.

Fiskelogg 2009 Februari

090208
Fisket har ju inte börjat men en tur till båtmässan i göteborg blev det i alla fall. Som vanligt på mässorna så kostar det mesta man vill ha alldeles för mycket. Men jag hittade två intressanta båtar som kan passa mig längre fram. Det ena var Olympic´s 500 serie med övernattningsmöjlighet och Steady 520R, den senare är nog den mest intressanta då den tar mindre plats på vintern lättare att ta med och gjord i ett oömt material som är lättlagat om man skulle göra hål i det. Men man kan utan problem dra upp den på en strand eller liknade utan att vara orolig. Skall se om jag kan få dom provkörda i sommar så kanske det kan bli något till nästa år. Bilder på båtarna får du om du klickar på bildlänken i slutet på meddelandet.
Köp blev det däremot av fiskeutrustning och tillbehör, det var inte många utställare men jag fick tag på många billiga beten och ett lätt tredelat haspelspö för kastvikt upp till 38gr. Allt var till ca 50% av normalt pris.

Men bara för att fisket ligger nere så latar jag mig inte, har köpt en EU-släpa till bilen som jag håller på att modifiera så den passar till massa saker. Grunden blir en täckt kärra med lasthöjd 95cm öppningsbart tak och luckor bak, utan tak så kan man lasta högre med lastnät. Fäller man sedan sidor och fron samt lägger bakre luckorna i vagnen så finns det rullar på utsidan som gör sidorna till golv med rullar för att dra upp gummibåten på. Lasthöjden i vagnen blir då 30 cm så där får man med det mesta för fisketuren. En skiss ser du på bildlänken och bilder på färdig vagn kommer senare. Först måste jag kolla att jag får förlänga draget 60cm och det skall monteras stång med vinsch, fördelen är att man lätt kan hantera båten själv i uppblåst läge, är man två så går det lika lätt att ta den på taket.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090101
Team POFS och dess medlemmar hälsar alla välkomna till år 2009 och nya roliga fiskeäventyr.

Dagens resultat kan du se bilder.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här