabla röken dom hade halva priset just nu, rökspån, bränsle, 9 olika tackel, sänken, krokar och 2st makrilldörjer samt lite lina ändå blev jag bara 1800.- fattigare.

På kvällen efter att jag kommit hem så testade jag nya rullen som passar mig bra och fungerade perfekt, så nu får vi vänta på lite hårdtest av makrill eller berggylta. Fångsten för kvällen blev 2st sandskäddor.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090603
Efter att ha tagit hand om gojorna efter jobbet drog jag ut på fjärsingjakt ca 20.30. Det var lite råkallt i vinden men ändå en skön kväll. Lyckades få 4st fjärsingar varav 2st ganska fina på 33 & 34cm. Alla togs på makrillhäckla, fick dessutom 3st sandskäddor och en liten torsk, tappade 3st fjärsingar och en plattfisk. Sillen kom in ibland med småkok men det var mest sej som jagade, fick inga på kroken.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090601
Testade lite efter fjärsing idag men det blev bara en sandskädda. På väg hem efter ca 2tim kollade jag ett annat ställe hur det var med ev makrill. Det fanns en del men stimmen bestod också mycket av gråsej. Några på platsen fick upp en del men jag valde att för en gång skull åka hem.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090531
En lika underbar dag som igår med lite annorlunda fiske. Jag struntade helt i makrill och åkte bla till Ramsvik för att kolla läget på berggyltan. Det var ungefär som förut ingen direkt rush blev två runt 250gr. Däremot blev det årbasta på snultra och PB på rötsimpa samma längd som tidigare men tyngre. Det blev också några mindre torskar, skärsnultror och en glyskolja. Efter det åkte jag in till stan och fick några mindre torskar, fick också besök av några sportfiskar som följt mitt fiske på nätet, dom skulle fiska hela natten. Innan jag gick hade dom fått både sandskäddor, snultra och smörbult.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090530
En underbar varm sommardag, jag förväntade mig inget av fisket på dagen och det blev heller inget speciellt. Men jag hade hopats på makrill på kvällen då vi var tre som gick ut för att fiska och två ännu inte tagit makrill i år. Dom enda makrillar vi såg var två som jag hade på men lossnade vid uppdragning på land. Inga kok eller tärndyk syntes som visade att dom var nära. Vi körde makrilltackel på alla djup och även med räka på kroken, ändå ingen makrill men det blev några skrubbor och torskar som högg istället.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090529
Slutade jobbet 18.00 och vädret var underbart, så även idag så blev det en tur till hamnen när gojorn fått sitt. Första fisken på kroken var en skrubba strax under 500gr. Efter den blev det en fjärsing och 4st makrillar. Flyttade mig en bit och där blev det också en fjärsing och 4st makrillar. Det började bli sent så jag gjorde en sista förflyttning som gav först en gråsej den första för året, efter den en mindre torsk som högg på makrilltackel i ytan. Efter detta blev det ytterligare 8st makrillar varav 2st på 33cm övriga ganska små. 8st makrillar fileades för eget bruk och 8st rensades för att lämnas bort. Samtliga fiskar tog på makrilltackel utom skrubban som tog på räka och bottenmete.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090528
Mina smärtor i lederna har man ju botat med tabletter, frågan är nu måste man bota fiskefebern (abstinensen) också. Slutade sent på jobbet och skulle handla efteråt, detta innebär att jag är hemma ca tjugo i tio på kvällen. När jag var på väg hem och passerade hamnen såg jag flera makrillkok på havet som låg lungt. Så fort hem in med mat i kyl och frys rycker åt mig ett spö och ner till hamnen. Var där ca 5 min i tio. När klockan sedan var 20över tio så hade jag 8st makrillar i påsen och åkte hem för att rensa då jag åkt från kniv m.m. Så nu har jag 16st fina filer i kylen som skall tillagas i morgon. Och jag som inte skulle fiska idag för att jag slutade sent. Tur man slutar tidiga i morgon och har helgen ledig. Fiskar jag tillräckligt mycket kanske fiskefebern lägger sig så man kan ta det lungt i veckan :-)

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090527
En underbar dag för kroppen medecinerna verkar så jag mår mycket bättre. Tog det ändå lugnt under dagen körde lite träning, då det blåste mycket lät jag fisket vara under dagen. På kvällen gick jag och min bror Ake i Teamet ner till hamnen en kort stund i stormen. Han ville gärna ha en fjärsing som han inte fått. Tro inte på f-n att han redan på första kasten får en som är årsbästa i teamet. Lite surt för en annan som dragit flera, men i fiskets värd finns det många överraskningar. Jag ställde mig på en i vinden utsatt plats och tänkte försöka få makrill, men vad händer jo helt plötsligt sitter första öringen för året på kroken. Inte mer än 23cm men det är ändå en art till listan, den snabbvägdes och mättes sedan direkt tillbaka igen. Några minuter efter det så satt det 3 makrillar på krokarna. Vi beslöt oss för att gå hem men brorsan hann med en liten stensnultra också. Men vi var båda nöjda med resultatet.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090526
Idag en lugn dag körde lite rörelseträning för leder och muskler, först på eftermiddagen kom medecinen dom missat tidigare. Fram på kvällen tyckte jag det var dax att gå ut lite tog med spöt, fiskade i ca 1,5 timmar sedan fick jag gå hem då delar av värken blev för mycket. Men denna korta stund blev riktigt lyckad med 6st fjärsningar tyvärr ingen stor. Tyvärr blev två så skadade att dom avlivades, sedan blev det en skrubba en sandskädda och en smörbult blev det också. Innan jag gick hem så kom ytterligare ett av många makrillstrim som höll sig i utkanten på kastlängd, men jag kastade ut ändå och en liten makrill var närmare land och fastnade. Efter detta gick jag hem och kurerade mig igen. Hoppas det mesta släpper när tabletterna börjar ge verkan det lär märkas i morgon bitti.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090525
En helvetesdag började kl 04.00, hade svårt att somna redan på kvällen innan så när klockan ringde 04.00 hade jag sovit ca 3,5tim. När jag försökte stiga upp märkte jag att min rörelseförmåga var starkt nedsatt pga värk i lederna. Så jag lade mig igen för att se om jag skulle bli bättre strax innan kl sju insåg jag att förändring inte var nära så jag fick sjukskriva mig. Först vid 14-tiden var jag så ok att jag kunde ta mig till apoteket för att hämta medecin läkare skrivit ut ut till mig innan helgen. Men även här var oturen framme receptet fanns inte på apotekets dator och vi kunde inte nå läkaren, så jag fick gå hem utan medecinen som kunde hjälpt mig. Tog tillfälle att under dagen köra uppmjukningsövningar för att sedan på kvällen belöna mig med en kort stunds fiske. Det blev lite rötimpor och plattfiskar för mig och min bror. Jag fick också en ny art för mig en lerskädda, makrillen var inte vi våran närhet förrän strax innan hemgång då vi hade ett jättekok precis där vi stod men båda hade på bottenmeterigg så vi blev utan. Så för morgondagen gäller att vårda kroppen hela dagen och försöka få tag på medecinen, om sedan vädret tillåter så kan jag tänka mig ett kvällsfiske. Men är jag som idag så avstår jag nog för efter att jag kom hem så stelnade jag till ordentligt i bla axlar. Har ju problem med detta ibland men inte så mycket som nu, kollade därför med sjukvårdsupplysningen att inte mitt fjärsingstick kan ha något med det att göra. Dom trodde inte det kunde vara inblandat i detta då dom flesta symptomer försvann fort efter hembehandling, vilket tyder på att giftmängden troligen var liten, enda kvarvarande problem är att jag inte kan böja fingret helt normalt ännu.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090524
Idag gällde enbart fjärsing åkte till gårdagens plats och började fisket med att få 2st sandskäddor. Strax efter så blev det en landad fjärsing, det verkade gott om dom och jag hade ett par tapp där jag såg fisken. Men tyvärr blev det inget men makrillen körde flera gånger så innan jag stack hem så drog jag 4st makrillar modell mindre som fick bli kvällsmat.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090523
Ännu en solig men lite blåsig kväll efter jobbet, men vad gör man inte för lite avkoppling jo tar fram spöt som vanligt. Ställde mig och bottenmetade samtidigt som jag spanade efter makrill, såg några men för långt ifrån mig. Under tiden jag spanade så fick jag 2st hyfsade skrubbor och 3st småtorskar. Men under fisket såg jag något annat som fick mig att byta taktik och plats, kollade två ställen och på det andra satt efter 5min årets första fjärsing, strax efter ytterligare en på kroken, detta var orsaken till att jag bytte plats jag hade sett en fjärsing och kollade då säkra platser för den, detta gjorde ju att makrillen fick vänta för en ny art för året är ju mer värt. Men det var inte nog med detta, trotts att jag t.om på min sida visar var gifttaggarna sitter m.m. så givetvis stack jag mig ordentligt på fjärsing nr.2, jag åkte då hem för säkerhets skull och följde anvisningar för stick. Detta verkar funka då jag skriver detta är det 2 timmar sedan jag stack mig och fingret är bara lite svullet men det svider ordentligt i fingret. Men skulle det bli värre lär ni få läsa det i här i loggen.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090521
Startade dagen med att greja lite med båtvagnen, lite senare på eftermiddagen så åkte jag ner och kollade om det fanns makrill inne idag också. Det fanns gott om makrill men utanför min räckvidd. Det blev i alla fall 4st runt 400gr, vädret var underbart men makrillen uteblev så jag tog lite botten mete och fick en smörbult och en sandskädda. Åkte hem en sväng till fåglarna för att senare ta ett litet kvällsfiske, jag satsade på att kanske fjärsingen var inne då makrillen var det och åkte till ett bra fjärsingställe men det blev istället 2st skapliga skrubbor båda över 500gr. Fick också 2st mindre torskar sedan ebbade det ut. På hemvägen så stannade jag vid fiskhallen där jag såg några horngäddor leka med sillen, jag riggade upp då jag ju saknar horngäddan i år. Vid första utkasten blev det tvärstopp och det började dra ut i spärren, så jag fick kämpa en del för att få in fisken och upp på bryggan. Det var 5st makrillar den största på 730gr och totalt vägde dom 2,4kilo, så det är lite kraft när dom enas att simma åt samma håll. Gjorde ett par kast till och fick totalt 13 makrillar, då slutade jag och horngäddan får vi ta en annan gång. För jag ville inte ha mer makrill och jag återsätter inte makrill då dom ofta är skadade när man får upp dom.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090520
Idag var en omtumlande dag, först hos läkaren och gick igenom alla prover m.m. man tagit. Och som väntat så var ju inte alla bra, slitage på skelettet som troligen är orsak till mina smärtor ibland. Så att komma hem var skönt efter arbetet och först tänkte jag inte fiska men kände att jag måste få distans till dagen. Första fisken upp var en Rötsimpa sedan ett tapp på en hyfsad skrubba som ramlade av när den skulle upp ur vattnet. Sedan var det ganska dött och klockan var kvart i nio på kvällen. Då hör jag tärnorna börja skrika en bit bort och t.om kråkorna dök ned och tog sill i ytan. Pga blåst så syntes ju inget på vattnet, jag tog en chansning hade ett plattfisktackel på men "sprang" mot det håll fåglarna var och kastade ut. Hugg direkt på utkast och årets första makrill var på väg in (även dagens största). När den var uppe nytt utkast och två makrillar fastande en på varje av tacklets krokar. Stimmet verkade dra sig utåt men jag bytte snabbt till ett tackel för makrill och kastade ut fick nu 4st på en lossnade vid land men tre kom med upp. Gjorde sedan flera kast utan resultat.tänkte dra mig hem så jag gick en bit och gjorde ett kast på vägen, och där var två makrillar som passade på att hugga så jag fick totalt 8st. Så i morgon blir det middag på årets första makrillar och givetvis så får min mor och ena bror också dela på årets första läckerheter.
Det som var absolut mest kul var att samtliga var riktiga kämpar otroligt kul att ta med nya långa mjuka spöt, vem vet kanske det finns mer delikatesser att få i morgon.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090519
Detta underbara kvällsfiske, vi var två ur teamet som gick ner och tog ett kvällsfiske efter jobbet. Mer avkopplande kan det inte bli bara njuta och snacka lite skit och glömma stressen. Men vi fick ju lite fisk också, denna gång höll vi oss till 1st av varje ert vi drog och dessa var, skrubba, sandskädda, torsk, stensnultra, svart smörbult och givetvis en rötsimpa.
Det roligaste med dagens fiske var att vi såg mycket småsill och vid två tillfällen "kokade" dom en bit ut så med lite tur var det makrill som jagade så vi bör snart ha första på kroken.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090517
Denna dag tillbringades på F7 flygflotilj där vi tittade på flyguppvisning. För den intresserade så finns lite bilder i loggen. Lite senare på kvällen tog vi lite kvällsfiske men detta gav inte mycket, resultatet blev 1st snultra, 1st rötsimpa och en liten sandskädda. Det var mulet och mycket lågt vatten.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090516
Idag tog vi en heldag med fiske, jag hade med mig en gästfiskare i teamet som heter Thomas, vi satsade på områdena runt kungshamn och smögen. Det mesta gav ingen utdelning men efter lite bergsklättring hittade vi fina platser med stup som direkt vid berget gav nästan 20m djup. Det var mycket ryck men resultatet för oss blev 3st mindre torskar och en rötsimpa. Hade själv ett redigt hugg på +20 meters djup en bit ut som kämpade mycket bra tyvärr blev det tapp. På det djupet med böjligt spö är det omöjligt att avgöra om det var en stark halvkilo eller en slö flerkilo.

Efter att vi åkt hem och jag fått lite mat och umgåtts med fåglarna blev det ett kort kvällsfiske också. Havet hade lagt sig nästan blankt och himlen var djupblå och temperaturen helt ok. Så det var bara att sätta igång, fisket gav förutom avkoppling 3st skrubbor ca 35cm den tyngsta 490gr, det blev också 2st rötsimpor och en mindre torsk. Så det lite dåliga fisket på dagen upphävdes av ett kort kul kvällsfiske.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090515
Tid för kvällsfiske igen var nere på plats 20.05 och avslutade fisket 21.45 redan andra kastet gav en skrubba på 35cm har tagit större i år men denna var tyngre än tidigare och vägde 630gr. Den bjöd också på lite fight vilket gjorde det roligare. Efter en stund så blev det en simpa och det måste vi ju när vi fiskar på simpabotten, vi kallar oss ju simp(l)a sportfiskare. Men mer fisk än så blev det inte om dt beror på att det blåste NO eller för att det var lågt vatten vet jag inte kanske det bara var en dålig dag. Men nya dagar kommer ju framöver.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090513
Då kvällsfisket i går var njutbart så testade jag på nytt idag. Var nere strax efter Åtta på kvällen, och strax innan nio fram till solen försvann strax efter halv tio så nappade det bäst. Det blev två simpor, två skrubbor och en minirödspätta på 15cm. Sista skrubban jag fick var bara 35cm men vägde ett halvt kilo och var smällfet. Dessutom så högg den ganska långt ut och gav en bra fight att få in. Själv var jag säker på PB men som sagt den var bara helvild. Kvällsfisket lär jag fortsätta med när jag inte slutar för sent på jobbet.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090512
Ledig dag med bra väder, tyvärr hade jag lovat bort lite av min tid så jag fick åka iväg. Men om det skulle bli tid över så lastade jag fiskegrejerna också. Fram på eftermiddagen var vi klara och jag stack då direkt till Stockevik, tänkte chansa på sjökock men det blev bara skrubba och smörbult.
Stack istället till ramsvik där det knappt nappade alls det blev några snultror och årets första Glyskolja.
Drog då hemmåt men stannade i hamnen där det blev småtorsk och skrubba.
Efter det bar det hem och ta hand om mina fåglar, men jag var inte nöjd med fisket så jag tänkte testa årets första kvällsfiske istället. Så 20.15 till 21.35 var jag ute och det gav en del skrubbor småtorsk, givetvis en simpa och årets första Rödspätta. Det ryckte ganska bra på kvällen och det blev en del tapp men det finns ju fler dagar och kvällar framöver.
Jag har inte med alla fiskar i loggen bild totalt blev det2st snultror, 4st små torskar, 4st skrubbor, 1st rödspotta, 1st glyskolja, 1st rötsimpa och 2st svarta smörbultar. Så totalt med 15 fiskar får man ju vara nöjd ändå.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090507
Även idag rätt kraftig SV vind, testade lite nya platser utan större resultat. Totalt blev dagens fångst 2st stennultror och 2st mindre skrubbor. Hoppas på bättre väde framöver så man kan njuta mer av fisket.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090505
Idag blåste det ganska hårt mot kusten ca 14m/s men det var varmt i luften och jag har knappt kommit ut på 2dagar så jag fick en liten chans att lufta fiskeutrustningen i knappt 2 timmar. Började i grötöhamnen som ju ger bra med hyfsad plattfisk, det blev snabbt 2st strax under 40cm och runt 400gr. Tyvärr skulle det sjösättas båtar med kran i området så jag fick packa ihop. Det skulle visa sig vara riktigt turligt för mig, åkte till ramsvik. Fisket var inte lätt i den hårda vinden och det var svårt att känna rycken. Men upp kom skärsnultra, och första berggyltan för året på 230gr. Hade några ordentliga sug som jag inte fick upp: Men strax innan jag skulle åka så sök det till i spöt och det blev tvärstopp, kände tungt ryck vilket visar att det inte var stor gylta. Fisken kom sakta uppåt men man fick kämpa med mitt mjuka långa spö, upp kom såsmåningom en riktigt fin torsk på 1,42kg som kommer att förtäras i morgon troligen kokt med potatis och tjock äggsås.
Så det blev ett kort men lyckat fiske för mig två nya arter för året och en hyfsad torsk, så både nöjet och magen fick sitt denna gång.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090502
Lite blåsigt men en bra fiskedag på många sätt. Vi startade med att åka till ramsvik för att kolla om berggyltan kommit in. Vi fick ingen berggylta men några andra hade fått en liten, däremot så fick vi mindre torsk skärsnultra stensnultra och årets första blågylta en 30cm vacker hane. Så långt allt väl om det inte kommit gäng med vad det verkade asiatiskt ursprung som var mycket högljudda, dessutom så tog dom ingen hänsyn till andra. När jag böjde mig ner för att kroka loss min blågylta kom en av dom och ställde sig på plasten där jag stått nästan uppe på mig som stod på knä. Då vi ändå tänkt dra vidare lite senare så lämnade vi platsen istället för jag hade ingen lust med konflikt idag jag ville koppla av.
Vi åkte då till grötö där det blev smörbult och snultra samt flertalet skrubbor flera i bra storlek. Efter att njutit av fisket där åkte vi till andra sidan stan och hade lika bra tur där, det blev skrubba, sandskädda, smörbult och rötsimpa.
Totalt gav dagen 8 olika arter fördelat på 3st torskar, 12st skrubbor, 3st stensnultror, 1st skärsnultra, 1st blågylta, 3st sandskäddor, 3st svarta smörbultar och 2st rötsimpor. Allt detta på lite mer än fem timmar. Roligt var att fisken blivit piggare och en del skrubbor bjöd på bra fight.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090428
En gråmulen dag som sprack upp i bästa solsken. Så visst var det fiske, tyvärr strular kameran och alla bilder kom inte med men ingen bild av vikt försvann utom bilden på första stensnultran för året, men desa lär jag ju få gott om tillfälle att plåta sedan. En ovanlig syn fick jag idag stod och njöt av fisket när jag fick se något stort i ögonvrån, det var en torsk inormalt 5-7kg vikt. Men den stackarn simmade i ytan och såg blind ut samt att det var väldigt mycket parasiter över hela kroppen. Den försökte inte hugga efter betet och jag försökte kroka den men misslyckades. Helst hade jag viljat ha upp den och avlivat både för fisken skull och att inte parasiterna skulle kunna föröka sig och spridas till fler fiskar. Det jag fick upp var lite skrubba och sandskädda samt en simpa, smörbult stensnultra och en liten torsk.

Har också idag hämtat ut och monterat årsmärkena för SSRS på båten, ni som har båt är väl medlem i sjöräddningen. Pratade med lite fiskare i hamnen som fixade med båten och dom förberedde makrillfisket då man tydligen redan fått några inte allt för långt ut. Så jag passade på att titta in i lokala fiskebutiken och bunkra lite tackel som dom hade bra pris på. Nästa fiske blir att kolla om gyltorna kommit in chans finns ju då snultrorna redan verkar svärma. Det som var mycket positivt om dom överlever var att jag såg mängder med småtorsk när jag var ute.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090423
Underbart väder så det blev fiske började där vi senast fick plattfisk och resultatet blev 2 skrubbor, 1 sandskädda och 4 rötsimpor ingen av större storlek. Testade då fisket på andra sidan staden där blev det 3 skrubbor och en torsk. Torsken var på 480gr och största skrubban på 520gr.
Tyvärr så hände något när jag skulle överföra bilderna till datorn så allt försvann i telefon och dator (bilderna). så denna gång blir det fiskelogg utan bild.

Dagens resultat kan du se .
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090419
Magert resultat på dagens fiske, körde ett pass på dagen som gav 2 skrubbor och 2 simpor. Testade ny plats utan något resultat samt gjorde ett kvällspass som också gav noll utdelning.
Så denna vecka som jag ägnat helt åt mig själv och mina fåglar har på fiskesidan givit ett resultat jag är nöjd med, 35 fiskar uppdelat på 5 arter. Det roliga har varit skrubborna som hållit jämn storlek och även bjudit på lite fight. Så nu är det åter till arbetet och det får bli ströpass på lediga dagar och kvällar fram tills det blir semester.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090418
Idag var det lite kyligare i vindarna och lite sämre fiske, men det blev några plattfiskar och simpor ändå. Fick sällskap av gårdagens besökare även idag. När jag gick hade han heller inte fått något speciellt men vi får väl se senare om fisket blev bättre. Det gnälls om ev båtkörkort som skall komma detta är något jag ser behövs, inte långt från där jag står och fiskar är det 5knop i ett sund, åtta av tio båtar kör betydligt fortare och vissa ända in i hamnen. Så visst behövs båtkörkort och någon som sedan kan se till att reglerna efterföljs. Kanske kan vi få bort några som kör så dom tror dom äger havet själva.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090417
Idag så fyllde man liten gubbe dubbel 25år, vad kunde då vara bättre än att vara ute i friska luften och fiska. Vädret var underbart och fisken nappade. Tyvärr inte många arter, det blev en rötsimpa och en hög med skrubbor mellan 32-39cm och vikt mellan 410-540gr jämn storlek och inga småplattisar. När jag suttit ett tag i rinkenäs där jag fiskade så kom en annan fiskare Gurrinho_Sportfiskaren som jag träffat via ett forum men aldrig tidigare personligt. När han kom igång så rensade han botten från sandskädda och skrubba, även hans skrubbor höll ett bra mått. Då vi båda gillar gyltafiske så hade vi en del att tala om. Så småning om fick jag ge mig hem och ta hand om mina papegojor, men det suger då man ser att det fortsätter nappa.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090416
Då v ar det äntligen dax för första fiskeresan till Oslofjorden. Vi packade bilen och drog iväg, resan baseras på en karta som gjorts med info från tips, djupkurvor och sattelitfoto. Området är mellan Larkollen och Neasoddstangen vi inriktade oss på att starta längst norrut och arbeta oss hemmåt. Kan väl avslöjas direkt att fångsten på resan blev en liten torsk, men vi hade många känningar av fisk. Vi fick också tips om bra platser som skall testas under andra förhållande, vädret skulle vara bra men vi fick molningt och låg temperatur samt att det i fjörden var extrem lågt vatten.
Men för att återgå till resan så bjöd den på mycket roligt och problem. Först skall man ju betala broavgift 24.- för att få passera svinesundsbron, det var väl ok. Lite längre fram vid Moss så var det dags för vägavgift 24.- tur dom tog kontokort. När vi sedan kom upp längre i norge så visste vi ju inte att det är rätt höga berg med branta backar. Uppför gick lastbilarna i 15km/tim. På väg ner fick jag problem med en frambroms som tidigare krånglat men med alla dessa branta backar blev den överhettad och fick kylas.
Ett annat problem var att överallt var det staket och privata marker som gjorde det omöjligt att komma ut till bra platser. Hittade man någon bra plats så fanns inga parkeringar inom rimligt avstånd, och fanns det parkering så var det med myntautomat vi hittade ingen p-automat som tog kort. Stod man ut med detta så dök nästa problem upp, i norge så verkar alla vägar utom huvudvägar glömda när det gäller underhåll m.m. Tyvärr är inte detta inlagt i GPS så den lurade in oss på små nästan oframkomliga vägar och ibland väldigt branta. Visst kom vi fram och visst var en del säkert mycket kortare väg, men i vissa fall kör jag helst den längre vägen. Vi träffade en glad norsk jeepägare (vi körde jeep) som också var sportfiskare så där fick vi goda tips om dom område vi tänkte fiska i. Men med tanke på vattenstånd m.m. trodde han inte på fångst, och rätt fick han där.
Men allt var inte skit för det är en otrolig naturupplevelse att färdas i dessa trakter, branta serpentinvägar underbar natur fin kust m.m. gör att resan var värd att göra.
Men på hemvägen fick vi nya problem förutom bromsarna som fick vattenkylas. Vår GPS gav en genväg i mossområdet som vi tog och tänk mitt på denna lilla väg stod en vägavgiftsstation, problemet var att den var obemannad och tog bara elektronisk paserkort och norska mynt vilket vi saknade. Så det fick bli en jätteomväg och passera ordinarie avg,station som är bemannad. Totalt betalade vi 96.- i bro och vägavgift.
För dom som vill fiska i Dröbaksundet så finns det en bra öppen båtramp i dröbaks hamn finns med på loggbilden

Resans minussida: Norge är inte fiskevänligt från land, många hinder m.m.
Glöm inte att ha med norska mynt annars kan du få problem.
Vägavgifter
Mycket smala dåliga vägar ( lita inte alltid på GPS den kan ta dig på en problemresa)
Tanka på svenska sidan det är dyrare i norge

Resans Plussida;
Det finns trevliga norrmän som vill hjälpa till.
Naturupplevelserna är ibland obeskrivliga ena stunden på 200m strax efter vid vattenbrynet.
Det finns fisk att få trotts att vi blev utan.
Vi kommer att besöka vissa ställen igen om en månad.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090415
Lite kyligare idag och mindre fisk, men jag lyckades återta bästanotering på rötsimpa från min bror. Tappade två mindre plattisar annars var det lugnt, men hoppas på Oslofjorden i morgon, GPS:n är laddad med många tänkbara platser. Kameror fiskeutrustning m.m. är nu packade,

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090414
Lite kyligare än gårdagen men ett roligt fiske blev det, var ute i två omgångar och fiskade då i Rinkenäs och Stångholmesund i första omgången och enbart i rinkenäs i andra, då var även min teammedlem Åke med. Roligt var att se rötsimporna i vårdräkt. Första gången jag var ute blev det 3st sandskäddor, 3st rötsimpor och en skrubba som var större än gårdagens. Vid andra fisket blev det 2 sandskäddor varav den ena var årets största fångad av Åke, sedan blev det 3st skrubbor, 3st rötsimpor och en svart smörbult. Med tanke på att jag kör med trekrok där jag klipper bort ena kroken så blev det max uttdelning med en rötsimpa och en smörbult samtidigt. Vädret inbjöd också till att mopeden utnyttjades för fisket i första omgången.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090413
Kom hem tidigt idag från jobbet det var lugnt och vi var många så jag smet lite tidigare. Man får ju ta sig en liten frihet när man fyller ung gubbe i veckan. Vädret var bra och det var helt vindstilla på en av mina fiskeplatser, så jag drog dit och testade fisket ännu en gång. Men denna gång var det en hel del ryck och jag fick upp 2st skrubbor under dom 1,5 tim jag fiskade. Den största var 36cm och vägde 570gr. Så nu har äntligen fisket släppt och kommit igång för mig i år. Är vädret bra skall vi testa Oslofjorden på torsdag.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090409
Lite blåsigt men ändå fint väder för fiske och vara ute. Tyvärr blev det inget att få med hem. Jag testade några nya ställen och ett ställe jag inte varit på 30 år. På det sistnämnda en fin vik fick jag hugg på 2 meters djup, med tanke på rushen fisken gjorde var det troligen öring, men jag tappade den ganska snart. Utöver det var det inte minsta hugg på hågon plats. Avslutade i Lysekils södra hamn men där var också helt dött.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090405
Idag har jag sett till att få ordning på fiskemoped, gummibåten och utom bordaren så allt är klart inför vårens fiske. Väntar bara på besked om isläget påen sjö är det fritt skall vi försöka ta gädda där så fort det går.
Bilderna denna gång är båten som ställts iordning för vårfisket, dom två sista visar båten i transportläge och i fiskeläge. For transport är allt nerfällbart. I år har vi också skaffat en kärra till båten som köptes ny billigt på Bauhaus.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090331
Dagen innan öringpremiären som man missar pga arbetet. Tänkte åtminstånde få en plattfisk eller simpa. Men det är ju kallt i vattnet och all fisk lyste med sin frånvaro. Vi testade ett par ställen men det var samma på alla platser. Men som vanligt gott om frisk luft vilket var bra då jag inte kom utanför dörren igår.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090330
Mycket tråkig dag hemma från jobbet ofta kutande mellan dator och toa, kan det vara det dom kallar skitfiske. Men lite fick jag gjort. Nu är hemsidans servicesida igång och det mesta finns på plats för den som vill komma hitåt och fiska. Finns länkar till allt från boende, båtramper, mat, nöjen m.m.
Hade också tid att starta ett forum som aldrig blev av 2007, det lär inte konkurera med något annat då enda kategorin är saltvattensfiske som jag däremot splittat ner till arterna som finns.
Så gör gärna ett besök på www.hobbyfiske.se och kolla i första hand service sidan och säg om något saknas som du kan tänka dig behöva om du skall fiska på annan ort.

Dagens resultat kan du se Forum
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090326
Lite kyligt i vindarna denna dag men vad gör det, testade ännu en gång om gyltor m.m.kommit in till sina vanliga tillhåll. Fick inte upp något men för en gång skull så fick jag känna att dom fanns där när man drog nära land och stenarna. Flera mindre ryck som tyder på att små gyltor eller snultror vaknat upp.
På första bilden ser man skären där jag snart kommer att testa nya platser, enligt sjökort verkar det vara bra förutsättning för gylta, plattfisk och torsk. På tredje bilden står jag hos brorsan som bor uppe på ett berg och tittar ner mot stadens äldre delar. Missar öringpremiären pga arbete men blir det som förra året gör det inget då hade jag en förbannelse över mig och fick inte en enda öring. Fick se dom simma förbi i klart vatten ibland men det var allt.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090321
En dag med underbart väder varmt i solen och lite vind, då gäller det att komma ut lite på klipporna. Tänkte prova ställen vi fiskat på som små. Stannade på första stället och då slår kilometermätaren över till 117711 tre dubbelnummer var lite kul. Tog mig ut på klipporna då vädret var gott blev jag kvar där ganska länge så det blev inga fler tester denna dag. Fisket inbringade ett tomt ostronskal (se bild 4) samt lite tång med jämna mellanrum. Så än en gång får ni nöja er med miljöbilder och ingen fisk, men den kommer hoppas vi. Innan vi åkte ut så fick jag lite datahjälp av mina aror som är myckethjälpsamma, speciellt med att sno knappar på tangentbordet.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090317
Idag testade vi fiske på nytt lite solglimtar men mest mulet och en vind på 9m/s från NV. Vi gick mest ut för att testa nyinköpa utrustningar och dessa fungerade till belåtenhet. Men fisken lyser fortfarande med sin frånvaro. Vi fick gott om frisk luft och tar nya tag nästa gång. Ni kan däremot få ta del av lite gråmulna bilder från kylan.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090312
Igår var det fint väder men då låg jag hemma med ryggsmärtor hoppades på samma väder idag men det blev tvärt om. Snön vräte ner och inget fiske i sikte, vad gör man då jo åker till Snäjk och tittar på grejor. Det blev lite mer än att titta ett 3-delat daiwaspö fick följa med hem samt två billiga färgglada spö jag kan ha i båten för mindre fiske. Även en ny rulle fick åka med. På vägen hem tittade vi in på Clas Olsson i Uddevalla och vad står inte där om inte en liten pryllåda som är perfekt att ha i båten ett större fack ovanpå och 4 lådor under med flyttbara väggar, billig var den också så det blev köp där också. Inget fiske men snart finns allt för säsongen hemma.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090308
Idag startade jag mitt fiske, efter snöfallen slutat gick jag ut några timmar för att försöka få lite simpor och plattfisk. Vädret var bra då jag kunde stå i lä men fisken uteblev, några små ryck men inget med upp. Så istället passade jag på att ta lite bilder med mobilen mellan kasten.Men nu när man börjat så lär det bli fler dagar bara man är ledig eller slutar tidigt.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090208
Fisket har ju inte börjat men en tur till båtmässan i göteborg blev det i alla fall. Som vanligt på mässorna så kostar det mesta man vill ha alldeles för mycket. Men jag hittade två intressanta båtar som kan passa mig längre fram. Det ena var Olympic´s 500 serie med övernattningsmöjlighet och Steady 520R, den senare är nog den mest intressanta då den tar mindre plats på vintern lättare att ta med och gjord i ett oömt material som är lättlagat om man skulle göra hål i det. Men man kan utan problem dra upp den på en strand eller liknade utan att vara orolig. Skall se om jag kan få dom provkörda i sommar så kanske det kan bli något till nästa år. Bilder på båtarna får du om du klickar på bildlänken i slutet på meddelandet.
Köp blev det däremot av fiskeutrustning och tillbehör, det var inte många utställare men jag fick tag på många billiga beten och ett lätt tredelat haspelspö för kastvikt upp till 38gr. Allt var till ca 50% av normalt pris.

Men bara för att fisket ligger nere så latar jag mig inte, har köpt en EU-släpa till bilen som jag håller på att modifiera så den passar till massa saker. Grunden blir en täckt kärra med lasthöjd 95cm öppningsbart tak och luckor bak, utan tak så kan man lasta högre med lastnät. Fäller man sedan sidor och fron samt lägger bakre luckorna i vagnen så finns det rullar på utsidan som gör sidorna till golv med rullar för att dra upp gummibåten på. Lasthöjden i vagnen blir då 30 cm så där får man med det mesta för fisketuren. En skiss ser du på bildlänken och bilder på färdig vagn kommer senare. Först måste jag kolla att jag får förlänga draget 60cm och det skall monteras stång med vinsch, fördelen är att man lätt kan hantera båten själv i uppblåst läge, är man två så går det lika lätt att ta den på taket.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090101
Team POFS och dess medlemmar hälsar alla välkomna till år 2009 och nya roliga fiskeäventyr.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här