.

Fiskelogg 2009 Mars

090331
Dagen innan öringpremiären som man missar pga arbetet. Tänkte åtminstånde få en plattfisk eller simpa. Men det är ju kallt i vattnet och all fisk lyste med sin frånvaro. Vi testade ett par ställen men det var samma på alla platser. Men som vanligt gott om frisk luft vilket var bra då jag inte kom utanför dörren igår.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090330
Mycket tråkig dag hemma från jobbet ofta kutande mellan dator och toa, kan det vara det dom kallar skitfiske. Men lite fick jag gjort. Nu är hemsidans servicesida igång och det mesta finns på plats för den som vill komma hitåt och fiska. Finns länkar till allt från boende, båtramper, mat, nöjen m.m.
Hade också tid att starta ett forum som aldrig blev av 2007, det lär inte konkurera med något annat då enda kategorin är saltvattensfiske som jag däremot splittat ner till arterna som finns.
Så gör gärna ett besök på www.hobbyfiske.se och kolla i första hand service sidan och säg om något saknas som du kan tänka dig behöva om du skall fiska på annan ort.

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090326
Lite kyligt i vindarna denna dag men vad gör det, testade ännu en gång om gyltor m.m.kommit in till sina vanliga tillhåll. Fick inte upp något men för en gång skull så fick jag känna att dom fanns där när man drog nära land och stenarna. Flera mindre ryck som tyder på att små gyltor eller snultror vaknat upp.
På första bilden ser man skären där jag snart kommer att testa nya platser, enligt sjökort verkar det vara bra förutsättning för gylta, plattfisk och torsk. På tredje bilden står jag hos brorsan som bor uppe på ett berg och tittar ner mot stadens äldre delar. Missar öringpremiären pga arbete men blir det som förra året gör det inget då hade jag en förbannelse över mig och fick inte en enda öring. Fick se dom simma förbi i klart vatten ibland men det var allt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090321
En dag med underbart väder varmt i solen och lite vind, då gäller det att komma ut lite på klipporna. Tänkte prova ställen vi fiskat på som små. Stannade på första stället och då slår kilometermätaren över till 117711 tre dubbelnummer var lite kul. Tog mig ut på klipporna då vädret var gott blev jag kvar där ganska länge så det blev inga fler tester denna dag. Fisket inbringade ett tomt ostronskal (se bild 4) samt lite tång med jämna mellanrum. Så än en gång får ni nöja er med miljöbilder och ingen fisk, men den kommer hoppas vi. Innan vi åkte ut så fick jag lite datahjälp av mina aror som är myckethjälpsamma, speciellt med att sno knappar på tangentbordet.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090317
Idag testade vi fiske på nytt lite solglimtar men mest mulet och en vind på 9m/s från NV. Vi gick mest ut för att testa nyinköpa utrustningar och dessa fungerade till belåtenhet. Men fisken lyser fortfarande med sin frånvaro. Vi fick gott om frisk luft och tar nya tag nästa gång. Ni kan däremot få ta del av lite gråmulna bilder från kylan.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090312
Igår var det fint väder men då låg jag hemma med ryggsmärtor hoppades på samma väder idag men det blev tvärt om. Snön vräte ner och inget fiske i sikte, vad gör man då jo åker till Snäjk och tittar på grejor. Det blev lite mer än att titta ett 3-delat daiwaspö fick följa med hem samt två billiga färgglada spö jag kan ha i båten för mindre fiske. Även en ny rulle fick åka med. På vägen hem tittade vi in på Clas Olsson i Uddevalla och vad står inte där om inte en liten pryllåda som är perfekt att ha i båten ett större fack ovanpå och 4 lådor under med flyttbara väggar, billig var den också så det blev köp där också. Inget fiske men snart finns allt för säsongen hemma.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090308
Idag startade jag mitt fiske, efter snöfallen slutat gick jag ut några timmar för att försöka få lite simpor och plattfisk. Vädret var bra då jag kunde stå i lä men fisken uteblev, några små ryck men inget med upp. Så istället passade jag på att ta lite bilder med mobilen mellan kasten.Men nu när man börjat så lär det bli fler dagar bara man är ledig eller slutar tidigt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här