.

Fiskelogg 2009 Juni


090628
En otroligt fin varm dag verkar t.om som fiskarna inte orkar vara aktiva. Fick idag några berggyltor varav den största var på 35cm. Roligaste fisken idag var en torsk strax under 40cm som högg direkt på ukast, botten på platsen var med mycket tång den kunde gå ner i så det blev lite lirkande. Det nya spöt från igår var utmärkt för denna typ av fiske men passar inte lika braq till fiske där vi släpper rakt ner och metar, då är inte vikten och balansen den rätta. Men perfekt för släpande bottenfiske.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090627
Idag var en underbar dag helt i fiskets tecken. På förmiddagen åkte vi till Snäjk i Vänersborg för att bunkra lite fisketillbehör som krokar vikter m.m. Men som vanligt när man går runt där får jag se ett fint lätt 12.6" tredelat kenticspö hade kastvikt upp till 120gr så det passar ju mitt lite tyngre fiske. När sedan prislappen visade halva priset så var det ju bara att ta det med sig till kassan, för ett sådant spö skall inte damma i en butik.
Efter butiksbesöket åkte vi till annan plats i Vänersborg där det pågick 12-tim tävling i mete, mina besökare från veckan deltog i tävlingen. Det var tydlingen ingen stor fart på fisket när vi var där men lite fisk kom det upp. Beundrar dom som kan sitta och meta på samma plats i 12 timmar, får man inget vill jag ju gäna testa nya ställen.
Efter hemkomst blev det en stund med gojorna sedan ut och fiska, började på norra sidan där det blev en gylta på 450gr och en 40cm stor torsk, det blev också lite plattfisk och några mindre gyltor.
Åkt senare till den södra delen där det blev lite torsk och plattfisk, dagen avslutades med en dubbelfångst av sandskädda. Makrillen däremot syntes inte till denna dag så vi får se på morgondagen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090624
Slutade sent idag men tänkte ändå försöka på lite makrill. Visst fanns det makrill men vi var inte överens om att vara på samma plats samtidigt. Så dom höll sig lagom utom räckhåll för mig. Så dagens enda fångst blev en ovanligt vacker skärsnultra som tog på tacklet. Snart var klockan mycket och det blev hemgång.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090623
Lite ironiskt med dagens fiske som blev riktigt lyckat. Besökarna som var här och fiskade igår ville bla ha fjärsing men dom har ju varit svårfångade ett tag nu. På en av bryggorna jag rekomenderade så stod det redan folk så vi åkte till andra ställen. Idag var bryggan ledig och gav fångst som bara den, berggylta nästan upp till kilot på lerbotten är ju inte så vanligt. Nytt årsbästa på fjärsing samt en hel del plattfisk. Åkte också till södra hamnen där det inte nappat dagen innan, men där blev det ganska snart plattfisk och tre torskar varav två hyfade men alla återsattes. Kvällen avslutades med två fina makrillar som skall ligga på frukostmackan.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090622
Efter en helvetesdag på jobbet med en besvärande inflamation i foten så var det gott att få komma hem och vila. lite senare på kvällen blev det att ta på sig mjuka skor med rätt inlägg så man kunde gå ut. Ute träffade jag på gamla bekanta från tidigare fiske som kommer hit för att få ihop nya arter. Det blev väl inte det bästa fisket men vädret var gott och arterna för dagen blev: torsk, skärsnultra, grässnultra, stensnultra, svart smörbult och blågylta. Men som alla fiskare med tålamod vet så förr eller senare kommer dagen då man får det man vill. Vädret var i alla fall helt underbart.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090621
Dagens kvällsfiske blev inget över sig mågra små torskar snultror och sandskäddor fastnade. Den enda glädjen blev en liten vittling som blev den första i den arten i år. Imorgon kanske det blir sent fiske då det kommer några som verkar gilla att fiska sent skall träffa dom eftewr jobbet för lite fiske och fiskesnack.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090620
Idag hade jag tänkt vara borta ett kortare tag på fisket. så blev det också men det nappade bra så jag har bara tagit med några fiskar i loggen. Det var väldigt mycket gyltor runt 400gr i farten, men jag lyckades snärja en på 35cm och 810gr näst störst i år. Som tänkt åkte jag tidigt hem men pga crusing i stan så var det kö att komma in i stan. Normalt kör jag hem på 15min nu tog det 1,5 tim att komma hem. För den som gillar bilar har jag lagt ut några på loggen så ni kan njuta av dessa. Beklagar grynighet i kvällsbilder men allt är taget med mobilen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090619
Tog mig ett midsommarfiske i Ramsvik och nu verkar det som gyltan börjat komma in och finns på flera platser i området. Fick flera runt 400gr samt några fina blågyltehonor. Tyvärr så har ju stensnultrorna också börjat svärma så det blev en del av denna lilla "parasit" och agnätare. Fiskade i två timmar och fick 13 fiskar stensnultror ej inräknade, på väg hem så åkte jag genom stan och det var ovanligt lugnt för att vara midsommar och kl 22.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090618
Idag var det lite mer rörelse i luften stadigt ca 15m/s och mycket mer i byarna. Fiska på botten var omöjligt då man inte kände om det nappade vinden slet hårt i spöt. Så det blev på med makrilltackel och hoppas på att dom kommit in igen och finns bland vågorna som låg på ca 1m. Första och enda fisk som kom upp var en liten torsk. Men jag hade en kort stund något roligar på kroken drog ganska bra och var snabb, men den satt tydligen dåligt för det blev tapp.
Men lämnar vi fisket så där jag stod är det naturreservat och utöver det så får man ju inte ha hundar lösa i naturen nu när djuren har ungar. Men under tiden jag stod där så kom 7 personer med hundar och bara en hade kopplat. Jag påpekade vad som gällde men bara en bad tom med om ursäkt och kopplade hunden 5st bad mig mer eller mindre att dra någon stans. Var skall allt sluta, våld i samhället ökar och folk bryr sig mindre och mindre om regler som finns utom om dom blir drabbade för då skall dom ha all hjälp som finns.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090617
Även idag var det fint väder och inbjöd till fiske efter jobbet, fisket gav ingen speciellt men det kan bero på att det var extremt lågt vatten. Den enda fisk som utmärkte sig var en fin skrubba på 36cm och 690gr, den kämpade ochså ganska bra. Övrigt blev det en simpa massa sandskädda och en liten torsk och smörbult.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090616
Dax för lite nytt kvällsfiske, som vanligt har det gett ganska bra resultat räknat mot dagtid. Idag blev det en vacker blågylta hane samt tre honor. Dom större berggyltorna håller sig undan men det blev lite snultror också. Sista halvtimman testade jag en ny plats i närheten och där var det hugg varje kast, det var mindre sandskäddor som högg. Denna plats skall testas igen bra ur fiskesynpungt nästan inget att fastna i.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090614
En fiskedag som inte blev som det var tänkt, idag skulle vi varit till smögen för fiske, det såg ut att bli 5 personer. Redan igår kom ett återbud, idag så en hörde ej av sig och en fisck förhinder samt en som inte kände sig kry.
Åkte då till ramsvik där jag mötte personer jag lärt känna på nätet, det var ju kul men fisket var värdelöst. Åkte tillbaka på kvällen och då var min bror med, men fiskeresultatet lika dåligt som tidigare på dagen. Vi åkte då till ett av våra plattfiskställen där blev det 7st plattfiskar som räddade dagen lite. Men bästa fångsten fick brorsan en jättetångruska som var insnärjd i lina. När vi grett ut allt blev fångsten 1st torskdrag i prima skick, 1st plattfisktackel också i bra skick men den som fiskat med det hade lite väl stora krokar ochtyngd för platsen. Även ett makrilltackel var insnärjt men det lades i vår soppåse. I linan var också en hyfsad krabba insnord som skars loss och släpptes åter i havet. Då brorsan blivit av med lite vikter idag så passade det ju bra att han fick härvan och därmed gick plus.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090613
Testade fisket lite mitt på dagem, men detta gav mindre än tidigare men lite småfisk får mig att nästa gång gå ut senare.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090612
Idag var det blåsigt och en hel del regn på kvällen när jag kom hem från jobbet, men jag kände att jag måste testa "hålet" jag fick berggyltan i häromdagen. Tyvärr blev det ingen berggylta alls men den bjöd på annan fin fångst 4st blågyltor, en grässnultra (första för året), en torsk på 2130gr (nytt PB) samt lyckades spränga 2kilos gränsen. Det gav också en fin Paddtorsk som var ny för året (samt nytt PB). Får återkomma hit för vem vet vad det ger nästa gång.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090609
Idag blev en händelserik fiskedag, först åkte jag ner till en plats nära mig då jag senare skulle träffa en kille och dra till Smögen för fiske. Vädret var underbart och jag fick lite plattfisk och en rötsimpa samt en berggylta som var störst för året, sådant är ju glädjande. Efter ett tag ringde den andra återbud så Smögenfisket utgick och jag drog till nästa plats. Vädret var fortfarande gott och jag lyckades få en torsk på 44cm och 860gr, efter det började det blåsa lite kyligt så jag åkte hem och tog hand om mina fåglar.

Några timmar senare vid 18-tiden drog jag ut för ett kortare kvällsfiske, det blåste fortfarande men inget värre. Det nappar bra men svårt att få upp något men det blir ändå några varav två blågyltehonor vilket är kul då det är dom första för året, samt att det är vackra fiskar. Beslöt mig för att åka hem men först testa en annan brygga och se om den kunde ge mer. Började gå runt bryggan utan att få ett enda napp, när det vid första nersläpp på nytt ställe blir tvärstopp. Det kändes direkt att det var stor berggylta problemet var att jag knapp fick upp den från botten. När jag fått upp den lite mer än två meter rusar den ned och utåt blixtsnabbt och kraftfullt. Där ställer den sig mot något på botten, efter långt lirkande så kommer den loss och jag börjar pumpa igen samma problem som förut det var som att flytta en sten. Även denna gång ny rusning och stopp i botten, detta hände ytterligare en gång sedan gick linan av. Hade den dragit av linan hade jag nog inte kunnat sova i natt utan bara tänkt på hur stor den kunde varit. Men det syntes tydligt att linan skavts av mot stenar på botten, vilket händer här lite då och då.

Besvikelsen var stor men jag tänkte finns det en finns det kanske fler, och det var en del bastanta ryck som några gav utdelning i form av bla blågylta hona och hane som skimmrade vackert. Och plötsligt händer det igen tvärstopp i botten började jobba med den direkt och slirbromsen var hårdare ställd, den kämpade så jag trodde har den första huggt på kroken igen. Men denna gick att få fason på och upp kom en 40cm 1280gr stor kämpe. Jämför man med dom 5 makrillarna på totalvikt 2400gr jag hade på för ett tag sedan så var denna kamp mycket hårdare.

Nu har jag i alla fall fått testa ny rullen som fungerade perfekt, skulle någon få en bamse till gylta med en två-krok i munnen meddela gärna mig vikten. Det mest intressanta att alla dom sista fiskarna fick jag på ett mycket litet begränsat utrymme, skall testa det igen och se om det var en slump eller så kanske dom stora flyttat på sig sedan förra året, detta då dom gamla platserna inte givit något stort i gylta.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090608
Idag var det fina kvällsvädret återhavet låg lugnt och stundtals var det riktigt varmt ute. Fiskade både i fiskhamnen och Havsbadshamnen, som ni ser på loggbilden så blev det en del plattfisk samt en liten torsk och några snultror, detta avslutades med en hyfsat stor rötsimpa.En av skrubborna var också rätt fin med 35cm och strax över 500gr. Vad gäller makrill så var det lugnt mötte några som kom från havsbadet och dom hade fått en makrill.Som det verkar nu så har den mesta fisken kommit och går att få bara det är rätt väder och vind. Så man kan ju hoppas på gyltorna i Ramsvik att dom också återvänt (skall testa i helgen).


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090607
Samma tid plats och utrustning som i går, men vädret var sämre. Detta gjorde tydligen att fisken inte var lika pigg på att nappa. Så resultatet på dagens kvällsfiske var magert en rötsimpa två sandskäddor och en svart smörbult. Men trotts detta var avkopplingen efter jobbet lika god idag som igår.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090606
Idag beslöt jag mig för att ta ett avkopplande fiske efter jobbet så strax efter 20.00 var jag nere i hamnen, havet låg som en spegel och det var helt underbart med undantag för lite knott. Hängde på ett 4-krokars makrilltackel som jag agnade med räka, tänkte köra bottenfiske men ville vara förberedd om det skulle komma makrill. Redan på andra kastet satt det en hyfsad skrubba på kroken och den blev också den största fisken för kvällen. Därefter blev det fyra sandskäddor varav den minsta var knappt 10cm, sedan blev det en liten torsk och tre sandskäddor till. Sedan tog det nog ca 20min innan det satt en torsk på kroken och ytterligare 2 sandskäddor, beslöt att efter nästa fisk så går jag hem och det blev en dagens dubbel med två skäddor på samma gång. Kl 22.20 var jag hemma igen nöjd med tillvaron, avkopplingen var behövlig efter jobbet och dit skall man i morgon också, så jag hoppas på fint kvällsväder igen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090604
Har saboterat en av mina rullar så det blev till att köpa ny. Åkte till Snäjk för att köpa hade tänkt mig ge upp till 1500.- för en rulle, jag hittade en av få vänstervevade en 5501 CL3 som var sänkt till under 900.- detta gjorde ju att jag fick lite över. Så det blev rullen, den största portabla röken dom hade halva priset just nu, rökspån, bränsle, 9 olika tackel, sänken, krokar och 2st makrilldörjer samt lite lina ändå blev jag bara 1800.- fattigare.

På kvällen efter att jag kommit hem så testade jag nya rullen som passar mig bra och fungerade perfekt, så nu får vi vänta på lite hårdtest av makrill eller berggylta. Fångsten för kvällen blev 2st sandskäddor.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090603
Efter att ha tagit hand om gojorna efter jobbet drog jag ut på fjärsingjakt ca 20.30. Det var lite råkallt i vinden men ändå en skön kväll. Lyckades få 4st fjärsingar varav 2st ganska fina på 33 & 34cm. Alla togs på makrillhäckla, fick dessutom 3st sandskäddor och en liten torsk, tappade 3st fjärsingar och en plattfisk. Sillen kom in ibland med småkok men det var mest sej som jagade, fick inga på kroken.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090601
Testade lite efter fjärsing idag men det blev bara en sandskädda. På väg hem efter ca 2tim kollade jag ett annat ställe hur det var med ev makrill. Det fanns en del men stimmen bestod också mycket av gråsej. Några på platsen fick upp en del men jag valde att för en gång skull åka hem.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här