.

Fiskelogg 2010 Mars

100330
En riktigt fin dag så jag tänkte ta ett längre pass och testa flera ställen. Redan på första stället blev man förbannad grisarna har kommit uttidigt i år. Det låg rester av lina förpackningar m.m. på fikeplatsen som inte fanns där två dagar tidigare. Det finns ju folk i närheten hela tiden och man har sett tre personer på platsen som troligen är skyldiga. Kommer dom igen och jag är där så skall dom peka ut dom, jag kommer att hänga ut dom offentligt. Varför klarar vissa inte att ta hem sitt skräp. Kanske får jag skylla mig själv för i loggen syns ju lätt var jag fiskat.
Hade två ryck på platsen och fick en skrubba, drog vidare till två andra platser utan något resultat, tyvärr tog första filmen slut precis när skrubban huggit. Testade också glidskenan för undervattenskameran men det fungerade inte, utan den får göras om, tog några bilder med den ändå. Men vädret var gott hela dagen och fikat smakade gott ute så det blev ändå en fin dag.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

100328
Testade även idag ett kortare pass utan resultat inte ett ryck. Bytte plats lika dött, tog istället lite bilder med actionkameran under vattnet, som trotts dåligt ljus blev bra. Då jag inte kunde styra kameran så blev filmsekvenserna väldigt röriga, men det kommer mer längre fram. Några bilder ser du i loggbilden som djupast 4m.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
100327
Vilken dag 40 minuter som jag inte ens vet om jag själv vill tro på. Just nu så är jag sjuk hostar slem m.m. men varje dag går jag ändå en promenad och kommer ut lite. Detta är ju något doktorn tycker är bra. Så idag tänkte jag som vanligt gå ut en timma men samtidigt sög det i fisketarmen, skulle jag då bara promenera eller skulle jag gå ner till hamnen tar 5min och fiska samt få frisk luft. Det blev valet fisket så jag klädde mig varmt och gick ned till hamnen tog med min actionkamera för att testa bilden på den. Innan jag ställde upp kameran så gjorde jag två provkast, på kast två satt årets första fisk skrubba på 500gr, den högg långt ut och gav lite fight trotts det kalla vattnet. Satte upp kameran och fortsatte fiska, vad ser jag långt ut jo två rådjur som simmar mot en holme, båda verkar ta sig iland. Strax efter kommer två personer som sett rådjuren men då var dom 4st som försökt komma upp på hamnens andra sida, men vänt och simmat utåt. Så frågan är var dom andra två iland innan jag såg två eller simmade dom till annan plats? nästa alternativ hoppas jag inte hände.
Fisket fortsatte och strax blev det nytt hugg nu en Rötsimpa på 125gr vackert tecknad på buken. Inte långt efter den ytterligare hugg nu en torsk på 475gr lite mager den som tidigare återutsattes. Nu har jag varit ca 35 min i hamnen och dimman tätnade då det ofta blir riktigt rått i luften så började jag tänka på hemgång, för jag vill inte utsätta mig för nerkylning i onödan havet finns kvar och jag vill bli frisk. Men jag gjorde ytterligare ett kast och även här blev det hugg och fisk. Tyvärr hade jag inte laddat kamerans batteri så det kom inte på film men det blev en oxsimpa på 100gr vilket också var PB på arten för mig.
Vad säger man om det fisket 40minuter 4hugg som ger 4 fiskar som är 4 olika arter samt en PB bästa starten på säsong på länge, blir hela årets fiske lika överaskande så då lär jag bli nöjd. Hade ju viljat fiska längre men som sagt det kommer fler dagar.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

100320
Ytterligae en bomtur men vädret var otroligt fint. Denna gång blev det inte ens ett hugg, så jag blev desperat tänkte att fiskar jag vid ett eluttag så går det bättre för jag har hört att vissa arter följer strömmen :-) Får nog vänta en vecka eller lite mer innan fisken är inne igen. Som niser på bilden så borde vissa ha större koll på sin båt, tänk att ha motorn under saltvatten längre tud bara att kasta. Mitt senaste spö och lågprofilrulle fungerar utmärt väldigt bra kastlängd.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
100307
Idag ny fisketur även nu blev det en bomtur, men vädret var underbart. Folk som var ute hade med sig grillar och satt i bergen och njöt i solskenet. Från det ena fiskestället såg man också hur i sen sprack upp och stora flak började ge sig av ut till havs. Så inga fiskebilder denna gång men lite naturbilder blev det.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
100306
Idag doppade vi kroken för första gången 2010, blev lite sent ut och inte bra kläder så det blev ett kort fiske med bara ett ryck som kändes. Blir det soligt i morgon skall jag ut tidigare och försöka på plattfisk och simpa. Skulle varit ute på isfiske men blev försenad då jag var och köpte en hjälpmotor till gummibåten, det blev en 2-takt 2hk yamaha som är lagom stor och får plats på trånga akterspegeln, parsunen jag har är för stor och jag måste ha en mindre då stora motorn inte gillar tomgång länge och det är vad jag måste ha för att tex dörja. Det värsta var att jag ringde till dom som isfiskade och fick reda på att dom bla fått Bergvar och när vi hade varann på tråden hördes Gustavs vanliga tjutande att han fått större eller fin fisk. Sånt är inte roligt när man sitter i bilen.
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här