.

Fiskelogg 2009 September

090929
Idag så blåste det rätt rejält men solen sken, då jag haft problem med ryggen några dagar så kände jag för fiske. Men det första som händer på dagen är att jag vrider mig fel och det smäller till i ryggen och ny smärta kommer. Men detta fick jag försöka glömma måste komma ut lite, så jag åkte till Ramsvik där man åtminstånde slipper klättra för att kunna fiska. Fisket och bergsklättring i svinesund den 20:e var nog det som knäckte mina ryggmuskler, så det bevisar att gamla lätt överviktiga gubbar skall inte ge sig på bergsklättring. Men till fisket i Ramsvik fick inget speciellt var väldigt dåligt om berggylta bara några små, däremot massor med skärsnultror. Störst och mest kämparvillig var en torsk på 750gr.
Man läser ju i tidningarna om olyckor med hummerfiskare, jag förvånar mig att det inte är fler. I det område jag såg från fiskeplatsen såg man flera skrämmande saker, i en liten båt var dom 4st som envisades att stå upp trotts att det var svårt i den hårda vinden. Sedan kom det en båt in i ett område där det var tätt med tinor, så slalomkörning var ett måste, men trotts två personer i båten lyckades dom få in linorna från två tinor i propellern. I majoriteten av alla båtar jag såg hade man inte flytväst eller flyoverall vad jag kunde se. Såg flera småincidenter som kunde slutat med folk i vattnet. Vissa av dessa gav sig också ut mot öppnare vatten för att troligen dra fler tinor. Flera av dom jag såg borde inte vara ute på sjön när det blåser, verkade inte ha riktig sjövana. Men så har det ju blivit populärt med hummerfiske, så folk kommer ju från hela landet för att få lägga några tinor.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090926
Inget fiske så då får man hitta på annat: Fick idag mitt nya vidvinkellins till videokameran så jag får med lite mer vad som händer i fisket än bara den som fiskar i båten.
Beställde också idag nya solglasögon för fisket nästa säsong bra pris hos http://www.favoptic.com pris från 585.- för vanliga polariserande 1045.- inkl antireflex och fotokromatiska 985.- antireflex kostar 290.- dessutom så skapar man sin egen fotodesign på bågarna se på bild. Fiske blir det kanske på tisdag, nu är det jobb söndag och måndag.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090920
Åkte til Svinesund och Kålvik (benämns felaktigt för Gårvik i filmklippet) för lite fiske tyvärr visade det sig att det var svårt att komma åt fiskeplatserna vi tänkt utan att ha båt, men vi passade på att ta en bergsklättring till 75meter när vi ändå var igång. På ett ställe var det fullt med dykare så där fick vi avstå. Men det blev ändå fiske men tyvärr så höll inte vädret som vi tänkt. Försökte oss på lite fiske vid g:a svinesundsbron men där var lite väl strömt idag, fick en stor sjöstjärna på kroken, och det var som att dra en fisk på flera kilo i strömmen.
Då regnet tilltog åkte vi till ramsvik där det blev mycket men små fiskar. Dom två största hamnade på 675 & 725gr.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090915
Idag var det en underbar dag havet låg som en spegel nästan hela dagen där vi var. Vi fick ganska mycket fisk men mest smått, största blev en berggylta på 1025gr. Vi fiskade från nya gummibåten men hade på den lilla motorn då den stora håller få att förberedas för ombyggnad. Men även denna dag hade vi en hel del tapp bla stor fisk som drog av linan mot klipporna. Men det är ju så fisket är ibland framgång och ibland motgång. Arterna blev denna gång berggylta, stensnultra, skärsnultra, torsk, sandskädda, glyskolja och gråsej.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här Filmklipp från fisketuren

090910
Idag kompletterade vi test av båten med test av nya fiskeplatser. Ingen av dom nya platserna gav något speciellt, men vi hade ovanligt mycket tapp under dagen. Själv tappade jag tre ordentliga hugg varav en drog av linan mot en bergskant detta hände vid två olika platser vid samma ö. Området borde vara gynnsamt för gylta med rätt djup och stenig botten, men det mesta vi fick upp var grässnultror som var ordentligt feta, största fisken för dagen blev en berggylta på 675gr som togs vid samma ö som nämnts tidigare här. Det var också gott om torsk på flera platser men tyvärr mest smått ingen över 40cm. På tisdag kommer vi att fiska på kända platser igen och hoppas på lite större fiskar för enligt norska YR.no skall det bli fint och bra vindriktning för några av våra platser.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090906
Idag skulle det varit båtfiske vagnen var justerad och klar men vinden tilltog och blåste fel i förhållande till alla våra bra platser. Så nu blir det torsdag som är nästa båtchans. Men jag tog en ny tur till Ramsvik bara för att få fiska lite, det nappade väldigt dåligt idag. Igår skojade jag med Thomas som var med att det nappar bra vid vraken, det ligger en gammal båt förtöjd vid en brygga där. Så idag när det inte nappade började jag fiska mellan båten och bryggan. På en sträcka av ca 1,5 meter fick jag flera berggyltor runt 200-300gr några torskar en på 650 gr givetvis så blev det en del snultror i olika sorter också. På samma plats så högg även en blågylta på 375gr, inte så stor men den var väldigt mörk i färgen men när man höll upp den i solljuset var det som att tända linjer av blåa ljus på fisken. Innan jag åkte hem så stannade jag i ena hamnen där blev det tapp mpå två små vitlingar, det enda jag fick upp var en torsk på ca halvkilot. Då gav jag upp och åkte hem.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
090905
Jobbade lite på båten med mer om det i båtprojektet. Bara för att komma ut lite tog vi 3tim fiske i ramsvik. Det var rogivande och gav en del fisk, men inget större. Bästa fighten blev för mig en berggylta på 750gr som stred hyfsat. Övrigt blev det en hel del småtorsk, snultror av olika slag, bergylta och gråsej.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här