.

Fiskelogg 2010 Oktober


101026
Idag skulle det varit fiske på sjön men jag kom upp sent och hade ont i halsen, så jag avstod från havet och jobbade med nya båten istället. Därefter blev det ett kortare fiske sent på eftermiddagen i Skalhamn. Det var kallt och solen redan gått i moln samt att vinden ökade. Det blev ändå några små berggyltor och torskar som alla fick simma tillbaka. Vill du veta mer om båtbygget jag gjorde kolla båtloggen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

101017
Inget fiske denna dag men jag och Thomas åkte och hämtade en ny båt jag köpt, den skall bli ett projekt för vintern. Resan var med fint väder men halt på sinna ställen på förmiddagen. Vi passade på att stanna på flera platser och njuta av resan. Ett stopp blev på Karlssons som påstås sälja billigt det blev en stor besvikelse. Men hem kom vi och båter står nu i garage inför vintern så jag kan jobba med den. Kommer att ha en logg där man kan följa bygget.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

101016
Idag blev det jag och Thomas som gav sig ut på fiske, från början bestämde vi en plats som vi skulle fiska på. Det blev rätt val med roligt fiske, Thomas tog ganska snart ett PB på berggylta 1250gr. Strax efter det så tog jag en på 1000gr. Vi fick många strax under kilot och nästan ingen under 500gr. Men så small det till i mitt spö och efter en stark fight så kom detg upp en berggylta på 1550gr vilket är årsbästa och reg för mig. Innan vi åkte hem så testade vi en plats som man även kan stå på land och fiska den gav flera gyltor strax under kilot, hyfad torsk och t.om så fick jag två fina sandskäddor. Inga större blågyltor endast en liten hona fick vi.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


101012
Hade tänkt båtfiske idag men vattnet var så lågt att man måste vara två vid upptagning av båten, då ingen var ledig så tog jag landfiske istället. Testade flera platser i Gullmaren både nya och ställen jag fått fisk förr, ingen av ställena gav fisk några små ryck var allt. Men det gav bergsbestigning och skogspromenader. Framåt tretiden så drog jag över till ramsvik. Även här ganska dött till en början men stannade då man kunde stå och njuta i solen. Efter ett tag började det nappa och jag fick några fina spöböj, tyvärr många tapp där fisken gick in i klipporna. På topp blev det en berggylta på 1100gr.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


101007
Planen för dagen var städning då man tidigare visat regn på vädret, men igår var det ändrat till fint väder och nästan vindstilla. Vädret stämde så jag åkte till smögen för att koppla av med fiske, har haft tur med en del stort där sent på säsongen. Vid ankomst var vädret helt underbart och det gick att fiska mellan tinorna och land, det nappade inte så frekvent som det brukar. Första överraskningen blev en liten paddtorsk och det var ett tag sedan jag fick en, strax efter får jag en stridbar berggylta på 900gr. Fick lite smått också men bytte plats där det nappade lite bättre fick en fin blågylta bla. Efter att ha fått den så bytte jag spö till ett 4,2m långt spö jag tagit med för att testa lite mera. Detta spö gör att man får kämpa lite mer vid fångst men när man bottenmetar på stenig botten når man ju längre ut utan att släpa tacklet med risk för att fastna, hade turen att få en gylta på 875gr och en torsk som vägde 1100gr båda fighters så jag fick känna på spöt ordentligt. Blev ett väldigt roligt fiske med intagande av mat och dryck sittande på klipporna med ett nästan helt blankt hav utanför.Dom riktigt stora uteblev men jag kunde njuta av dagen till fullo ändå.

agens resultat kan du se
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


101002
Denna dag började fel men slutade lyckligt. När jag och brorsan kom till sjösättningsplatsen var det otroligt grunt så knappt gummibåten flöt fritt, men med lite krånglande kom vi ut ändå. När vi sedan anlöpte till tänkt fiskeplats var det hummertinor så tätt att fiske var omöjligt. Vi åkte då en bra bit till där vi kom till en plats vi fick några meter att fiska på. Det gav inte mycket men en gylta på 1100gr blev det. Vi skulle nu testa nya undervattenskameran men detta fick hastigt avslutas då det visade sig att den läckte, så därför hinner vi nog inte med mer sådan filmning i år då denna skall skickas tillbaka.
Så vad göra nu jo vi bestämmer oss för ytterligare en plats där vi varit tidigare, men vid ankomst fullt med tinor. Fast vi hittade en liten plats som vi kunde lägga oss på men hade ingen större rörelsefrihet. Även här gick fisket ganska dåligt. Då ville jag testa en helt ny plats vi aldrig varit på, med det var likaa illa där som tidigare. Vi funderade på att åka hemåt och då brorsan satt en krok i botten så lade han ner sitt fiske, själv hade jag samma tanke men såg en liten plats som kunde vara lovande, frågade brorsan om det var ok att jag testade själv lite det var det givetvis. Hann inte mer än att släppa ner så satt första fisken och några till i snabb takt inga jättar men fighters. Brorsan satta på ny krok och fisket drog igång, vi plockade många fina gyltor runt kilot med tanke på tidigare fiske så blev vi ordentligt upplivade. Det blev 3st över kilot på 2st 1200gr 1st 1250gr samt två fins blågyltor på 500 & 525gr. När brorsan krokat en av sina gyltor och jag skulle håva såg jag något jag både vill och inte vill se, brevid den han drar upp kommer en annan gylta simmande och den var nästan dubbelt så grov som den han tog på 875gr. Tyvärr var längden svårt att avgöra för när den vände och dök då gick det snabbt.
Med tanke på hummerfiske och att det gick dåligt i början hade jag tänkt ligga lågt med gyltafisket ett tag, men nu skall vi ut och testa nya platsen igen så fort vi kan och hoppas det inte var en tillfällighet. Vi har tidigare tittat på platsen och dömt ut den utan provfiske. Den är också liten hela området som nappar nås från en plats när vi har båten, lite för mycket åt sidan och inga napp alls. Vi fick säkert ett tjugetal fiskar på samma plats gyltor och torsk.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här