.

Fiskelogg 2010 Augusti

100831
I väntan på helgens båtfiske så åkte jag idag till smögen. Hyfsat väder men otroliga strömmar på första platsen jag var trotts 80gr sänke stod linan nästan 45grader vid rakt nedsläpp. Bytte till en annan plats där det var lugnare, det blev några blå och berggyltor största på ca kilot. Så på fiskesidan gav det inget speciellt men som vanligt är det ju otroligt gott att komma ut och bara få lugn och ro. Trotts att jag klättrat ner i ett gammalt stenbrott som inte har några enkla vägar så kom det en hel tysk familj med frågan "are you fishing?" så jag kunde inte låta bli att svara "no i am hunting ducks" sedan var det samtalet över och lugnet lade sig över fiskeplatsen igen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100826
Idag gick jag och Gustav mot öppnare vatten igen, vindarna var inte allt för illa men gammal sjöhävning gjorde resan till en bergodalbana. När vi var i dom värsta vågdalarna såg man inte over kanten på nästa våg. Men vi kom ändå ut till tidigare prövade platser som tyvärr inte gav något större idag. Vi testade lite nya platser också varav en kan vara värd att besöka igen. Många fina gyltor fick vi men inga av dom riktigt stora. Men säsongen har ju drygt 2 månader kvar som skall utnyttjas så mycket det går.

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100822
Fisket har ju blivit lite inblåst några dagar nu det senaste. Så idag åkte jag till en plats där jag inte varit på 25år och fiskat.Platsen ligger i lä men man får gå en bit i skog och över berg för att komma dit. Det gav en torsk och lite annan småfisk, det roliga var torsken den högg direkt på utkastet och botten är i början flack till 15m sedan stupar det till ca 25-30m det är mjukbotten. Detta innebar att jag fick dra torsken på botten hela vägen, hur mycket den kämpa vet jag inte men tungt var det. Tankarna går ju direkt hur stor är den, när den kom upp till ytan var det en fin torsk på 1375gr som fick bli matfisk.
På platsen så fanns det lite måsungar som ville ha småfisken och räkhuvuden, så jag passade på att testa nya mobilens kamera på detta. Bild 2&3 i loggen är tagen i sport/actionläge övriga i auto, man ser bra skillnad på bilderna vissa blev riktigt bra med tanke på att jag skall rikta och fota med en hand samt kasta föda med den andra för måsarna är snabba. Så därför är jag riktigt nöjd med min X10 mini pro tack vare riktigt tangentbord så kan jag också skicka meddelande m.m. då jag hatade tryckningarna på knappsatsen för att skriva.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

100814
Idag besökte vi en av platserna vi var på sist, precis som förra gången så blev det mycket gylta. Medelvikten var fin många gyltor runt kilot. Gyltorna kom också upp i en rad olika färgkombinationer som ni ser i loggbilden. Men jakten på dom större ville sig inte rioktigt denna gång heller, det var flera fighter som man trodde skulle vara en reg, men dom nådde inte upp i viktklassen. Så vi beslutade oss för att dra hemmåt men som vanligt ville jag testa några släpp till. På ett av dessa extrasläpp så var det totalstopp och en fisk som tog lite lina, den satte sig i botten några gånger innan jag fick lyft den, den kämpade ända till ytan. Där kom årets första reg på bergylta för min del en gylta på 1450gr. Thomas som var med drog en del också och fick in en Blågylta på sin lista för året. Har också testat nya lina under dom två sista turerna, sölvekroken extreme 0,36 som huvudlina och en 0,40 fluor-carbon som tafslina, dessa har varit mycket bra och har inte missat någon fisk för att dom skavt av linan mot berget som annars var vanligt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100812
Sist vart det inga berggyltor men denna tur gav över 200 gyltor 20 runt kilot 10 av dom var över ett kilo. Vi åkte ut och testade två platser som vi inte fiskat på innan men som verkar lovande. På första var det i stort sett fisk på varje nersläpp mest berggyltor men en del blågyltor också. Men det var ingen storlek på fiskarna fick någon enstaka som låg runt 700gr. När vi åkte till nästa ställe så nappade det inte lika ofta som på första men det nappade bra, räknar man bort några enstaka små kanske 5-10st så låg majoriteten i segmentet 250-1000gr. Har aldrig varit med om bättre Gyltafiske men tyvärr uteblev dom största. Vi fick också en del torskar mellan 1000-1750gr. Helt klart är att här bör det finnas större Gyltor att få, och givetvis skall vi testa igen. Kan man få samma väder igen så vore det riktigt bra man kunde fiska utan att ankra eller landförtöja då det var i stort sett stilla ute. I loggbilden mina 4 största fiskar en del av det övriga finns i filmklippen.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100810
Idag begav sig jag och Gustav ut för att jaga större gyltor, tyvärr uteblev Berggyltorna men vi fick flera fina Blågyltor. Två av dessa hade regvikt och kommer att inrapporteras till storfiskeregistret. Visst fanns det berggyltor men ingen över ca 900gr fick vi upp. Jag försökte enträget att få gustav att lämna sina snäckor som agn och ta räka iställt, men han har annan åsikt än mig där, så jag frågade om han skulle ta räka istället om jag drog en reggylta, men icke. Det som sedan hände var liote komiskt för så fort jag sagt det och han inte ville så fick jag dagens första registreringsbara blågylta. Denna blågylta var på hela 38cm men tyvärr mager så vikten blev endast 650gr men det är PB för mig. Efter den så drog vi en hel del fisk men inget större, strax innan vi skulle åka hem så får även Gustav en reg-blågylta på 575gr. det roliga för min del var att hans agn var slut så han fick den på räka som jag hade. När jag skriver detta har det blivit onsdag kväl och vi skall ut på en tur i morgon igen och försöka ta gylta på för oss nya gyltavatten. Mer om detta kommer senare om inget stoppar fisketuren, väder m.m. verkar perfekt


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100808
Det blev ett bra fiske idag molnigt väder men varmt och stundtals låg vattnet som en spegel. Vi åkte ut 8.30 kom hem 16.15 under denna tid så fiskade vi på sex olika platser i Gullmaren. Då kameror och batterier höll vad dom lovat dokumenterade vi hela turen som vi gjort om till 2st klipp ni kan se under filmklipp från turen. Två av ställena utmärkte sig och gav bra med fisk samt en del stor fisk, tyvärr inte tillräckligt stor för registrering, jag hamnade 150gr från på berggylta. Det roligaste var att nästan alla berggyltor gav fight även dom mindre, så fisket blev väldigt kul. Vi fick också en del blågyltor men för övrigt var det lite bifångst enstaka torsk och berggylta men inget annat. På det första stället som gav bra fiskar vi längs en brant kant med skarpa klippor, då vi fiskar ner till ca 20m efter gyltan (nästan alla stora högg djupt) så blir det en bit att dra upp och samtidigt får dom inte gå in i berget för hårt, så spänningen är stor när man får på något kraftigt. Både jag och Thomas som var med på fisket tappade en ordentlig fighter just pga att linan skavdes av mot berget.

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100807
Idag dåligt fiske så jag passade på att ta lite bilder på fiskar på väg att dras upp. Men i morgon så är det planerat båtdag med gyltafiske på gamla och nya platser. Sist blev det ju många filmmisar men med nya kameran så behöver jag inte batteribyta på ca 11tim och minst 60timmar film innan jag måste tömma kameran. Så vi hoppas på ett givande fiske som jag sedan kan dela med er andra.

Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100806
Idag var det gråmulet och såg inte lovande ut, men jag beslöt mig för en tur till smögen. När jag kom dit regnade det men jag fortsatte ändå ut på klipporna. Regnet slutade ganska snart och det var fortfarande mulet. Det nappade också mycket dåligt på första stället. Flyttade en bit samtidigt som vädret blev bättre, och på det nya stället så nappade det mycket bättre. Det blev inget riktigt stort förutom ev en som tappades (finns på filmklippet). Det blev en hel del berg och blågyltor flera visas på klippet, men en var extra rolig blixsnabbt hugg och rätt in bland stenarna. Gick inte att dra ut men så fort jag släppte efter kändes rycken från den. Dom var verkligen bastanta så jag vädrade stor fisk. Jag både ryckte ock lirkade utan resultat, men efter en liten stund så kände jag att den rörde sig och jag började lirka igen. Flyttade mig lite och drog linan med handen och då släppte det efter, strax efteråt var den uppe men döm om min förvåning då den bara vägde 500gr (allt finns på filmklippet). Men det är sådant som gör gyltafisket roligt även när inte dom riktigt stora vill nappa.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100803
Första jag gjorde på fiskesidan var att åka till dammen där jag tog abborrarna för att leta sutare, att hitta sutare var lätt jag såg många och vissa väldigt stora, men så till problemet dom stod på ca 20cm vattendjup med lös slambotten under. Men inte nog med det det var så tätt med gräs att man fick inte ner agnet, en del stora hade ryggen ovanför ytan när dom flyttade på sig. Gick ut bland gräset på stenar och stampade till säkert 10 sutare sprattlade till och simmade mot öppet vatten. Hade en sutare gissningsvis mellan 500-800gr som stod i en liten öppen del smög fram och lurade på den i 30min hade majsen ca 2cm från munnen men den rörde sig inte. Hade fångat många med håv eller luftgevär men på kroken ville dom inte. Men har fått tips om en damm med bättre förhållande, ev så finns det andra ställen vid denna damm som också är bra men det får dom som fiskat där innan visa mig. Det verkar enligt protokoll som många upp mot 2kg tagits i dammen. Kastade lite efter gädda men det gav inget men gädda och sutare skall upp då det är två arter jag saknar.

Övergick sedan till lite fiske efter gylta på bekanta platser men detta gav inget speciellt bara en kämparglad på 775gr. fick några blågyltor en skärnultra och sedan en jag väntat länge på årets första grässnultra för mig. Den brukar jag ta tidigare men strunt samma ny art på årets lista blev det.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här


100802
Idag blev det lite sötvattensfiske, på första stället blev det bara mörtar inget annat. Sedan flyttade jag mig till ett annat fiskeställe och dör var det om inte annat mycke bättre vattenförhållande. Testade först med mete men det gav inget, fortsatte med spinnfiske olika drag utan resultat. Gick över till små spinnare fortfarande dött, men då jag inte kunde kasta långt med små spinnare så satte jag en blyvikt innan på senan se sista bild i loggbilden. Efter detta så högg det direkt men inte länre ut utan där jag kastat innan kanske formen fick fart på dom. På kort stund blev det två mindre abborrar upp tapp på två i strandkanten den ena hade blivit dagens största gissar 250gr. Också två tapp som jag inte vet vad det var. Skall finnas gädda och sutare att få också. Men kanske var ute fel tid mitt på dagen. Har ju ingen vana av damm/insjöfiske.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här

100801
Idag vart en dag med dåligt fiske, men fick testat båten i ordentlig sjö ett tag. Pga sjöhävning kunde vi inte fiska där det var tänkt, men vi testade nya platser som några ev kan vara bra, men dom måste testas igen då allt fiske verkade vara dåligt idag. Vi pratade med makrillfiskare och dom hade bara fått 8st på 20-30m djup. Inte ens på sk säkra platser nappade det speciellt bra. Men vi fick lite fisk i alla fall och ett riktigt överraskningstapp. Vi satt på en ny plats och ghade fått några små gyltor och en torsk, då plötsligt dök mitt spö rakt ned, sedan kom en tung ohejdbar rusning på kanske 10m och då gick huvudlinan av. Spöt stod som ett U och värre rusning har jag aldrig haft förr. När vi kom iland så drog vi några mindre fiskar bla för att få bilder på inhalning av fisk, 3 av dessa finns i filmklippet. Går allt bra i morgon skall jag bli lite bakom flötet och fiska lite i en damm för att se om det kan ge något.
Gick även ut lite senare på kvällen men det gav absolut inget alls så det var nog bara en dålig fiskedag.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här