.

Fiskelogg 2009 April

090428
En gråmulen dag som sprack upp i bästa solsken. Så visst var det fiske, tyvärr strular kameran och alla bilder kom inte med men ingen bild av vikt försvann utom bilden på första stensnultran för året, men desa lär jag ju få gott om tillfälle att plåta sedan. En ovanlig syn fick jag idag stod och njöt av fisket när jag fick se något stort i ögonvrån, det var en torsk inormalt 5-7kg vikt. Men den stackarn simmade i ytan och såg blind ut samt att det var väldigt mycket parasiter över hela kroppen. Den försökte inte hugga efter betet och jag försökte kroka den men misslyckades. Helst hade jag viljat ha upp den och avlivat både för fisken skull och att inte parasiterna skulle kunna föröka sig och spridas till fler fiskar. Det jag fick upp var lite skrubba och sandskädda samt en simpa, smörbult stensnultra och en liten torsk.

Har också idag hämtat ut och monterat årsmärkena för SSRS på båten, ni som har båt är väl medlem i sjöräddningen. Pratade med lite fiskare i hamnen som fixade med båten och dom förberedde makrillfisket då man tydligen redan fått några inte allt för långt ut. Så jag passade på att titta in i lokala fiskebutiken och bunkra lite tackel som dom hade bra pris på. Nästa fiske blir att kolla om gyltorna kommit in chans finns ju då snultrorna redan verkar svärma. Det som var mycket positivt om dom överlever var att jag såg mängder med småtorsk när jag var ute.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090423
Underbart väder så det blev fiske började där vi senast fick plattfisk och resultatet blev 2 skrubbor, 1 sandskädda och 4 rötsimpor ingen av större storlek. Testade då fisket på andra sidan staden där blev det 3 skrubbor och en torsk. Torsken var på 480gr och största skrubban på 520gr.
Tyvärr så hände något när jag skulle överföra bilderna till datorn så allt försvann i telefon och dator (bilderna). så denna gång blir det fiskelogg utan bild.

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090419
Magert resultat på dagens fiske, körde ett pass på dagen som gav 2 skrubbor och 2 simpor. Testade ny plats utan något resultat samt gjorde ett kvällspass som också gav noll utdelning.
Så denna vecka som jag ägnat helt åt mig själv och mina fåglar har på fiskesidan givit ett resultat jag är nöjd med, 35 fiskar uppdelat på 5 arter. Det roliga har varit skrubborna som hållit jämn storlek och även bjudit på lite fight. Så nu är det åter till arbetet och det får bli ströpass på lediga dagar och kvällar fram tills det blir semester.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090418
Idag var det lite kyligare i vindarna och lite sämre fiske, men det blev några plattfiskar och simpor ändå. Fick sällskap av gårdagens besökare även idag. När jag gick hade han heller inte fått något speciellt men vi får väl se senare om fisket blev bättre. Det gnälls om ev båtkörkort som skall komma detta är något jag ser behövs, inte långt från där jag står och fiskar är det 5knop i ett sund, åtta av tio båtar kör betydligt fortare och vissa ända in i hamnen. Så visst behövs båtkörkort och någon som sedan kan se till att reglerna efterföljs. Kanske kan vi få bort några som kör så dom tror dom äger havet själva.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090417
Idag så fyllde man liten gubbe dubbel 25år, vad kunde då vara bättre än att vara ute i friska luften och fiska. Vädret var underbart och fisken nappade. Tyvärr inte många arter, det blev en rötsimpa och en hög med skrubbor mellan 32-39cm och vikt mellan 410-540gr jämn storlek och inga småplattisar. När jag suttit ett tag i rinkenäs där jag fiskade så kom en annan fiskare Gurrinho_Sportfiskaren som jag träffat via ett forum men aldrig tidigare personligt. När han kom igång så rensade han botten från sandskädda och skrubba, även hans skrubbor höll ett bra mått. Då vi båda gillar gyltafiske så hade vi en del att tala om. Så småning om fick jag ge mig hem och ta hand om mina papegojor, men det suger då man ser att det fortsätter nappa.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090416
Då v ar det äntligen dax för första fiskeresan till Oslofjorden. Vi packade bilen och drog iväg, resan baseras på en karta som gjorts med info från tips, djupkurvor och sattelitfoto. Området är mellan Larkollen och Neasoddstangen vi inriktade oss på att starta längst norrut och arbeta oss hemmåt. Kan väl avslöjas direkt att fångsten på resan blev en liten torsk, men vi hade många känningar av fisk. Vi fick också tips om bra platser som skall testas under andra förhållande, vädret skulle vara bra men vi fick molningt och låg temperatur samt att det i fjörden var extrem lågt vatten.
Men för att återgå till resan så bjöd den på mycket roligt och problem. Först skall man ju betala broavgift 24.- för att få passera svinesundsbron, det var väl ok. Lite längre fram vid Moss så var det dags för vägavgift 24.- tur dom tog kontokort. När vi sedan kom upp längre i norge så visste vi ju inte att det är rätt höga berg med branta backar. Uppför gick lastbilarna i 15km/tim. På väg ner fick jag problem med en frambroms som tidigare krånglat men med alla dessa branta backar blev den överhettad och fick kylas.
Ett annat problem var att överallt var det staket och privata marker som gjorde det omöjligt att komma ut till bra platser. Hittade man någon bra plats så fanns inga parkeringar inom rimligt avstånd, och fanns det parkering så var det med myntautomat vi hittade ingen p-automat som tog kort. Stod man ut med detta så dök nästa problem upp, i norge så verkar alla vägar utom huvudvägar glömda när det gäller underhåll m.m. Tyvärr är inte detta inlagt i GPS så den lurade in oss på små nästan oframkomliga vägar och ibland väldigt branta. Visst kom vi fram och visst var en del säkert mycket kortare väg, men i vissa fall kör jag helst den längre vägen. Vi träffade en glad norsk jeepägare (vi körde jeep) som också var sportfiskare så där fick vi goda tips om dom område vi tänkte fiska i. Men med tanke på vattenstånd m.m. trodde han inte på fångst, och rätt fick han där.
Men allt var inte skit för det är en otrolig naturupplevelse att färdas i dessa trakter, branta serpentinvägar underbar natur fin kust m.m. gör att resan var värd att göra.
Men på hemvägen fick vi nya problem förutom bromsarna som fick vattenkylas. Vår GPS gav en genväg i mossområdet som vi tog och tänk mitt på denna lilla väg stod en vägavgiftsstation, problemet var att den var obemannad och tog bara elektronisk paserkort och norska mynt vilket vi saknade. Så det fick bli en jätteomväg och passera ordinarie avg,station som är bemannad. Totalt betalade vi 96.- i bro och vägavgift.
För dom som vill fiska i Dröbaksundet så finns det en bra öppen båtramp i dröbaks hamn finns med på loggbilden

Resans minussida: Norge är inte fiskevänligt från land, många hinder m.m.
Glöm inte att ha med norska mynt annars kan du få problem.
Vägavgifter
Mycket smala dåliga vägar ( lita inte alltid på GPS den kan ta dig på en problemresa)
Tanka på svenska sidan det är dyrare i norge

Resans Plussida;
Det finns trevliga norrmän som vill hjälpa till.
Naturupplevelserna är ibland obeskrivliga ena stunden på 200m strax efter vid vattenbrynet.
Det finns fisk att få trotts att vi blev utan.
Vi kommer att besöka vissa ställen igen om en månad.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090415
Lite kyligare idag och mindre fisk, men jag lyckades återta bästanotering på rötsimpa från min bror. Tappade två mindre plattisar annars var det lugnt, men hoppas på Oslofjorden i morgon, GPS:n är laddad med många tänkbara platser. Kameror fiskeutrustning m.m. är nu packade,


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090414
Lite kyligare än gårdagen men ett roligt fiske blev det, var ute i två omgångar och fiskade då i Rinkenäs och Stångholmesund i första omgången och enbart i rinkenäs i andra, då var även min teammedlem Åke med. Roligt var att se rötsimporna i vårdräkt . Första gången jag var ute blev det 3st sandskäddor, 3st rötsimpor och en skrubba som var större än gårdagens. Vid andra fisket blev det 2 sandskäddor varav den ena var årets största fångad av Åke, sedan blev det 3st skrubbor, 3st rötsimpor och en svart smörbult. Med tanke på att jag kör med trekrok där jag klipper bort ena kroken så blev det max uttdelning med en rötsimpa och en smörbult samtidigt. Vädret inbjöd också till att mopeden utnyttjades för fisket i första omgången.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090413
Kom hem tidigt idag från jobbet det var lugnt och vi var många så jag smet lite tidigare. Man får ju ta sig en liten frihet när man fyller ung gubbe i veckan. Vädret var bra och det var helt vindstilla på en av mina fiskeplatser, så jag drog dit och testade fisket ännu en gång. Men denna gång var det en hel del ryck och jag fick upp 2st skrubbor under dom 1,5 tim jag fiskade. Den största var 36cm och vägde 570gr. Så nu har äntligen fisket släppt och kommit igång för mig i år. Är vädret bra skall vi testa Oslofjorden på torsdag.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090409
Lite blåsigt men ändå fint väder för fiske och vara ute. Tyvärr blev det inget att få med hem. Jag testade några nya ställen och ett ställe jag inte varit på 30 år. På det sistnämnda en fin vik fick jag hugg på 2 meters djup, med tanke på rushen fisken gjorde var det troligen öring, men jag tappade den ganska snart. Utöver det var det inte minsta hugg på hågon plats. Avslutade i Lysekils södra hamn men där var också helt dött.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090405
Idag har jag sett till att få ordning på fiskemoped, gummibåten och utom bordaren så allt är klart inför vårens fiske. Väntar bara på besked om isläget påen sjö är det fritt skall vi försöka ta gädda där så fort det går.
Bilderna denna gång är båten som ställts iordning för vårfisket, dom två sista visar båten i transportläge och i fiskeläge. For transport är allt nerfällbart. I år har vi också skaffat en kärra till båten som köptes ny billigt på Bauhaus.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här