.

Fiskelogg 2009 Augusti

090823
Inget fiske denna helg men det kompenseras genom ett projekt som jag drog igång. Projektet är att göra om en äldre gummibåt till en bekväm fiskeplats för 3 personer. Båten är nästan 5meter med en 40hk johnson motor. Den kommer att få två vridbara fiskestolar och en fiskeplats med fast stol, samt att man även kan sitta rätt bekvämt i fören men 4 fiskare med spö blir lite trångt. Den skall få en egenbyggd styrpulpet där tanken hamnar framför föraren för bättre jämnvikt om man är ensam. Längst bak blir det kyllåda och plats för fendrar, fram blir det plats för linor dragg och sittplats. spöhållare skall det givetvis finnas. Ekolod m.m. blir ju ett måste, vad gäller motorn så ev ändring blir elstart i stället för manuell om det går inom rimlig kostnad. Skall man bara ut på tur så sitter 5 personer bekvämt och vill man sitta på sidorna tar den lätt 8 personer. Längst ned på bildloggen finns en preliminär skiss hur det skall bli men ändringar kommer säkert att ske under byggnationen. Skall försöka komma ut lite med båten i år innan den är klar stora delar av projektet blir under vintersäsong. Alla ändringar och byggen kommer att visas här i fiskeloggen och sedan blir det en samanställning över bygget när det är klart. Ibland är det bra att ha flera hobbies, tack vare fågelintresset dök båten upp genom Olle & Björg som också håller på med fåglar, dom har åkt med båten runt om i europa. Båten har några år på nacken men skall nu få bli en bekväm fiskeplats för bekväma fiskare. Givetvis så får ju Olle och Björg komma med på en bekväm fisketur i sin gamla trotjänare under nästa säsong.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090818
Kunde inte komma ut och fiska idag då jag förbereder för ny utrustning, men jag passade på att gå ner i ena hamnen och få lite ryck för att dämpa fiskeabstinensen. Utdelningen var dålig några snultror en liten berggylta och torsk. Men vädret var gott så man skall inte klaga. Nu gäller det bara att klara sig till söndag då nästa chans till fiske finns.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090813
Nu har det varit arbete några dagar och fiskesuget blir stort. Efter en del strul kom vi ut och fiskade vädret var omväxlande men påverkade inte oss så mycket. Det blev som vanligt en del berg och blågyltor som vi vill ha och bifångster blev, snultro,r glyskolja, torsk och gråsej. På en plats vi inte fiskat innan fick vi massor med blågyltor mest honor. Gustav som var med tog som vanligt reg-storlek på gylta.
090813 Klipp från fisketurenVill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090809
Vädret var även idag helt ok men moln ibland. Fiskeresultatet blev däremot mycket klent, vi fiskade på tidigare ok platser på Smögen och i ramsvik. Men ingen av dessa gav något speciellt. Största fisken blev en gylta strax över 750gr. Och totalt blev det 6 arter vi fick upp: torsk, blågylta, berggylta, stensnultra, grässnultra, skärsnultra.
På smögen fick vi problem med dykare som simmade där vi fiskade dom hade ingen dykflagg eller annan varning uppe. Vi ringde Kon-Tiki på smögen som skulle skicka någon att ordna problemet för oss. Men det kom ingen vi ringde igen och man sade att det skulle komma någon, Först när dykarna lämnat platsen och dragit sig tillbaka till Kon-Tiki så kom det en person som ville höra sig för om problemet. Först ville dom göra gällande att flagga var hissad vid klubben, men den lär ju inte gälla för hela smögen. Det är inte första gången vi får in dykare när vi fiskar på smögen. Så vi har konstaterat att Kon-Tiki är ett skitföretag som inte tar hänsyn eller bryr sig om andra, man ser inte till att dykarna följer dom regler som man säger sig ha på kon-tiki, för hade man följt detta hade inte vi haft problem. Normalt sett så träffar vi en hel del dykare här på kusten men dom agerar på annat sätt och vi kan dela på dom vatten som finns. Men vi kommer inte att göra något för smidighet om kontiki är inblandade. Det är dax dom får känna på eget grepp och se hur kul det är.
Filmklipp:
090809 Djurliv i strandkanten Ramsvik
090809 Åke tar gråsej Smögen
090809 Åke tar liten berggylta Smögen
090809 Pelle tar liten berggylta Smögen
090809 Problem med dykare Smögen
090809 Problem med ribb-båt Smögen
090809 Pelle tar liten torsk Smögen
090809 Pelle tar liten berggylta SmögenVill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090807
Ännu en dag med underbart väder vi tog en lång dag på havet med många stopp och test av platser. Resultaten blev ju inte dom bästa men det fanns ljuspunkter. Själv tog jag bla 2st gyltor på 40cm 950gr. Gustav klämde till med en stor blågylta och en berggylta som skall registreras. Tråkigast av allt var ju att dagen tog slut så vi fick åka hem. Vi kommer numera att ibland ha med filmlänkar i loggen dom kan normalt bara ses på våran hemsida men idag lägger vi med filmerna i alla loggar.
Filmklipp:
Pelle tar gylta 40cm 950gr
Pelle tar en till gylta 40cm 950gr
Gustav tar reg-gylta
Rofyllt fiske


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090805
Äntligen en dag med havet som en spegel och bra temperatur.Jag och Gustav som tidigare fiskat ihop åkte ännu en gång ut med båt för att fiska. På bilderna denna gång ser ni mina största fiskar och även den minsta berggyltan jag tagit. Gustav klämde till med en stor blågylta och en berggylta på 1400gr som tyvärr inte är med på bild. Vi fick många gyltor runt 35-38cm vilka då en del ligger strax under kilot. Då vi var ute hela dagen så avnjöt vi mat och dryck i båten, då vädret skall hålla i sig så blir det nog fler dagar på havet.
Filmklipp:
Gustav reggylta
Olika fiskestilar


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090803
Idag blev det blött fiske stora delar av tiden vi var ute så regnade det, men det var sista chansen för vår teammedlem Mats att få komma ut och fiska på ett tag. Vi hade tur att när det regnade som värst fick vi skydd vid en klippa så vi kom nästan undan regnet som ni ser i bildloggen. Fisket var kul med många kämpar och napp berggyltorna dom är väldigt starka och explosiva nu, Mats som inte varit med tidigare i år klämde till med 7st arter varav en ny för teamet och det var knot eller knorrhane som vissa säger. Av dom sju var 5st PB för honom. Mitt eget fiske gick hyfsat en skaplig rödnäbba och massa gyltor varav dom tre största var 1150, 1000, 840gr. Största fisken för dagen bjöd Mats på med en torsk på 50cm och 1310gr. Han hade närpå kunnat räkna in en art till men tappade en makrill i ytan. Men nu väntar vi på bättre väder innan vi går ut igen. Flera bilder dålig skärpa då vi ständigt fick in vatten mellan luckan och linsen på mobilkameran.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här