.

Fiskelogg 2009 Oktober

091031
Gick ut för att testa nya spöt och prova lyckan på plattfisk. Det blev lite plattfisk men bara små, övriga arter blev torsk, svart smörbult och gråsej allt smått.Spöt blev jag nöjd med testade tackel så jag fick 5st gråsejar på 20-25cm som drog lite, spöt uppförde sig fint så nu väntar jag på att få testa det på en riktig fighter. Skall ev försöka lite i morgon också, eller så jobba lite mer i garaget.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091024
Har inte varit och fiskat men börjat göra iordning mitt nya garage där jag kan ha fiskegrejer och förvara båt och motor i vinter. Tyvärr har jag inte fått all belysning klar och mobilkameran klarar inte riktigt mörkret. Så därför är det lite lägre kvalitet på bilderna. Nu har jag ställ och hållare för all utrustning att jag hade 9rullar visste jag men efter att ha slängt några spö som var paj så var det 12 spö kvar och det trodde jag inte. Hittade också en låda med makrill och plattfisktackel som jag glömt av, så det är kul att röja i oredan ibland. Men nu skall det inte behöva hända igen, har en box med det nödvändigaste i sedan är det bara att plocka det man behöver för dagen. Lättare att hålla ordning och serva prylarna när man ser dom framme, ett litet servicebord är på gång så jag kan sitta i min sköna vanstol och meka rulle och utrustning. Mer och bättre bilder kommer senare när jag fått dit båt m.m. Men innan allt är på plats skall garaget larmas så det är klart.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091021
Även denna dag gav klent resultat verkade inte finnas något stort, antingen var det strömmarna eller så har dom givit sig av utåt då det är sent på säsongen. När jag kom till fiskeplatsen så kom måsen från igår direkt och satte sig brevid mig, så den fick lite mat idag också. Det var väldigt mycket gråsej i rörelse så jag körde på makrilltackel för att hoppas få ev någon större som samtidigt brukar finnas, men det blev bara smått. Hur mycket och hur smått ser ni lättast i filmklippet. Några mindre gyltor och torskar blev det samt en hel del in i klipporna. Inte lätt att dra från 20m djup när bla strömmen trycker fisk och bete mot berget. Så nu skall vi se om vi kan hitta lite fet plattfisk istället. Blåste kyligt idfag så 2tim fick räcka för mig. Men jag kunde ju inte åka hem utan fisk så jag gick in på Enghavs fabriksförsäljning och köpte billiga fiskgratänger. Deras laxgratäng är suverän 1kg 35.- vanliga gratänger för micro 15.- och 600gr för ugn 20.- så visst kan man äta fisk till middag billigt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091020
Idag blev det ett mycket kort fiske, vinden stämde inte mot utlovat samt att det regnade när det inte skulle. Dessutom så var strömmarna så starka idag så med 60gr sänke stod linan i 45 graders vinkel mot vattenytan. Lyckades ändå få upp lite fisk. Det blev dom små fiskarnas dag massor med glyskolja varav en var den största för året, fick också en stensnultra som kom in som nummer två på min bäst tre av denna art. Det blev några mindre berggyltor och en torsk samt en liten sandskädda också, men efter lite mer än en timme gav jag upp fisket. Fick under fisket en liten bevingad vän som jag bjöd på lite glyskolja.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggen
Tryck här
091019
Idag var inte bästa förutsättning för fiske men Gustav ville känna på lite salt fiske innan han åkte tillbaka till skolan. Det blåste ca 8m/s rakt in på fiskeplatsen och det var väldigt strömt. Det blev ändå en del fisk Gustav tog två någorlunda berggyltor. Däremot hade vi lite problem med gråsej och glys som var som iglar på kroken. Testade ett makrilltackel och utan agn satt det upp till 5st åt gången på krokarna. Det blev en hel del stjöstjärnor m.m. då strömmen drev in betet i bergväggen. Arterna för dagen blev; sandskädda, torsk, stensnultra, berggylta, skärsnultra, gråsej och glyskolja. Om vädret stämmer så kommer jag i morgon att ta ett kort pass det sista efter gylta för i år, sedan kommer jag att rikta fisket mer åt plattfisk m.m.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091017
Ytterligare en dag som verkade gynnsam på tidigare plats som givit bra resultat, men jämför man var det ren katastrof idag. Det var mest smått mycket små glyskoljor och gråsej. Största fisken blev en berggylta på 775gr, men roligt var att jag fick ytterligare en paddtorsk i år, denna skygga lilla gulliga fisk. Med mig idag var Thomas från teamet. Det är ju sent för gyltorna nu men hoppas att förrgår inte var sista bra dagen, vi hoppas åtminstånde på en bra dag till så Gustav får lite riktig fisk när han är hemma från Sportfiskegymnasiumet. Sedan får man försöka jaga lite fin torsk och plattfisk innan fisket läggs ner för året, då får man mer tid för båten och fixa den har ju inte gjort något sedan ryggproblemen satt in.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091016
Idag fick också fisket ligga nere måste träna och gå lite mer, men på promenaden slank jag in till lokala skeppshandeln. Behövde fylla på förådet lite då det gick mycket krok och sänke i Gullmaren sist jag var där. Passade på och fråga om dom hade tvåkrok för det här aldrig varit framme i butiken. Men visst hade han en låda i ett skåp som stått ett tag, han gav mig ett pris på det som vi uppskattade vara kvar och jag tackade ja. Vid hemkomst visade det sig vara 83 krok som jag gav knappt 1,30kr/st för. Det kan jämföras när jag köpte likvärdiga i strömstad för test då kostade 10st i påse 75.- Denna krok visade sig vara utmärkt och givit många bra fångster och dom blir ordentligt krokade lossar inte så lätt, passade också på att köpa en påse med sänken och beteslås också. Så nu är jag rustad för resten av höstens i första hand Gyltajakter. Så nu gäller det att få rätt väder för rätt platser den korta tid som är kvar för fisket innan dom försvinner ut på djupet under vintern. Sög lite när jag såg att trotts vädret låg mitt ena plattfiskställe i lä, men ibland får man övervinna suget.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091015
Den 13/10 hade jag ju tre underbara timmars fiske, idag blev det ännu bättre exakt samma förhållande men det blåste 4m/s mindre. Blev inte lika många arter denna dag men det blev massor med berggylta 3st över kilot, samt massa mellan halvkilot och kilot. Bland dessa blev det också ett nytt PB med en höjning på hela 45gr. Blev bara av med två krokar och ett sänke. Som igår gick det också sparsamt med räkor då snultrorna verkar hålla sig borta bara fått ett fåtal. Flera av gyltorna gav lite fight så det var kul, saknade att få någon matfisk typ torsk som jag var sugen på, så på hemvägen stannade jag på en fabriksförsäljning och köpte fiskgratänger för 15.-/st. Vet inte om det är bergspromenaderna eller träningen jag gör men något får ryggen att må bättre, idag ser jag en ljusning på problemet om det fortsätter i samma stil.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren
Filmklipp endast PB-gyltan

091013
Har ju lite begränsat med fiskeplatser jag kan använda just nu, så jag kollade väderleken främst vindriktning och fann att en plats som inte givit så mycket under säsongen verkade bäst. Det var ju gott väder så jag gav det en chans. Första missen var att jag inte tänkte på sista biten fram som man går, brukar ta 10min nu nästan 25min. Väl framme så började det hugga direkt. Efter en stund så hade jag bla fått 2st berggyltor en på 975gr och en på 800gr båda feta ex. Det nappade ju med en hel del annat också. Bytte plats och fick fina hugg och två stora tapp, det ena var garanterat en lite större torsk kändes på dess lugna sega ryck, kan ju varit annat också. Det andra var garanterat en berggylta som högg kraftigt och kämpade bra, tyvärr gick den upp och ställde sig i berget på 10m släppte man efter tog den lina men den gick inte att få åt andra hållet. Efter ett tag kapade jag linan och knöt fast den om den vill komma ut frivilligt. Kollade lite senare men linan var fortfarande låst, så den kan ju gått runt något, när jag drog gick linan av så mer blev det inte av det hugget. Blev två vackra blågyltor också samt en ny art för året en Bleka/lyrtorsk på 375gr och 34cm totalt blev det 10 arter som var följande: Torsk, Glyskolja, Berggylta, Blågylta (både blåstrålen och rödnäbban), Stensnultra, Grässnultra, Skärsnultra, Bleka, Gråsej och Rötsinpa. Lyckades få 2st stensnultror på samma tvåkrok.
Men nu till det roligaste på turen, när jag packat det mesta och tänkt dra mig hemmåt så beslöt jag att testa ett ställe mellan dom två jag fiskat på, man måste stå på några stenar så jag är ju bekväm och brukar inte stå där. Men på andra nersläppet kom det jag väntat på hela dagen och detta tre meter från där jag hade bergyltetappet. Helt plötsligt kom det ordentliga hugget och en riktig fighter som verkligen stred bra. Fick kämpa ordentligt då även denna gick i berget flera gånger, när jag fick se den för första gången trodde jag att det var PB för mig men trotts att den var fet som en fotboll och 3cm mindre än PB så var vikten 1425gr vilket var 155gr mindre än PB. Men jag är helnöjd med den ändå, det är dessa fighter man lever för när man fiskar gylta, det är lite mer spänning att få dom från land än båt då dom oftare kan sätta sig i berg och hålor när man landfiskar.
Detta med en dag där jag säkert fick 50 fiskar på 3tim många ser ni i loggbilden, tyvärr märkte jag inte att kroppen blev stelare med tiden för man glömde allt runt omkring bättre än värktabletterna, så gångtiden till bilen blev lång med flera pauser men i morgon skall kroppen bara få vård vila och träning.

Jag hade med filmkamera men har fått problem med den vet inte om det är uppspelningen som krånglar eller om inspelningen på alla band blivit dålig. Går det att lösa så kommer även filmklipp att läggas ut.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091012
Idag blev det ytterligare en dags bryggfiske men klent resultat, mycket småfisk speciellt torsk och vitling runt 15-20cm. Blåste lite småkyligt men det var ju inga problem med rätt klädsel. Stannade ute knappt 2tim och längre pass lär det nog inte bli på ett tag, ser man på prognoserna så är nog båtfisket avslutat för detta året för min del.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
091010
Var på vårdcentralen idag för att fixa tider till måndag, när jag kom ut så såg jag i hamnen att det var extremt lågt vatten. Klockan var rätt sent på eftermiddagen men det var värt att testa ett ställe man kan gå vid lågvatten. När jag kom dit stämde uppgifterna och när jag rundat udden ser jag en perfekt plats, men givetvis kräver denna lite klättring, inget svårt men för mycket för mig. Så jag fick stanna på dom platser jag kom åt, det låg ju en hel del tinor ivägen också. Men det blev några små torskar och gyltor, så fick man ju en stund i friska luften igen samt lite promenad precis efter doktorns ordinationer, en torsk på ca 40cm gav lite motstånd och ställde sig mot berget. Det var väldigt fin natur i området så dit kan man ta sig igen även om man inte skall fiska.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091009
Har fortfarande kvar mitt ryggproblem så det får bli korta enkla turer numera- Men fördelen är att det går att kombinera med läkarens ordinationer. När jag inte kan stå längre så sitter jag en stund eller går runt lite tyvärr så håller det bara 3-4 tim sedan får jag ligga ner ett tag.
Dagens fiske gick till ramsvik och södra hamnen, det nappade inte speciellt bra på något ställe och dagens bästa fångst var en berggylta på 500gr. Det som det var gott om var små vitling som högg tätt. Hoppas ryggen släpper lite för jag vill testa ett nytt ställe men där krävs lite smidighet på en kort sträcka och det saknas ju just nu. Gustav läser du detta så högg grässnultrorna idag också blev 2st små ;-)

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

091005
Tidigare nämnda ryggproblem sitter i ännu så jag blev sjukskriven. Så fisket hägrar i skallen men tyvärr så kan jag vare sig sjösätta båten själv eller starta utan elstart som inte är klar. Landfisket är begränsat då all klättring är uteslutet, så det får bli bryggfiske tills det ger med sig.
Var på två gamla fiskeställen på bryggor var ute efter plattfisk men det blev inte mycket av det, istället blev det massor med svarta smörbultar och små berggyltor. Arterna för dagen blev: Svart smörbult, Torsk, Vitling, Sandskädda, Skärsnultra, Berggylta och stensnultra. Bäst fight gav en berggylta på 675gr, men hade också lite kul när sandskäddan på 250gr nappade på långkast. Hade inga större ryck som tyder på större aktivitet under ytan men det kommer mer dagar fiskade lite mer än 2tim sedan blev det för mycket för ryggen, morgondagen ägnas inte åt fiske utan mest mjukträning för ryggen och vila.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här