.

Fiskelogg 2008 September

080929
Gick ned idag för att se om det kunde bli några blekor efter två stormiga dagar, tyvärr så blev det mängder med små gråsej och några andra arter. Inget som bjöd på direkt motstånd. Bäst kämpade en berggylta på 30cm. nu blir det troligen inget mer fiske förrän till helgen, då skall vi försöka oss på gädda igen.

Dagens resultat kan du se
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080925
Även idag fick det bli ett kort fiske, sejen nappade som vanligt i stim. Blev också några blekor som också får stå som dagens kämpar. Fick 3st på samtidigt i samma storlek, dessa bjöd på en underbar fight innan jag fick upp dom, två lossnade vid upplyftet på bryggan och den tredje gick direkt in som nytt PB på arten.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080924
Fisket idag blev ganska kul om man borträknar gråsejen 34st som jag fick. Dom små sejarna var helt tokiga släppte man ner ett makrilltackel och höll det stilla så högg dom eller simmade rakt på och fastnade. Men det fanns lite bleka ute också fick 6st 25-31cm stora tre av dom gav ganska gott motstånd. 3st gick in på min bäst tre lista och en blev PB för arten. Fick även en skärsssnultra som också blev PB. Så med två personbästa får man ju vara nöjd.
Bästa motståndet idag var en torsk på 43cm som tog nere på botten, en av dom få gånger jag kom till botten innan det satt en gråsej på kroken.
Fisket utfördes mellan kl 16.30 och 19.00 så nappen att tätt, bästa med små gråsejarna är att dom sitter löst på kroken ofta bara i underläppen så skadorna på dom är minimala, dom flesta kommer själva loss när man lyfter dom över ytan.

agens resultat kan du se
Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080921
Ytterligare en dag med bryggfiske det blev ganska artrikt med 7 olika arter. Vädret var underbart stora delar lös solen klart och havet låg som en spegel. Tråkigt bara att man inte kan stå med dom andra längre bort på klipporna där dom tydligen fått lite mer stor torsk. Dagens kämpar blev en torsk på 44cm och 870gr, samt en berggylta på 33cm och 720gr. Kul med skillnaden på dessa fiskar berggyltan drar som ett explosivt paket och bjuder på hårt motstånd, även torsken ger ett ganska hårt motstånd men den är mer sävlig och verkar ha ett stort bromssegel när man skall ta upp den.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080920
Tog mig ned till bryggorna idag också fisket var inte det samma som igår men ändå roligt totalt fick jag 33 fiskar. En mindre torsk och en berggylta på 35cm och 810gr var dom som bjöd på lite motstånd. Tyvärr kom det stimm med små gråsej som förstörde fisket, på kort stund fick jag upp 17st det var bara att sänka ner blank krok och dra lite upp och ned så satt det en på kroken direkt, inget roligt fiske alls. Avbröt fisket då stimmet verkade vilja stanna övrigt vad som kom upp ser ni på bilderna som vanligt (alla sejar finns inte med).
När jag satt på bryggan kom det två dykare och började ta på sig utrustning där jag var, frågade då om dom tänkte dyka just där och det skulle dom så jag skulle flytta på mig, detta gjorde jag inte utan sa dyker ni där jag fiskar får ni skylla er själva. Dom gav upp och gick men snart kom det fler, tyvärr så tror många att dom har något företräde till havet, det är inte första gången dom kommer och säger åt mig att flytta på mig, istället för att fråga om jag har lust att flytta mig för att dom vill dyka just där. Så länge inte majoriteten av dom kan lära sig lite hövlighet kommer inte jag att flytta mig en tum för dom.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080919
Då foten inte var bättre idag så efter behandling åkte jag sen eftermiddag ner till hamnen där jag kan sitta och fiska. Fiskade under lite mer än två timmar med 22 napp som jag fick upp, bland dessa en torsk på 55cm och 1690gr som är personbästa i vikt men har fått en som är 2cm längre. Fick 6st torskar mellan 25-55cm det ironiska var att jag fick alla på samma plats på bryggan. Har två ställen där jag sitter ca 6 meter från varandra, på det ena fick jag samtliga torskar på det andra ingen torsk men flera berggyltor runt 25-35cm. Hoppas på bättring i foten så jag kan klättra i klipporna och fånga arter jag saknar i listan, har ju fått en del tips om tänkbara platser.
(en av torskbilderna kom med två ggr skulle varit en annan bild)


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080917
Ibland så får jag problem med min ena fot som gör att har svårt att gå efter en dag på jobbet. Idag var en sådan dag så jag tog bilen till södra hamnen där man kan parkera nära fiskeplatsen.Släpper inte smärtan så lär det bli några timmars sittande på sjukhuset i morgon.
Fisket var rätt hyfsat då jag inte blev ute länge, fick bla en skärsnultra och blågylte hona som båda hade samma längd som bästa för året i min bäst tre lista för dessa arter. Det innebar också att båda hade samma storlek som mitt personbästa i arten.
Nu får vi bara hoppas smärtan försvinner så det kan bli lite fiske i helgen då vädret verkar lovande för fiske. Funkar foten och det inte blåser för mycket så kan det bli fiske från båt.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080915
Idag blev det ett riktigt kul fiske, vädret var molningt och fram på eftermiddagen började det blåsa rätt kallt. Det var mycket smått men en av mina första napp hamnade på min bäst tre lista över Skärssnultror och blev dessutom personbästa. Sedan blev det några stensnultror en mindre torsk och grässnultror. Två blekor fastnade också på kroken, men när jag bestämt mig för att avsluta satte tiden till 20 minuters fiske till. Då händer det man vill när man fiskar. Gjorde ett motryck och fastnade i botten, svor lite för mig själv när jag plötsligt märkte att det rörde på sig. Slirbromsen fick jobba lite och sedan blev det stopp, den hade satt sig i botten igen, med tanke på alla stenar på botten och risken att linan går av var inte kul. Men då det fortfarande kändes ryck så fanns det hopp, efter en stunds lirkande kom den loss och gjorde en ny rusning så än en gång fick den löpa en bit. Givetvis med ett nytt stopp, i detta läget skenar ju fantasin vad har jag på kroken hur stor är den, för det var ett tag sedan jag fått kämpa så hade jag ju ganska lätt utrustning. Men ännu en gång fick jag loss den men nu drog den mindre och jag kunde få upp den från botten, på väg upp blev det några små försök till rusningar men inget lyckades. Blev faktiskt lite besviken när den kom till ytan och det var en bergylta som inte var allt för stor, i tanken hade den ju varit större med allt kämpande. När den var uppe mättes den till 36cm och 1050gr vilket är lite över i vikt på den storleken när jag fått dom tidigare. Men bättre kämpe får man leta efter tog nästan alla mina kvarvarande 20min att få upp.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080913
Gick ut vit 17-tiden och var ute tills solen gick ned, lite kyligt men ändå helt underbart att vara ute. Fisket gav mest smått en hel del små vittlingar som ju är helt suveräna helstekta på mackan. Hade faktiskt väntat mig en del plattfisk då botten är helt suverän för plattfiskfiske, men som vanligt med fisket man kan ju inte veta i förväg hur det skall gå. Så länge man kan vara ute och bedriva sin hobby är jag nöjd.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggen
Tryck här
080910
Har ju inte hunnit fiska dom sista dagarna, så idag när jag åkte till Örebro och hämtade däck och fälg jag köpt. Så tittade vi in på Marin & Fritid som hade mycket reavaror på fiskesidan. Så det blev ett teleskopspö 10 miljösänken och 12st drag för endast 332.-. Har sett ut lite annat material vi tar nästa gång till båten måste mäta lite först.
På hemresan fick vi ett tag utstå att bli utglodda av ett älghuvud på bilen framför, det var en 15-taggare.
Tidigare i veckan så fick jag se början på en parningsakt hos korsspindlar av en ren slump, tyvärr blev dom avbrutna men jag hann ta två bilder av paret.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080906
Idag var det riktigt skitväder när jag gick ut, men i fisket finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det nappade ganska bra mest berggylta den största strax över 800gr. Fick en berggylta som var ovanligt blå i munnen runt gälar och huvudets underdel, man skulle kunna tro att den ville konvertera till blågylta. Fick också ett par torskar strax under 40cm. Sedan var det mest små snultror och en liten vittling. Vädret blev bättre så på det hela blev det ännu en underbar fiskedag. Passade på att pröva nya platser att fiska från, så det gjorde det lite extra kul.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här
080901
Fick lite tid över på eftermiddagen så jag tog mig ned till hamnen och testade fisket där lite. På första stället blev det några minitorskar en så liten att vore den mindre skulle den vara ett romkorn. Flyttade mig snabbt från denna plats då jag inte har intresse att i onödan dra upp så små torskar. Fick sedan lite berggylta mest smått men en på över halvkilot, det blev också en vittling och bleka. Ficken stensnultra som hoppade in som två på min bäst tre artlista för 2008.
Beslöt mig för att testa lite öringfiske på en plats där jag har sett en del öring. Fiskade med kastflöte och flugan jag visade häromdagen i loggen. Det blev ingen framgång såg däremot makrill en bit längre ut. Gick då istället över till bottenmete en stund och vad får jag på kroken jo en liten öring troligen under måttet men den lossnade när jag skulle lyfta upp den på bryggan, så jag är ännu utan registrerad fångst på öring. Strax innan jag skulle gå hem så fick jag ett bottennapp som visade sig ge utdelning i ett nytt bete i fiskelådan, tacklet som hängde med var i för dåligt skick.


Vill du lämna kommentar eller läsa andras kommentarer på loggenTryck här