.

Fiskelogg 2009 Maj

090531
En lika underbar dag som igår med lite annorlunda fiske. Jag struntade helt i makrill och åkte bla till Ramsvik för att kolla läget på berggyltan. Det var ungefär som förut ingen direkt rush blev två runt 250gr. Däremot blev det årbasta på snultra och PB på rötsimpa samma längd som tidigare men tyngre. Det blev också några mindre torskar, skärsnultror och en glyskolja. Efter det åkte jag in till stan och fick några mindre torskar, fick också besök av några sportfiskar som följt mitt fiske på nätet, dom skulle fiska hela natten. Innan jag gick hade dom fått både sandskäddor, snultra och smörbult.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090530
En underbar varm sommardag, jag förväntade mig inget av fisket på dagen och det blev heller inget speciellt. Men jag hade hopats på makrill på kvällen då vi var tre som gick ut för att fiska och två ännu inte tagit makrill i år. Dom enda makrillar vi såg var två som jag hade på men lossnade vid uppdragning på land. Inga kok eller tärndyk syntes som visade att dom var nära. Vi körde makrilltackel på alla djup och även med räka på kroken, ändå ingen makrill men det blev några skrubbor och torskar som högg istället.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090529
Slutade jobbet 18.00 och vädret var underbart, så även idag så blev det en tur till hamnen när gojorn fått sitt. Första fisken på kroken var en skrubba strax under 500gr. Efter den blev det en fjärsing och 4st makrillar. Flyttade mig en bit och där blev det också en fjärsing och 4st makrillar. Det började bli sent så jag gjorde en sista förflyttning som gav först en gråsej den första för året, efter den en mindre torsk som högg på makrilltackel i ytan. Efter detta blev det ytterligare 8st makrillar varav 2st på 33cm övriga ganska små. 8st makrillar fileades för eget bruk och 8st rensades för att lämnas bort. Samtliga fiskar tog på makrilltackel utom skrubban som tog på räka och bottenmete.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090528
Mina smärtor i lederna har man ju botat med tabletter, frågan är nu måste man bota fiskefebern (abstinensen) också. Slutade sent på jobbet och skulle handla efteråt, detta innebär att jag är hemma ca tjugo i tio på kvällen. När jag var på väg hem och passerade hamnen såg jag flera makrillkok på havet som låg lungt. Så fort hem in med mat i kyl och frys rycker åt mig ett spö och ner till hamnen. Var där ca 5 min i tio. När klockan sedan var 20över tio så hade jag 8st makrillar i påsen och åkte hem för att rensa då jag åkt från kniv m.m. Så nu har jag 16st fina filer i kylen som skall tillagas i morgon. Och jag som inte skulle fiska idag för att jag slutade sent. Tur man slutar tidiga i morgon och har helgen ledig. Fiskar jag tillräckligt mycket kanske fiskefebern lägger sig så man kan ta det lungt i veckan :-)


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090527
En underbar dag för kroppen medecinerna verkar så jag mår mycket bättre. Tog det ändå lugnt under dagen körde lite träning, då det blåste mycket lät jag fisket vara under dagen. På kvällen gick jag och min bror Ake i Teamet ner till hamnen en kort stund i stormen. Han ville gärna ha en fjärsing som han inte fått. Tro inte på f-n att han redan på första kasten får en som är årsbästa i teamet. Lite surt för en annan som dragit flera, men i fiskets värd finns det många överraskningar. Jag ställde mig på en i vinden utsatt plats och tänkte försöka få makrill, men vad händer jo helt plötsligt sitter första öringen för året på kroken. Inte mer än 23cm men det är ändå en art till listan, den snabbvägdes och mättes sedan direkt tillbaka igen. Några minuter efter det så satt det 3 makrillar på krokarna. Vi beslöt oss för att gå hem men brorsan hann med en liten stensnultra också. Men vi var båda nöjda med resultatet.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090526
Idag en lugn dag körde lite rörelseträning för leder och muskler, först på eftermiddagen kom medecinen dom missat tidigare. Fram på kvällen tyckte jag det var dax att gå ut lite tog med spöt, fiskade i ca 1,5 timmar sedan fick jag gå hem då delar av värken blev för mycket. Men denna korta stund blev riktigt lyckad med 6st fjärsningar tyvärr ingen stor. Tyvärr blev två så skadade att dom avlivades, sedan blev det en skrubba en sandskädda och en smörbult blev det också. Innan jag gick hem så kom ytterligare ett av många makrillstrim som höll sig i utkanten på kastlängd, men jag kastade ut ändå och en liten makrill var närmare land och fastnade. Efter detta gick jag hem och kurerade mig igen. Hoppas det mesta släpper när tabletterna börjar ge verkan det lär märkas i morgon bitti.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090525
En helvetesdag började kl 04.00, hade svårt att somna redan på kvällen innan så när klockan ringde 04.00 hade jag sovit ca 3,5tim. När jag försökte stiga upp märkte jag att min rörelseförmåga var starkt nedsatt pga värk i lederna. Så jag lade mig igen för att se om jag skulle bli bättre strax innan kl sju insåg jag att förändring inte var nära så jag fick sjukskriva mig. Först vid 14-tiden var jag så ok att jag kunde ta mig till apoteket för att hämta medecin läkare skrivit ut ut till mig innan helgen. Men även här var oturen framme receptet fanns inte på apotekets dator och vi kunde inte nå läkaren, så jag fick gå hem utan medecinen som kunde hjälpt mig. Tog tillfälle att under dagen köra uppmjukningsövningar för att sedan på kvällen belöna mig med en kort stunds fiske. Det blev lite rötimpor och plattfiskar för mig och min bror. Jag fick också en ny art för mig en lerskädda, makrillen var inte vi våran närhet förrän strax innan hemgång då vi hade ett jättekok precis där vi stod men båda hade på bottenmeterigg så vi blev utan. Så för morgondagen gäller att vårda kroppen hela dagen och försöka få tag på medecinen, om sedan vädret tillåter så kan jag tänka mig ett kvällsfiske. Men är jag som idag så avstår jag nog för efter att jag kom hem så stelnade jag till ordentligt i bla axlar. Har ju problem med detta ibland men inte så mycket som nu, kollade därför med sjukvårdsupplysningen att inte mitt fjärsingstick kan ha något med det att göra. Dom trodde inte det kunde vara inblandat i detta då dom flesta symptomer försvann fort efter hembehandling, vilket tyder på att giftmängden troligen var liten, enda kvarvarande problem är att jag inte kan böja fingret helt normalt ännu.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090524
Idag gällde enbart fjärsing åkte till gårdagens plats och började fisket med att få 2st sandskäddor. Strax efter så blev det en landad fjärsing, det verkade gott om dom och jag hade ett par tapp där jag såg fisken. Men tyvärr blev det inget men makrillen körde flera gånger så innan jag stack hem så drog jag 4st makrillar modell mindre som fick bli kvällsmat.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090523
Ännu en solig men lite blåsig kväll efter jobbet, men vad gör man inte för lite avkoppling jo tar fram spöt som vanligt. Ställde mig och bottenmetade samtidigt som jag spanade efter makrill, såg några men för långt ifrån mig. Under tiden jag spanade så fick jag 2st hyfsade skrubbor och 3st småtorskar. Men under fisket såg jag något annat som fick mig att byta taktik och plats, kollade två ställen och på det andra satt efter 5min årets första fjärsing, strax efter ytterligare en på kroken, detta var orsaken till att jag bytte plats jag hade sett en fjärsing och kollade då säkra platser för den, detta gjorde ju att makrillen fick vänta för en ny art för året är ju mer värt. Men det var inte nog med detta, trotts att jag t.om på min sida visar var gifttaggarna sitter m.m. så givetvis stack jag mig ordentligt på fjärsing nr.2, jag åkte då hem för säkerhets skull och följde anvisningar för stick. Detta verkar funka då jag skriver detta är det 2 timmar sedan jag stack mig och fingret är bara lite svullet men det svider ordentligt i fingret. Men skulle det bli värre lär ni få läsa det i här i loggen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090521
Startade dagen med att greja lite med båtvagnen, lite senare på eftermiddagen så åkte jag ner och kollade om det fanns makrill inne idag också. Det fanns gott om makrill men utanför min räckvidd. Det blev i alla fall 4st runt 400gr, vädret var underbart men makrillen uteblev så jag tog lite botten mete och fick en smörbult och en sandskädda. Åkte hem en sväng till fåglarna för att senare ta ett litet kvällsfiske, jag satsade på att kanske fjärsingen var inne då makrillen var det och åkte till ett bra fjärsingställe men det blev istället 2st skapliga skrubbor båda över 500gr. Fick också 2st mindre torskar sedan ebbade det ut. På hemvägen så stannade jag vid fiskhallen där jag såg några horngäddor leka med sillen, jag riggade upp då jag ju saknar horngäddan i år. Vid första utkasten blev det tvärstopp och det började dra ut i spärren, så jag fick kämpa en del för att få in fisken och upp på bryggan. Det var 5st makrillar den största på 730gr och totalt vägde dom 2,4kilo, så det är lite kraft när dom enas att simma åt samma håll. Gjorde ett par kast till och fick totalt 13 makrillar, då slutade jag och horngäddan får vi ta en annan gång. För jag ville inte ha mer makrill och jag återsätter inte makrill då dom ofta är skadade när man får upp dom.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090520
Idag var en omtumlande dag, först hos läkaren och gick igenom alla prover m.m. man tagit. Och som väntat så var ju inte alla bra, slitage på skelettet som troligen är orsak till mina smärtor ibland. Så att komma hem var skönt efter arbetet och först tänkte jag inte fiska men kände att jag måste få distans till dagen. Första fisken upp var en Rötsimpa sedan ett tapp på en hyfsad skrubba som ramlade av när den skulle upp ur vattnet. Sedan var det ganska dött och klockan var kvart i nio på kvällen. Då hör jag tärnorna börja skrika en bit bort och t.om kråkorna dök ned och tog sill i ytan. Pga blåst så syntes ju inget på vattnet, jag tog en chansning hade ett plattfisktackel på men "sprang" mot det håll fåglarna var och kastade ut. Hugg direkt på utkast och årets första makrill var på väg in (även dagens största). När den var uppe nytt utkast och två makrillar fastande en på varje av tacklets krokar. Stimmet verkade dra sig utåt men jag bytte snabbt till ett tackel för makrill och kastade ut fick nu 4st på en lossnade vid land men tre kom med upp. Gjorde sedan flera kast utan resultat.tänkte dra mig hem så jag gick en bit och gjorde ett kast på vägen, och där var två makrillar som passade på att hugga så jag fick totalt 8st. Så i morgon blir det middag på årets första makrillar och givetvis så får min mor och ena bror också dela på årets första läckerheter.
Det som var absolut mest kul var att samtliga var riktiga kämpar otroligt kul att ta med nya långa mjuka spöt, vem vet kanske det finns mer delikatesser att få i morgon.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090519
Detta underbara kvällsfiske, vi var två ur teamet som gick ner och tog ett kvällsfiske efter jobbet. Mer avkopplande kan det inte bli bara njuta och snacka lite skit och glömma stressen. Men vi fick ju lite fisk också, denna gång höll vi oss till 1st av varje ert vi drog och dessa var, skrubba, sandskädda, torsk, stensnultra, svart smörbult och givetvis en rötsimpa.
Det roligaste med dagens fiske var att vi såg mycket småsill och vid två tillfällen "kokade" dom en bit ut så med lite tur var det makrill som jagade så vi bör snart ha första på kroken.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090517
Denna dag tillbringades på F7 flygflotilj där vi tittade på flyguppvisning. För den intresserade så finns lite bilder i loggen. Lite senare på kvällen tog vi lite kvällsfiske men detta gav inte mycket, resultatet blev 1st snultra, 1st rötsimpa och en liten sandskädda. Det var mulet och mycket lågt vatten.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090516
Idag tog vi en heldag med fiske, jag hade med mig en gästfiskare i teamet som heter Thomas, vi satsade på områdena runt kungshamn och smögen. Det mesta gav ingen utdelning men efter lite bergsklättring hittade vi fina platser med stup som direkt vid berget gav nästan 20m djup. Det var mycket ryck men resultatet för oss blev 3st mindre torskar och en rötsimpa. Hade själv ett redigt hugg på +20 meters djup en bit ut som kämpade mycket bra tyvärr blev det tapp. På det djupet med böjligt spö är det omöjligt att avgöra om det var en stark halvkilo eller en slö flerkilo.

Efter att vi åkt hem och jag fått lite mat och umgåtts med fåglarna blev det ett kort kvällsfiske också. Havet hade lagt sig nästan blankt och himlen var djupblå och temperaturen helt ok. Så det var bara att sätta igång, fisket gav förutom avkoppling 3st skrubbor ca 35cm den tyngsta 490gr, det blev också 2st rötsimpor och en mindre torsk. Så det lite dåliga fisket på dagen upphävdes av ett kort kul kvällsfiske.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090515
Tid för kvällsfiske igen var nere på plats 20.05 och avslutade fisket 21.45 redan andra kastet gav en skrubba på 35cm har tagit större i år men denna var tyngre än tidigare och vägde 630gr. Den bjöd också på lite fight vilket gjorde det roligare. Efter en stund så blev det en simpa och det måste vi ju när vi fiskar på simpabotten, vi kallar oss ju simp(l)a sportfiskare. Men mer fisk än så blev det inte om dt beror på att det blåste NO eller för att det var lågt vatten vet jag inte kanske det bara var en dålig dag. Men nya dagar kommer ju framöver.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090513
Då kvällsfisket i går var njutbart så testade jag på nytt idag. Var nere strax efter Åtta på kvällen, och strax innan nio fram till solen försvann strax efter halv tio så nappade det bäst. Det blev två simpor, två skrubbor och en minirödspätta på 15cm. Sista skrubban jag fick var bara 35cm men vägde ett halvt kilo och var smällfet. Dessutom så högg den ganska långt ut och gav en bra fight att få in. Själv var jag säker på PB men som sagt den var bara helvild. Kvällsfisket lär jag fortsätta med när jag inte slutar för sent på jobbet.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090512
Ledig dag med bra väder, tyvärr hade jag lovat bort lite av min tid så jag fick åka iväg. Men om det skulle bli tid över så lastade jag fiskegrejerna också. Fram på eftermiddagen var vi klara och jag stack då direkt till Stockevik, tänkte chansa på sjökock men det blev bara skrubba och smörbult.
Stack istället till ramsvik där det knappt nappade alls det blev några snultror och årets första Glyskolja.
Drog då hemmåt men stannade i hamnen där det blev småtorsk och skrubba.
Efter det bar det hem och ta hand om mina fåglar, men jag var inte nöjd med fisket så jag tänkte testa årets första kvällsfiske istället. Så 20.15 till 21.35 var jag ute och det gav en del skrubbor småtorsk, givetvis en simpa och årets första Rödspätta. Det ryckte ganska bra på kvällen och det blev en del tapp men det finns ju fler dagar och kvällar framöver.
Jag har inte med alla fiskar i loggen bild totalt blev det2st snultror, 4st små torskar, 4st skrubbor, 1st rödspotta, 1st glyskolja, 1st rötsimpa och 2st svarta smörbultar. Så totalt med 15 fiskar får man ju vara nöjd ändå.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090507
Även idag rätt kraftig SV vind, testade lite nya platser utan större resultat. Totalt blev dagens fångst 2st stennultror och 2st mindre skrubbor. Hoppas på bättre väde framöver så man kan njuta mer av fisket.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090505
Idag blåste det ganska hårt mot kusten ca 14m/s men det var varmt i luften och jag har knappt kommit ut på 2dagar så jag fick en liten chans att lufta fiskeutrustningen i knappt 2 timmar. Började i grötöhamnen som ju ger bra med hyfsad plattfisk, det blev snabbt 2st strax under 40cm och runt 400gr. Tyvärr skulle det sjösättas båtar med kran i området så jag fick packa ihop. Det skulle visa sig vara riktigt turligt för mig, åkte till ramsvik. Fisket var inte lätt i den hårda vinden och det var svårt att känna rycken. Men upp kom skärsnultra, och första berggyltan för året på 230gr. Hade några ordentliga sug som jag inte fick upp: Men strax innan jag skulle åka så sök det till i spöt och det blev tvärstopp, kände tungt ryck vilket visar att det inte var stor gylta. Fisken kom sakta uppåt men man fick kämpa med mitt mjuka långa spö, upp kom såsmåningom en riktigt fin torsk på 1,42kg som kommer att förtäras i morgon troligen kokt med potatis och tjock äggsås.
Så det blev ett kort men lyckat fiske för mig två nya arter för året och en hyfsad torsk, så både nöjet och magen fick sitt denna gång.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090502
Lite blåsigt men en bra fiskedag på många sätt. Vi startade med att åka till ramsvik för att kolla om berggyltan kommit in. Vi fick ingen berggylta men några andra hade fått en liten, däremot så fick vi mindre torsk skärsnultra stensnultra och årets första blågylta en 30cm vacker hane. Så långt allt väl om det inte kommit gäng med vad det verkade asiatiskt ursprung som var mycket högljudda, dessutom så tog dom ingen hänsyn till andra. När jag böjde mig ner för att kroka loss min blågylta kom en av dom och ställde sig på plasten där jag stått nästan uppe på mig som stod på knä. Då vi ändå tänkt dra vidare lite senare så lämnade vi platsen istället för jag hade ingen lust med konflikt idag jag ville koppla av.
Vi åkte då till grötö där det blev smörbult och snultra samt flertalet skrubbor flera i bra storlek. Efter att njutit av fisket där åkte vi till andra sidan stan och hade lika bra tur där, det blev skrubba, sandskädda, smörbult och rötsimpa.
Totalt gav dagen 8 olika arter fördelat på 3st torskar, 12st skrubbor, 3st stensnultror, 1st skärsnultra, 1st blågylta, 3st sandskäddor, 3st svarta smörbultar och 2st rötsimpor. Allt detta på lite mer än fem timmar. Roligt var att fisken blivit piggare och en del skrubbor bjöd på bra fight.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här